Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κωνσταντινίδης: «Η άμυνα, ο Κουλιεράκης και ο Ατρόμητος»

Δημοφιλή

Μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA πριν το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, ο Παντελής Κωνσταντινίδης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι το αγωνιστικό τμήμα των «ασπρόμαυρων» φαντάζει έτοιμο ενόψει του σημερινού (01.09) αγώνα με τους Περιστεριώτες για την αγωνιστική της Stoiximan Super League. Η έξοδος στην Αθήνα, η πρόκριση στο League Phase του UEFA Europa League και το ανανεωμένο φορμάτ, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και τα νέα αποκτήματα σε πρώτο πλάνο από τον άμεσο συνεργάτη του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Αναλυτικότερα όσα επισήμανε στη NOVA πριν το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ:

Αναφορικά με το αν το αγωνιστικό τμήμα έχει ξεκουραστεί ενόψει Ατρομήτου: «Πρέπει, δεν γίνεται αλλιώς. Είμαστε πανέτοιμοι».

Για την πρόκριση στο League Stage του UEFA Europa League, τους αντιπάλους και το τι γεύση άφησε: «Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στους ομίλους του Europa League. Είναι μία διοργάνωση που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι πολύ δυνατές, όπως ακριβώς και οι ομάδες με τις οποίες κληρωθήκαμε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Δεν θέλω να αδικήσω καμία. Μεγάλες ομάδες με μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα δώσουμε τέτοια παιχνίδια. Σίγουρα είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για την ομάδα και για τους ποδοσφαιριστές να παίζουν τέτοια ματς. Αποκτάς και τεράστιες εμπειρίες για τη συνέχεια».

Για το ανανεωμένο Europa League: «Είναι σαν πρωτάθλημα, πολύ όμορφο. Ξεκινάει τώρα και ελπίζω να έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τον κόσμο που θα το παρακολουθήσει και για τις ομάδες. Ουσιαστικά είναι ένα μίνι πρωτάθλημα γιατί είναι μόνο οκτώ αγώνες και εύχομαι να προχωρήσουμε και στις επόμενες φάσεις».

Για την αμυντική λειτουργία και τη βελτίωση που δίνεται έμφαση, λαμβάνοντας υπόψιν τα δύο τελευταία ματς με μηδέν παθητικό: «Μέσα στη χρονιά πρέπει να επαναλαμβάνεις πράγματα, να γίνεσαι ενδεχομένως κουραστικός στους ποδοσφαιριστές σου σε πολλούς τομείς όπως είναι η άμυνα και η επίθεση. Σίγουρα είναι κάτι θετικό (σ.σ τα δύο ματς με μηδέν παθητικό) αλλά δεν σημαίνει ότι αυτά τα προβλήματα λύνονται τόσο άμεσα και εύκολα. Πρέπει να γίνεται μία συνεχόμενη προσπάθεια όλη την προσπάθεια για να έχεις μηδέν παθητικό όπως αυτά τα δύο παιχνίδια

Ναι, μιλάμε για επίλυση αλλά όχι οριστική καθώς είναι κάτι που θα το εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς, αλλά η εντατικοποίηση των προπονήσεων έχει ως αποτέλεσμα σταδιακά να μη δέχεσαι πολλές ευκαιρίες και γκολ. Πιθανόν έχουμε στο μυαλό μας ότι τα γκολ και οι ευκαιρίες είναι υποχρέωση της άμυνας, αλλά στην ουσία είναι όλης της ομάδας. Είναι ένα σύνθετο πράγμα που δεν μπορούμε να αναλύσουμε απλά».

Το σχόλιο για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και τις δύο νέες προσθήκες: «Για τον Κώστα, του ευχόμαστε από καρδιάς τα καλύτερα, όπως του είπαμε πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο στην Ιρλανδία. Αυτό που πρέπει να ξέρει και του το είπαμε είναι ότι αυτό είναι ένα σκαλοπάτι στην καριέρα του. Δεν είναι ο τελικός του προορισμός, τον πιστεύουμε πάρα πολύ και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο. Έχει ταχύτητα, δύναμη, είναι πολύ καλός με τη μπάλα, το build up του είναι υπέροχο οπότε είναι θέμα δουλειάς. Είναι ένα παιδί που συνεργάζεται ούτως ή άλλως και νομίζω θα πάει και ψηλότερα.

Για τα παιδιά που έρχονται, τους έχουμε υποδεχθεί, περιμένουμε πολλά πράγματα από αυτούς και το σημαντικότερο είναι να μπούνε γρήγορα στο ομαδικό πνεύμα γιατί μέσα από αυτό μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα. Ούτως ή άλλως ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας μας είναι συγκεκριμένος και μέσω αυτού και τα παιδιά μπορούνε να γίνουν καλύτερά και να αναδεικνύονται. Έτσι, η γρήγορη προσαρμογή τους θα είναι ότι καλύτερο για εμάς».

Για το αν ο Ατρόμητος έχει κάνει ομάδα με χαρακτηριστικά του Πάμπλο Γκαρσία: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Αυτό είναι θέμα του προπονητή του Ατρομήτου. Πάντα τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο είναι δύσκολα και ιδιαίτερα στο Περιστέρι, με μεγάλη ένταση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Έχουν παίκτες με πολύ ωραία ατομικά χαρακτηριστικά και μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Σίγουρα είναι ένας αγώνας στον οποίο πρέπει να είμαστε στο πικ της φόρμας μας, της συγκέντρωσής μας για να ανταπεξέλθουμε».

 

Προηγούμενο άρθροΗ μέρα του Γκόμεζ
Επόμενο άρθροΘέλει Νάσμπεργκ η Βίμποργκ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία