Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Καντσελιέρι: «Χρειάζεται να είμαστε έξυπνοι και προσηλωμένοι!»

Δημοφιλή

Στο περιθώριο της Media Day της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου ο προπονητής της ομάδας, Μάσιμο Καντσελιέρι. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινά η Basket League (5/10, 20:30) και ο Ιταλός κόουτς ανέλυσε τις σκέψεις του με φόντο την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα σκαμπανεβάσματα του Δικεφάλου στα φιλικά και τα προκριματικά του Basketball Champions League, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση του FIBA Europe Cup.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση της ομάδας:

«Βρισκόμαστε σε μια μακρά διαδικασία. Ξεκινήσαμε στις αρχές Αυγούστου. Τώρα είμαστε μια διαφορετική ομάδα, μια καλύτερη ομάδα, σε σχέση με αυτή που ήμασταν στην αρχή. Ακόμα αντιμετωπίζουμε μερικά θέματα, που έρχονται όταν λύνουμε κάποιο άλλο, αλλά πιστεύω ότι γενικότερα είμαστε σε καλό mood. Όπως κι εσείς, έτσι κι εγώ είμαι περίεργος πως θα αντιμετωπίσουμε το διάστημα των αγώνων ανά τρεις ημέρες, με το πρωτάθλημα και το Europe Cup. Χρειάζεται πνευματική και φυσική ενέργεια, να είμαστε έξυπνοι, προσηλωμένοι. Αυτό θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα. Πρέπει να μάθουμε πως να προσαρμοζόμαστε μέσα στο παιχνίδι, ή διαφορετικά αν χρειαστεί μια ημέρα να αλλάξω τα πράγματα. Για την ώρα πρέπει να τεστάρω αυτή την ομάδα και να προσπαθήσω να βγάλω το καλύτερο από αυτή».

Για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας στην έναρξη της σεζόν και στα επίσημα παιχνίδια του BCL:

«Αν δεν είχαμε σκαμπανεβάσματα, δεν θα ήμασταν η ομάδα που είμαστε τώρα. Είναι φυσιολογικό. Δεν ήμασταν η καλύτερη ομάδα εκεί, αλλά παίξαμε καλά, εκτός από το τελευταίο κομμάτι του δεύτερου παιχνιδιού. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν κι άλλα σκαμπανεβάσματα, αλλά θα ξεπεράσουμε με την εμπειρία μας».

Για την πρεμιέρα κόντρα στο Περιστέρι:

«Είδα το Περιστέρι στο Super Cup, είναι μια συμπαγής ομάδα. Η εμπειρία είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και το ταλέντο των παικτών».

Για το αν θέτει νέους στόχους ενόψει FIBA Europa Cup:

«Δεν έχω παίξει ξανά στο FIBA Europa Cup. Πρέπει να δω πού θα παίξουμε και με ποιους θα παίξουμε. Είναι κάτι διαφορετικό για όλους μας. Θα τεστάρουμε τους εαυτούς μας. Δεν ξέρω αν είμαστε οι καλύτεροι ή οι χειρότεροι εκεί. Πρέπει να προσαρμοστούμε με τα νέα δεδομένα. Δεν έχω παίξει κόντρα σε αυτές τις ομάδες, μόνο απέναντι στην Οστάνδη. Πρέπει να δούμε πρώτα το ματς με Περιστέρι και μετά να δούμε αν μπορούμε να πετύχουμε στο FEC».

Για το αν θεωρεί ότι το ρόστερ μπορεί να ανταποκριθεί σε δύο διοργανώσεις:

«Αν φύγουμε από την Ελλάδα για να πάμε στην Ιταλία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα μεταφορικά μέσα για να φτάσουμε εκεί, αλλά θα φτάσουμε. Αυτό που εννοώ είναι ότι αν δεν είμαστε αποτελεσματικοί, θα βρούμε τρόπο να είμαστε. Δεν φοβάμαι. Θέλω να παίξουμε, θα ζητήσω από τους παίκτες μου να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι η ευκαιρία μας να πάμε εκεί και να δείξουμε την ταυτότητα της ομάδας μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ηλίας Χαραλάμπους: Ενας φίλος έρχεται από τα παλιά

Για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την (πρώην) Στεάουα Βουκουρεστίου, στον πάγκο της οποίας...

Στην ίδια κατηγορία