Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ήττα και τέταρτη θέση για τον ΠΑΟΚ

Kακό παιχνίδι έκανε ο ΠΑΟΚ mateco απέναντι στο Περιστέρι, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 73-51 στο Game 3 των μικρών τελικών. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλά στον αγώνα, ωστόσο η διαφορά πήρε διψήφια διαφορά από το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Δικέφαλο να μην μπορεί να αντιδράσει.

Οι «ασπρόμαυροι» τερμάτισαν οριστικά στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Καμπερίδη, Μαργαρίτη και Ρένφρο ως την αρχική πεντάδα του ΠΑΟΚ, με δεδομένες τις απουσίες των Σαλούστρο, Σάιμπερτ και Σλαφτσάκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς… σκορ, αφού για δύο λεπτά καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ευστοχήσει. Ωστόσο, στη συνέχεια αμφότερες οι ομάδες βρήκαν τον ρυθμό τους, με το Περιστέρι να παίρνει αρκετές προσπάθειες από τα 6.75 κυρίως με τον Φρανσίσκο.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (13-9), ωστόσο ο Καμπερίδης έδωσε απάντηση, μειώνοντας στον πόντο (13-12) τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης κράτησε κοντά τον Δικέφαλο στο σκορ (18-21) ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Χάμερ ευστόχησε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, διαμορφώνοντας το 24-19 του πρώτου μέρους.

Πόντο πόντο πήγαινε η αναμέτρηση στη δεύτερη περίοδο, με καμία από τις δύο ομάδες να μην παίρνει προβάδισμα. Το Περιστέρι βρέθηκε δύο πόντους μπροστά (26-24), αλλά ο Τζέιλεν Χαντς έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία (26-26) στα μισά του δεκαλέπτου.

Οι «κυανοκίτρινοι» βρέθηκαν πέντε πόντους μπροστά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (32-27), διαφορά που αυξήθηκε κατά πολύ στο φινάλε της δεύτερης περιόδου. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να σκοράρει στις τελευταίες του επιθέσεις, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο, κάνοντας το 40-27 του πρώτου ημιχρόνου.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ mateco στο δεύτερο ημίχρονο, αφού Κακλαμανάκης και Φράνκε ευστόχησαςν στα πρώτα δευτερόλεπτα.

Ο ρυθμός του αγώνα σταμάτησε, με τον Ράιλι να αστοχεί σε διαδοχικές προσπάθειες από τα 6.75. Το Περιστέρι ανέκτησε την ψυχολογία του και βρέθηκε στο +12 (43-31) στα μισά της τρίτης περιόδου.

Η διαφορά ανέβηκε στους 15, με τον Μωραίτη να σκοράρει σε συναπτά περιφερειακά σουτ, αναγκάζοντας τον Φώτη Τακιανό να πάρει τάιμ άουτ. Οι «ασπρόμαυροι» ευστόχησαν μετά από πέντε λεπτά αγώνα, με τον Τσιακμά να ξεκολλά τον ΠΑΟΚ από τους 31 πόντους. Το Περιστέρι ήταν μπροστά με 11 πόντους στο φινάλε της τρίτης περιόδου (50-39).

Δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Δικέφαλος ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να βρίσκεται και πάλι στους 15 (56-51) στα πρώτα λεπτά του τελευταίου μέρους της αναμέτρησης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο για τους γηπεδούχους είχε ο Πουλιανίτης στην τέταρτη περίοδο, οδηγώντας τη διαφορά στους 19 (62-43), Διαδικαστικά ήταν τα τελευταία λεπτά, αφού ο ΠΑΟΚ mateco είχε κολλήσει στο επιθετικό κομμάτι.

Τελικώς, το Περιστέρι επικράτησε με 73-51, κατακτώντας την τρίτη θέση στην Basket League.

Περιστέρι-ΠΑΟΚ: 73-51

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φράνκε, Ράιλι, Καμπερίδης, Μαργαρίτης, Ρένφρο

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 24-19
2η: 16-8
3η: 10-12
4η: 23-12

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 40-27, 50-39, 73-51

 

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version