Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ελλάδα πάει για το μεγάλο κόλπο στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ

Δημοφιλή

O ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είχαν σίγουρη τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, από την ώρα που έκανε την έκπληξη και συνεχίζει κι ο Παναθηναϊκός στο Κόνφερενς, η Ελλάδα συνεχίζει για το… μεγάλο κόλπο.

Με άλλα τουλάχιστο 8+8+6=22 παιχνίδια, οι τρεις ελληνικές ομάδες μπορούν να μαζέψουν βαθμούς και να κρατήσουμε την 15η θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, η οποία δίνει στην Ελλάδα δύο θέσεις στον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τον κυπελλούχο τον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και δύο ομάδες στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς.

Με τρεις ομάδες να συνεχίζουν, για την Ελλάδα, που βρίσκεται ήδη στην 15η θέση μετά τις δύο νίκες της περασμένης Πέμπτης, είναι πλέον ένας πολύ ρεαλιστικός στόχος να κρατήσει τη θέση και να απολαύσει τα προνόμια και τη σεζόν 2025-26.

Από τις χώρες που πιο κάτω, η Σκοτία με 28.500 β. (συνεχίζουν Ρέιντζερς, Σέλτικ, Χαρτς) και η Δανία με 29.325 β. (Μίντιλαντ, Κοπεγχάγη), θεωρητικά απειλούν,  αλλά η Ελλάδα μπορεί να σκαρφαλώσει και πιο ψηλά από την 15η θέση.

Με τα σημερινά δεδομένα, η Ελλάδα, που έχει 29.500 β. μπορεί να περάσει εύκολα το Ισραήλ (30.625β.) που συνεχίζει μόνο με μία ομάδα (Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Γιουρόπα), αλλά και τη Νορβηγία (31.500β.), που συνεχίζει με Μόλντε και Μπόντο Γκλιμτ

Παρότι έχουν αρκετές ομάδες που συνεχίζουν, τόσο η Αυστρία με 31.000 β. (συνεχίζουν Σάλτσμπουργκ, Ραπίντ, Στουρμ, ΛΑΣΚ) και η Ελβετία με 29.975β. (συνεχίζουν Γιούνγκ Μπόις, Λουγκάνο, Ζανκτ Γκάλεν), δεν μπορούν να κοιμούνται ήσυχες.

Για να καταλάβει κανείς τις αποστάσεις, κάθε χώρα που ξεκίνησε με 4 ομάδες, παίρνει 0.250 στη νίκη και 0.125 στην ισοπαλία, ενώ οι χώρες που ξεκίνησαν με 5 ομάδες παίρνουν 0.200 στη νίκη και 0.100 στην ισοπαλία.

Για την Ελλάδα έχει σημασία να σημειώσει όσες περισσότερες νίκες, γιατί πέρα από την προσιτή 15η θέση, έχει άλλους δύο στόχους. Πρώτα να πιάσει τη 12η (αυτό μπορεί να συμβεί και φέτος) και στη συνέχεια να βάλει πλώρη για την 10η.

Η 12η θέση, δίνει δύο ομάδες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (η πρωταθλήτρια στα πλέι οφ, η 2η στον 2ο προκριματικό), δύο ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ (ο κυπελλούχος στα πλέι οφ, η 3η στον 2ο προκριματικό) και μία στο Κόνφερενς (στον 2ο προκριματικό).

Η 10η θέση είναι ό,τι καλύτερο και έχει μία διαφορά με τη 12η θέση. Ο πρωταθλητής πηγαίνει απευθείας στο League Stage του Τσάμπιονς Λιγκ, ο δευτεραθλητής στον 3ο προκριματικό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ξανά ματσάρες στο Champions League

Είκοσι οκτώ γκολ χθες στην πρεμιέρα της «νέας εποχής» του Champions League, 13 σήμερα στο δεύτερο «πιάτο» της 1ης...

Στην ίδια κατηγορία