Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Κλακσβικ, η πιο πετυχημένη των Νήσων Φερόε

Δημοφιλή

Τους πιθανούς αντιπάλους του για τον τρίτο προκριματικό του Champions League έμαθε ο ΠΑΟΚ, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπόρατς Μπάνια Λούκα, με τον ζευγάρι του Δικεφάλου να διασταυρώνεται με αυτό της Μάλμε με την Κλάκσβικ, ενώ ίδια θα είναι η διασταύρωση και για το Europa League, με νικητές και ηττημένους να παίζουν μαζί από τα δύο ζευγάρια.

Μπορεί οι Σουηδοί να φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο η ομάδα από τα Φερόε έχει αποδείξει ότι δεν πρέπει να την υποτιμήσει κανείς!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η Κλάκσβικ έχει κατακτήσει 21 φορές το πρωτάθλημα των Νήσων Φερόε, ενώ στην τροπαιοθήκη της υπάρχουν κι έξι Κύπελλα.

Η ΚΙ Κλάκσβικ όπως είναι το πλήρες όνομα της, ιδρύθηκε το 1904 (τον ερχόμενο Αύγουστο κλείνει τα 120 χρόνια ιστορίας), ενώ εδρεύει στην ομώνυμη πόλη των Νήσων Φερόε.

Το γήπεδο:

Τους εντός έδρας αγώνες της τους δίνει στο, χωρητικότητας 2.600 θέσεων Við Djúpumýrar, που φυσικά δεν καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις της UEFA, με αποτέλεσμα τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να τα δίνει στο Εθνικό Στάδιο των Φερόε, που χωρά μόλις 6.500 κόσμο.

Το πρωτάθλημα:

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωτάθλημα των Νήσων Φερόε, με την πιθανή αντίπαλο του ΠΑΟΚ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση με 36 βαθμούς, στο -9 από την κορυφή όπου βρίσκεται η Βίκινγκρουγκ.

Η Κλάκσβικ κέρδισε την παρουσία της στα προκριματικά του Champions League, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2023.

Ευρωπαϊκή παρουσία

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Κλάκσβικ είναι με διαφορά η πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα της χώρας της. Πιο συγκεκριμένα, ήταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να βρεθεί στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δίνοντας το παρών σε αυτούς του περσινού Europa Conference League!

Η πορεία της είχε ξεκινήσει και πάλι από τα προκριματικά του Champions League, και έφτασε μέχρι τους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας της.

Μάλιστα, κατάφερε να γράψει ιστορία πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη σε φάση ομίλων, επικρατώντας της Ολίμπια Λουμπλιάνας με 3-0, ενώ, ίσως στη μεγαλύτερη έκπληξη, κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν τη Λιλ, και πάλι στο εντός έδρας, για να πάρει τον βαθμό κόντρα στους Γάλλους.

Το ονειρικό ταξίδι της ολοκληρώθηκε κάπου εκεί, με τους τέσσερις βαθμούς να την αφήνουν στην τελευταία θέση του πρώτου ομίλου.

Ο προπονητής
Προπονητής της ομάδας είναι ο 49χρονος Νορβηγός Έσπεν Χάουγκ, που αρχικά είχε ξεκινήσει ως υπηρεσιακός, πριν μονιμοποιηθεί στη θέση του πρώτου προπονητή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Καραπαπάς για ΑΕΚ – Βόλος: «Αν αυτό δεν είναι αλλοίωση τότε ποιο είναι;»

Θέση για τη διαιτησία του Βασίλη Φωτιά στο ΑΕΚ - Βόλος πήρε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς,...

Στην ίδια κατηγορία