Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Κορυφώνεται ο καύσωνας με 43αρια

Δημοφιλή

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα του καύσωνα με ακραίες θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς, ενώ πολύ ζεστή θα είναι και η αυριανή ημέρα. Την ίδια ώρα έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα προστασίας των εργαζόμενων από τις ακραίες θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, τα πιο θερμά γεωγραφικά διαμερίσματα είναι προς τα δυτικά και βόρεια καθώς εκεί εκτονώνεται με μεγαλύτερη ένταση η θερμή αέρια μάζα.

Περιοχές όπως η δυτική Στερεά, η δυτική, νότια και ανατολική Πελοπόννησος, δηλαδή ο Πύργος Ηλείας, η Μεσσηνία, η Λακωνία, η Αργολίδα, το Λεωνίδιο, το Άστρος Κυνουρίας, θα καταγράψουν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Το θερμοκρασιακό ταβάνι της σημερινής ημέρας είναι οι 43 βαθμοί, ενώ αργά το απόγευμα αναμένονται και μπόρες στα ορεινά της βόρεια ηπειρωτικής χώρας. Τα μελτέμια θα επιμείνουν με ισχυρές εντάσεις, ιδιαίτερα στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, και υπάρχουν αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα.

Στη Θεσσαλονίκη, η ημέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια, ωστόσο προς το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για μπόρες στην ορεινή ζώνη. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει κοντά στους 37 βαθμούς.

Αύριο, Πέμπτη επίσης αναμένουμε υψηλές θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς σε κλειστές περιοχές, μακριά από τη θάλασσα. Την ίδια ώρα, θα επιμείνουν τα μελτέμια, στα 6-7 μποφόρ, με τον συνδυασμό υψηλών θερμοκρασιών, ξηρασίας και ισχυρών ανέμων να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για πυρκαγιές και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Επίσης, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα για τη βόρεια βορειοηπειρωτική χώρα και αργά το απόγευμα αναμένονται μπόρες και τοπικές ισχυρά καταιγίδες.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης, καθώς υπάρχουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, είναι δυνατόν τα υδροσταγονίδια, τουλάχιστον στην αρχή του φαινομένου, να εξατμίζονται και να μην προλαβαίνουν να φτάνουν στην επιφάνεια. Έτσι, οι κεραυνοί μπορεί να ξεκινήσουν πυρκαγιές.

Πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Όλη η προσοχή στο Βόλο

Επέστρεψε σε αγωνιστική δράση το βράδυ της Κυριακής (15/9) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική της...

Στην ίδια κατηγορία