Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Κβαρατσχέλια-Μικαουτάτζε «πάτησαν» την Πορτογαλία του Κριστιάνο

Δημοφιλή

Μπορεί να μην μας γέμισαν ποτέ το μάτι, αφού στον δρόμο τους μέχρι την τελική φάση του Euro 2024 κλήθηκαν να αποκλείσουν και την Ελλάδα, αλλά αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν απασχολεί καθόλου τη Γεωργία, πόσω μάλλον από σήμερα… Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ έκανε το μεγάλο «μπαμ» στη διοργάνωση, καθώς επικράτησε 2-0 ενός εκ των φαβορί, της Πορτογαλίας και προκρίθηκε στη φάση των «16» του τουρνουά, πανηγυρίζοντας παράλληλα και την πρώτη της νίκη σε τελική φάση του Euro. Για την Πορτογαλία δεν σημαίνει κάτι αυτό το αποτέλεσμα σε βαθμολογικό επίπεδο, διότι τερμάτισε ούτως ή άλλως στην θέση του ομίλου της.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους θριαμβευτές του «Γκεζελγκίρχεν» ήταν αυτοί που έπρεπε να βγουν μπροστά. Κβίτσα Κβαρατσκέλια και Ζορζ Μικαουτάτζε απέδειξαν γιατί κουβαλούν στις πλάτες τους ένα ολόκληρο ποδοσφαιρικό έθνος, διότι με δικά τους γκολ στο 2’ και το 57’ (πεν.) αντίστοιχα διαμόρφωσαν το τελικό 2-0. Τραγική φιγούρα ο 20χρονος σέντερ μπακ της Μπενφίκα, Αντόνιο Σίλβα, που στη φάση του πρώτου γκολ από δικό του λάθος δίνει το δικαίωμα στη Γεωργία να βγάλει την αντεπίθεση και στο 55’ έκανε το πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε μέσω VAR και μετέτρεψε σε γκολ ο Μικαουτάτζε. Άφαντος ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που φανερά εκνευρισμένος από τη στιγμή που στράβωσε από νωρίς το ματς, είχε βγει εντελώς εκτός ρυθμού.

Η μία ομάδα έπαιζε για να γράψει ιστορία και η άλλη για να δοκιμάσει πρόσωπα και προχωρήσει σε διαχείριση των δυνάμεών της εν όψει των νοκ – άουτ. Αυτή η διαφορά… φάσης, λοιπόν, αποτυπώθηκε πλήρως με το πρώτο πάτημα των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο, διότι οι Πορτογάλοι νοητικά ήταν αλλού. Ο 20χρονος Αντόνιο Σίλβα «πούλησε» την μπάλα στον Μικαουτάτζε πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά και από την κάθετη του επιθετικού της Μετς, ο Κβαρατσκέλια θύμισε τον παίκτη της πρωταθληματικής Νάπολι, καθώς με πλασέ που το έκανε να φαίνεται πολύ απλό άνοιξε το σκορ.

Μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από το κοινό της Γεωργίας, που ζούσε ιστορικές στιγμές, η… μπλαζέ Πορτογαλία προσπαθούσε να μπει στο ματς, δείχνοντας όμως μια χαλαρότητα και πιστεύοντας πως είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον θα μπορέσει να γυρίσει το ματς κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι φανερά κατώτερος ποιοτικά.

Ωστόσο, κάποια σφυρίγματα του Σέρερ, κάποια μαρκαρίσματα των Γεωργιανών στο όριο, που οι Πορτογάλοι δεν ήθελαν να τα ακολουθήσουν, αφού το ενδιαφέρον τους είναι παρακάτω, κάτι και ο τελικός εκνευρισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο που δεν μπορούσε με τίποτα να μπει στον ρυθμό του αγώνα, έφεραν ένα πλήρες μπλακ – άουτ των Ιβήρων. Μπορεί οι 11 τελικές των Ιβήρων να υφίστανται ως στατιστικό στοιχείο, ωστόσο πλην ενός φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, το οποίο για τον Μαματασβίλι ήταν μια σχετικά απλή δουλειά, η Πορτογαλία δεν ήταν αυτή η ομάδα που φόβιζε κοντά στην περιοχή των Γεωργιανών.

Θα περίμενε κανείς στην ανάπαυλα οι Πορτογάλοι να έχουν ρίξει σφυγμούς και να δουν το ματς με πιο… ψύχραιμη ματιά. Πράγματι, στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου έδειξε πιο ζωηρή και πιο συγκεντρωμένη στον στόχο, όμως, η ανομοιογένεια αμυντικά και το κάκιστο βράδυ του Αντόνιο Σίλβα ήταν καθοριστικά στοιχεία για την τελική έκβαση του αγώνα. Ο πιτσιρικάς ανέτρεψε στο 53’ τον Λοτσοσβίλι, ο Ελβετός Σέρερ δεν το αντιλήφθηκε, αλλά ο VAR έδειξε και πάλι τον κρίσιμο ρόλο του, διότι παρενέβη δίνοντας την ευκαιρία στον Μικαουτάτζε να γράψει τον επίλογό του ματς από νωρίς.

Ο Γεωργιανός δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει φτάνοντας τα τρία τέρματα και έγραψε το 2-0, που αποδείχθηκε και το τελικό σκορ. Ο Μαρτίνεθ δεν είχε λόγο να ψάξει κάτι άλλο από το ματς, απέσυρε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 66’, περνώντας τον Ράμος κι όλα πήραν τον δρόμο τους. Η ομάδα του Σανιόλ έφτασε κοντά ακόμα και σε τρίτο γκολ, ενώ οι Πορτογάλοι απείλησαν πραγματικά στις καθυστερήσεις, όταν απείλησαν τρεις φορές με τους Σεμέδο, Ζότα και Νταλότ, αλλά ο Μαματασβίλι έβαλε και αυτός τη δική του σφραγίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι Νηγηριανοί συνεχίζουν να ασχολούνται με τον Εκόνγκ

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ αποτελεί μια ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στην Νιγηρία, δεδομένου ότι είναι αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας...

Στην ίδια κατηγορία