Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Λουτσέσκου: «Ο Σαββίδης μου έβαλε τεράστια πίεση»

Για το αυριανό παιχνίδι με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, αλλά όχι μόνο, μίλησε ο Λουτσέσκου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε:

“Υπάρχουν περίοδοι που θα κερδίσεις και άλλες που θα χάσεις. Ξέρουμε να εκτιμούμε τα πράγματα και τι δεν πάει καλά. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία αναστάτωση όταν επαναλαμβάνεται μία κατάσταση, μιλώντας για τα παιχνίδια με τη Γαλατασαράι και τον Άρη, όπου είχαμε μία καλή παρουσία, αλλά δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δεν είμαστε μία ομάδα που της αρέσει η ήττα ή η ισοπαλία. Η μεγάλη θέληση για αντίδραση θα πρέπει να είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που θα δείξουμε αύριο. Ακόμη και για πολύ μεγάλες ομάδες, μέσα στη χρονιά υπάρχουν περίοδοι καλές και λιγότερο καλές. Το είδαμε και εμείς πέρυσι. Τα διαδοχικά παιχνίδια με Μπριζ, Ολυμπιακό και Λαμία για παράδειγμα και το πώς καταφέραμε να τελειώσουμε τη σεζόν, που ήταν κάτι φανταστικό. Για εσάς, μπορεί να είναι σημαντικό εκείνη η συγκεκριμένη μέρα του αγώνα, το αποτέλεσμα και το γεγονός σαν γεγονός, αλλά για εμάς είναι πιο σημαντική η μεγάλη εικόνα, τι είναι λογικό να συμβεί και τι όχι.

Για μένα είναι ένα ακόμη παιχνίδι, δεν έκανα κάτι διαφορετικό σε σχέση με κάποιο άλλο ματς. Δουλέψαμε στην ανάλυση του video για αύριο, όπως θα κάναμε και στα άλλα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία αν αύριο αντίπαλός μας είναι η Στεάουα. Θα πρέπει να πω πως βρισκόμαστε στην αρχή. Θα πρέπει να είμαι πρώτα εγώ ισορροπημένος άνθρωπος, γιατί γενικότερα γύρω μας δεν υπάρχει ισορροπία. Υπάρχουν κάποιες μεγάλες αλλαγές στο γκρουπ και παίκτες που θα πρέπει να αντιληφθούν την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, να προσαρμοστούν αυτοί στην ομάδα και οι συμπαίκτες τους σε αυτούς. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Είμαστε στην αρχή της διαδικασίας αυτής. Το “κρίμα” για εμάς, είναι το γεγονός ότι σε παιχνίδια που πραγματικά μπορούσαμε, δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι το πώς θα βάλουμε όλους αυτούς τους παίκτες σε αυτή τη διαδικασία και πώς θα βρούμε τη χημεία που θέλουμε“.

Για την επιβάρυνση συγκεκριμένων παικτών όπως ο Κεντζιόρα ή ο Μπάμπα: “Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να διαχειριστούν τον χρόνο συμμετοχής τους. Υπάρχουν top-level ομάδες που θέλουν να κρατούν 4-5 παίκτες σταθερά, ακόμη και σε μία διαδικασία διαδοχικών αγώνων. Υπάρχουν παίκτες καθοριστικοί, που ανεβάζουν και ρίχνουν τους ρυθμούς και μιλάω για παίκτες όπως ο Κεντζιόρα, ο Μπάμπα κι ο Τάισον, που έχουν αυτή την ποιότητα και εμπειρία. Υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Ο Σορετίρε είναι ένας παίκτης με ταλέντο, είναι το μέλλον της ομάδας, αλλά ο περισσότερος κόσμος τον βλέπει όταν έχει την μπάλα. Εγώ τον βλέπω κάθε μέρα και πρέπει να τον βάλω σε μία διαδικασία. Ήρθε από μία ομάδα άλλη και θα πρέπει να τον εντάξω σε μία συγκεκριμένη διαδικασία, που απαιτεί χρόνο. Ο Τζόναθαν Γκόμες ήρθε από ένα τελείως άλλο περιβάλλον επίσης. Τα πράγματα εδώ είναι πολύ έντονα όταν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα. Είναι κι αυτός ένας παίκτης που θα πρέπει να δούμε το πώς θα αντιδράσει σε όλο αυτό και πότε θα είναι στην καλύτερη κατάσταση για να αντικαταστήσει τον Μπάμπα, που είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας.

Χθες είχα μία κουβέντα που αφορούσε τους επιθετικούς κι ανέφερα τη σεζόν 2018-19 που είχαμε τον Σφιντέρσκι, που ήταν παίκτες της Κ21 της Πολωνίας τότε και τον Τσούμπα. Χρειάστηκαν και οι δύο χρόνο, ο Τσούμπα 5-6 μήνες και ο Σφιντέρσκι ένα αντίστοιχο διάστημα. Αναφέρομαι σε αυτό το διάστημα γιατί η ομάδα συνήθως φέρνει τους παίκτες λίγο πιο αργά. Είναι μία γενικότερη διαδικασία την οποία θα πρέπει να περάσουν αυτά τα παιδιά“.

Για την ατάκα του Ιβάν Σαββίδη περί καλύτερης ομάδας: “Ο κ. Σαββίδης το έκανε αυτό για δύο λόγους. Για να βάλει τεράστια πίεση σε μένα και για να δώσει με τον σωστό τρόπο την αυτοπεποίθηση που πρέπει στους ποδοσφαιριστές. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εύκολο να πούμε ότι είναι η καλύτερη ομάδα, όταν βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Δε γίνονται όλα μέσα σε μία νύχτα. Όταν είσαι ένας άνθρωπος που δουλεύεις σε επιχειρήσεις και είσαι τόσο πετυχημένος, πρέπει να ξέρεις ότι πρέπει να υπάρχει μία συνεχής διαδικασία και βελτίωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version