Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πρόκριση θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη

Δημοφιλή

Κατώτερος των περιστάσεων ήταν σήμερα (26/4) ο ΠΑΟΚ mateco στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των αγώνων για την προημιτελική φάση των Play off της Basket League.

Ο Δικέφαλος έκανε πολλά λάθη και γνώρισε την ήττα από τον Προμηθέα με 77-63. Αυτή η ήττα του ΠΑΟΚ έφερε στα… ίσα τη σειρά των αγώνων και πλέον όλα θα κριθούν στη Θεσσαλονίκη στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι.

Πρωταγωνίστησαν τα λάθη για τον ΠΑΟΚ

Χωρίς εκπλήξεις από την πλευρά του Φώτη Τακιανού, ο οποίος επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο.

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα του Δικεφάλου στο παιχνίδι, αφού είδε τον Προμηθέα να προηγείται με πέντε πόντους (6-1) στα πρώτα δύο λεπτά. Οι ομάδες έπαιζαν νευρικά για τα επόμενα λεπτά, κάτι που οδήγησε διαδοχικές άστοχες επιθέσεις, με το σκορ να «παγώνει» στο 6-3.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν αυτός που «ξεκόλλησε» το σκορ στην πρώτη περίοδο, ευστοχώντας από τα 6.75. Αυτό το τρίποντο ήταν το εναρκτήριο πριν ξεκινήσουν οι δύο ομάδες να… πυροβολούν με περιφερειακά σουτ. Από πλευράς γηπεδούχων βρήκαν λύσεις με Ντάγκουμπιτς, Γκίκα και Κόντιτ, ενώ ο Δικέφαλος τα βρήκε σκούρα στο τέλος του δεκαλέπτου, μένοντας πίσω στο σκορ με επτά πόντους (20-13).

Έλλειψη συγκέντρωσης και… ευστοχίας

Το κακό αγωνιστικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, με τους «ασπρόμαυρους» να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Ειδικότερα, είχαν επτά λάθη στα πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο, ενώ η διαφορά αυξανόταν συνεχώς. Ο Προμηθέας ήταν στο +11 (32-21) στα μισά της περιόδου, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν καλή για τον Δικέφαλο.

Οι Πατρινοί έτρεξαν σερί 9-0, γεγονός που δημιούργησε τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή στον αγώνα (41-26), καθώς οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 15 πόντους!

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει τη διαφορά στους 12 (41-29), καθώς ο Τάιλερ Πόλεϊ είχε κερδισμένο καλάθι φάουλ στα τελευταία λεπτά.

Τα στατιστικά των «ασπρόμαυρων» μετά από 20 λεπτά αγώνα ήταν ιδιαιτέρως απογοητευτικά. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 32% ευστοχία στο δίποντο και 25% στο τρίποντο, τη στιγμή που ο αντίπαλός του είχε 56% και 33% αντίστοιχα.

Κυριάρχησε και στα λάθη ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο έχοντας δέκα έναντι επτά των γηπεδούχων, ενώ όσον αφορά τα ριμπάουντ υπήρχε ισορροπία στις δύο ομάδες.

Επιθετικός… μονόλογος από τον Ράιλι

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Κάουαν να ευστοχεί από τα 6.75 και να πηγαίνει τη διαφορά στους 13 πόντους (43-30). Ο κόουτς Χριστόπουλος πήρε τάιμ άουτ στα μισά της τρίτης περιόδου, διότι είδε τον Ράιλι να μειώνει ξανά για τον ΠΑΟΚ στους δέκα (46-36), θέλοντας να παγώσει τον ρυθμό του αγώνα.

Ο Τζέιλεν Ράιλι ευστόχησε σε δύο συναπτά τρίποντα, μειώνοντας τη διαφορά στους έξι (48-42), ωστόσο η διαφορά αυξήθηκε με το κερδισμένο καλάθι φάουλ του Κάουαν.

Ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί η τέταρτη περίοδος ο Δικέφαλος έφτασε τα 14 λάθη, με το ματς να δυσκολεύει πολύ για τους φιλοξενούμενους. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 57-44 και την ομάδα του Φώτη Τακιανού να ψάχνει ένα… θαύμα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Ανήμπορος να αντιδράσει ο Δικέφαλος

Με καλάθι του Χογκ ξεκίνησε το τελευταίο μέρος του αγώνα, με τους Πατρινούς να είναι στο +15 (59-44) και πάλι.

Ο Δικέφαλος προσπάθησε και πάλι να μπει στο παιχνίδι, κυρίως με τον Ράιλι. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε σημαντικά καλάθια, που μείωσαν τη διαφορά στους δέκα, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να επιστρέψει και πάλι στο ματς ο ΠΑΟΚ.

Οι αποφάσεις της Τσαρούχα λειτούργησαν ως το… κερασάκι στην τούρτα, αφού ο Δικέφαλος φορτώθηκε με πέντε ομαδικά φάουλ στα μισά της τέταρτης περιόδου.

Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν λύσεις επιθετικά κατά κύριο λόγο από τον Ράιλι, με το παιχνίδι να είναι αδύνατο να ανατραπεί, καθώς ο Προμηθέας ήταν στο +15 (71-56) τρία λεπτά πριν το τέλος.

Τελικά, οι Πατρινοί κέρδισαν με 77-63 και όλα θα κριθούν στη Θεσσαλονίκη .

Επόμενη αγωνιστική την Κυριακή 30 Απριλίου στο Παλατάκι κόντρα στον Προμηθέα για το Game 3.

Προμηθέας-ΠΑΟΚ: 77-63

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρος, Μαργαρίτης, Ρένφρο

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 20-13
2η: 21-16
3η: 16-15
4η: 20-19

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 41-29, 57-44, 77-63



Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο Europa League

Έτοιμος δηλώνει ο ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα στο League Phase του UEFA Europa League, με τους Στέφαν Σβαμπ και...

Στην ίδια κατηγορία