Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Λουτσέσκου:«Με ιντριγκάρουν οι όμιλοι του Champions League»

Σε ΜΜΕ της Ιταλίας παραχώρησε συνέντευξη ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, κάνοντας… σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, ενόψει του τελικού του Conference League με τη Φιορεντινά, αλλά και μιλώντας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Δικέφαλο και τις επερχόμενες μάχες με φόντο το Champions League.

Όπως είπε:

Για το προφίλ του φετινού Ολυμπιακού:

«Είναι μία ποιοτική ομάδα, με εξαιρετική ατομικότητα που άλλαξε δύο προπονητές φέτος και μόνο υπό την καθοδήγηση του τρίτου, του Μεντιλίμπαρ, κατάφερε να βρει αγωνιστική ταυτότητα. Είναι πολύ οργανωμένοι στο να παίζουν χωρίς μπάλα, συμπαγείς. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι μπορούν να ανακτούν την μπάλα και να ξαναρχίζουν την επίθεση πολύ γρήγορα. Προσθέστε -επίσης- τον ενθουσιασμό που θα έχουν: Μπορούν να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που θα κερδίσει ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο. Είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο».

Για την Φιορεντίνα και το ότι της αρέσει να κρατά τη μπάλα στα πόδια της:

«Εξαρτάται από το πως θα το εκμεταλλευτεί. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι γρήγοροι και τεχνικοί, πιέζουν και ξαναρχίζουν, με αυτόν τον τρόπο ξέρουν πως να σκοράρουν με λίγες πάσες».

Όσο για το γεγονός ότι ο τελικός διεξάγεται στην Αθήνα:

«Ναι, σίγουρα η ατμόσφαιρα θα παίξει ρόλο. Οι Έλληνες φίλαθλοι ξέρουν πως να δημιουργούν μία κόλαση για τους αντιπάλους τους. Ακόμη κι αν το γήπεδο προφανώς δεν θα ανήκει όλο σε εκείνους, θα είναι ένας παράγοντας που θα κάνει αίσθηση».

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να υπογραμμίζει ξανά ότι ήταν το πιο δύσκολο:

«Ακριβώς. Καταρχάς κανείς δεν μας έδινε την παραμικρή πιθανότητα όταν ξεκίνησε η σεζόν. Ήταν ένα μεγάλο σε διάρκεια πρωτάθλημα, 36 αγώνων συν τα playoffs, όπου παίζεις μόνο ντέρμπι και πολύ δύσκολα παιχνίδια. Πριν από 5 χρόνια, τον Φεβρουάριο ήμασταν στο +9 και σιγά σιγά διαμορφωνόταν η πεποίθηση ότι μπορούμε να το πάρουμε. Φέτος θριαμβεύσαμε στο τελευταίο σφύριγμα του τελευταίου αγώνα. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια».

Για το δύσκολο διάστημα μετά τον αποκλεισμό από τη Μπιρζ:

«Τότε μίλησα ανοιχτά στους παίκτες μου. Ήταν η δεύτερη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ που η ομάδα βρισκόταν στα προημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ήταν κάτι σημαντικό. Παίζοντας κάθε τρεις ημέρες ήταν λογικό να υπάρχει κούραση. Τα παιδιά το κατάλαβαν. Τους είπα ότι έχουμε παίξει ήδη όλα τα σημαντικά παιχνίδια εκτός έδρας και τώρα θα έρθουν οι αντίπαλοι σε εμάς. Συνεπώς όλα ήταν στο χέρι μας. Αυτό μας έδωσε πίσω την αυτοπεποίθησή μας. Να κατανοήσουμε τι μπορούσαμε να κάνουμε, να παλέψουμε σε κάθε ματς»

Για το αν είναι δύσκολο να κατακτήσεις πρωτάθλημα με ομάδα από τη Θεσσαλονίκη:

«Αυτό το κλαμπ έχει κερδίσει 4 πρωταθλήματα σε 98 χρόνια, αυτό τα λέει όλα. Και εξηγεί γιατί είναι ακόμη πιο όμορφο…».

Για το ότι δεν υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι Έλληνες:

«Σε ό,τι αφορά τους συλλόγους, το εξηγώ με το γεγονός ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια, για διάφορους λόγους, τους έλειπαν μακροχρόνιες στρατηγικές και κάθε χρόνο άλλαζαν οι μισοί παίκτες. Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθεί μια ομάδα…

Η Εθνική πληρώνει τον τεράστιο ανταγωνισμό μεταξύ των συλλόγων, που δεν επιτρέπει αυτή την ενότητα προθέσεων που στη συνέχεια οδηγεί σε σημαντικά αποτελέσματα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι περίπλοκο, σκληρό, αποτελείται από ισχυρούς και περήφανους ιδιοκτήτες, από οπαδούς που μισούν τον άλλον, και πολλούς άλλους παράγοντες που δημιουργούν πίεση. Το παιχνίδι βασίζεται πολύ στην επιθετικότητα».

Για την προοπτική του Champions League:

«Ναι, και τώρα αυτό που με ιντριγκάρει περισσότερο είναι η πιθανότητα να παίξουμε για την είσοδο στους ομίλους του Champions League, θα ήταν περαιτέρω πρόοδος στο ταξίδι μας».

Για το αν θα ήθελε να ζήσει την Ιταλική εμπειρία:

«Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες με το πιο δύσκολο ποδόσφαιρο, με τους πιο προετοιμασμένους προπονητές, όπου οι μικρές ομάδες μπορούν να ανταγωνιστούν τακτικά με τις μεγάλες ομάδες, για μένα θα ήταν τιμή. Αλλά αν δεν συμβεί, η ζωή συνεχίζεται…».

Για την κίνηση με τις χειροπέδες στη Λεωφόρο και τον… Μουρίνιο:

«Εδώ είσαι ο καλύτερος αν κερδίσεις και ο χειρότερος αν χάσεις, χρειάζεσαι ισορροπία και ικανότητα να ξεπερνάς τις απογοητεύσεις για να προχωρήσεις…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Μια φανέλα Αντρίγια μπορεί να γίνει δική σου!

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Τα βήματα για να κερδίσετε τη φανέλα...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version