Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ιστορία του πρόσφυγα Λόβρεν (video)

Δημοφιλή

Μετά από μια πλούσια καριέρα σε Λυόν, Σάουθαπτον, Λίβερπουλ και Ζενίτ, ο Ντέγιαν Λόβρεν ετοιμάζεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το 2017, ο Κροάτης αμυντικός είχε διηγηθεί την συγκλονιστική ιστορία του στην κάμερα της Λίβερπουλ, για το πως ο πόλεμος τον σημάδεψε και τον οδήγησε να γίνει πρόσφυγας στη Γερμανία.

Μεταξύ άλλων είχε πει:

«Η Ζένιτσα είχε δεχθεί επίθεση επειδή ήταν μια μεγαλύτερη πόλη, αλλά τα πιο φρικτά πράγματα γινόταν στα μικρά χωριά. Εκεί άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους βάναυσα. Ο αδερφός του θείου μου σκοτώθηκε μπροστά σε άλλους ανθρώπους με μαχαίρι. Ποτέ δεν μιλάω για τον θείο μου γιατί είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω, αλλά έχασε τον αδερφό του, ένα από τα μέλη της οικογένειάς μου. Δύσκολο…

Απλά θυμάμαι ότι οι σειρήνες ήχησαν. Φοβήθηκα τόσο πολύ γιατί σκεφτόμουν ότι είναι βόμβες. Θυμάμαι ότι με πήρε η μαμά μου και πήγαμε στο υπόγειο, δεν ξέρω πόσο καιρό καθόμασταν εκεί, νομίζω ότι ήταν μέχρι να σβήσουν οι σειρήνες. Μετά, θυμάμαι τη μαμά, τον θείο μου, τη γυναίκα του θείου μου, πήραμε το αυτοκίνητο και μετά οδηγούσαμε στη Γερμανία. Αφήσαμε τα πάντα – το σπίτι, το μαγαζάκι με το φαγητό που είχαν, το άφησαν. Πήραν μια τσάντα και φύγαμε για Γερμανία.

Η οικογένειά μου μού είπε ότι το ταξίδι των 500 μιλίων στο Μόναχο διήρκεσε 17 ώρες, κυρίως λόγω όλων των στάσεων ασφαλείας. Είχαμε τύχη. Εγώ και η οικογένειά μου, είχαμε τύχη. Ο παππούς μας δούλευε στη Γερμανία και γι’ αυτό είχε τα χαρτιά. Αν όχι, δεν ξέρω τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει. Ίσως μπορούσα να δω τους γονείς μου και εμένα κάτω από το έδαφος. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο γυμνάσιο, έμαθε ότι ο μπαμπάς του που ήταν στρατιώτης, είχε πεθάνει. Απλά αναρωτιόμουν γιατί και παράλληλα, σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε να είναι ο δικός μου μπαμπάς».

Δείτε το video- ντοκιμαντέρ που δημοσίευσε η Λίβερπουλ το 2017:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία