Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιστορικό «όχι» από Μπαρτσελόνα σε Παρί για Γιαμάλ

Δημοφιλή

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Παρί Σεν Ζερμέν κατέθεσε μία προσφορά ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Λαμίν Γιαμάλ. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε δίχως σκέψη από τους «μπλαουγκράνα».

Ο Γιαμάλ έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του τις τελευταίες δύο σεζόν. Πρώτα έλαμψε ως 15χρονος στη Μπαρτσελόνα, αφού ξεπετάχτηκε μέσα από σύστημα ακαδημιών της Μασία. Έπαιξε 50 φορές στην πρώτη του πλήρη σεζόν, όχι επειδή η Μπαρτσελόνα θέλει απεγνωσμένα να «χτίσει» έναν νέο Λιονέλ Μέσι – αλλά επειδή ήδη είναι απολύτως απαραίτητος. Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών, βρίσκεται ανάμεσα στους τριάντα κορυφαίους παίκτες που διεκδικούν το μεγαλύτερο βραβείο που μπορεί να έχει στην κατοχή του ένας ποδοσφαιριστής. Ο Γιαμάλ κατέρριψε μάλιστα το ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ, ο οποίος επιλέχθηκε σε ηλικία 19 ετών, το 2011. Έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τον Απρίλιο του 2023, ενώ την σεζόν 2023-24, πέτυχε επτά τέρματα και μοίρασε 10 ασίστ με την ομάδα των Καταλανών. Τα κατορθώματά του όμως συνεχίστηκαν και στο Euro, με τον 16χρονο τότε Γιαμάλ, να να σπάει όλα τα ρεκόρ.

Ως εκ τούτου, είχε αναφερθεί ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ενδιαφέρεται να υπογράψει τον νεαρό για να καλύψει το κενό που άφησε ο Κιλιάν Εμπαπέ, στην ομάδα της. Ο Μπάρα – ένας ποδοσφαιρικός ατζέντης που διαχειρίζεται επί του παρόντος τους Ντάνι Όλμο, Άλβαρο Μοράτα μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας έκανε προσφορά της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ για τον Γιαμάλ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2024.

Ο ατζέντης, ο οποίος φέρεται να είναι πολύ κοντά στον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα και τον αθλητικό διευθυντή Ντέκο, είπε ότι ο σύλλογος απέρριψε αμέσως την προσφορά της ομάδας της Ligue 1. «Ένα πράγμα που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι η Μπαρτσελόνα απέρριψε μια μεγάλη προσφορά για τον Λαμίν Γιαμάλ από την Παρί Σεν Ζερμέν πριν από μερικούς μήνες. Η συμφωνία άξιζε κάπου 250 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Podcast Inkubator. Ο 17χρονος αστέρας υποσχέθηκε να μην εγκαταλείψει ποτέ τον σύλλογο την τελευταία εβδομάδα, καθώς στοχεύει να γίνει θρύλος της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, τα ποδοσφαιρικά παραμύθια σπάνια πραγματοποιούνται και αν ο Γιαμάλ μπορεί να πετύχει το όνειρό του θα φανεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Επίσημη η μεταγραφή του Μαρσιάλ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Έρικ...

Στην ίδια κατηγορία