Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Μάχη με τη φωτιά στην Ηλεία: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

Δημοφιλή

Κρίσιμο είναι και το επόμενο 24ωρο αναφορικά με την επικινδυνότητα εκδήλωσης φωτιάς, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Αττική και Αργολίδα
Περιοχές της Κορινθίας, της Βοιωτίας, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας

Επιπρόσθετα, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις και σε μερική επιφυλακή τίθενται οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που στην περιοχή ευθηνής τους αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνός πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4) σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Πώς εξελίσσεται η φωτιά στην Ηλεία

Μαίνεται και το πρωί του Σαββάτου (22/06) το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία. Ειδικότερα, στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, τα δύο κύρια μέτωπα που απασχολούν είναι αυτό στον Πρόδρομο και στη Λάτα.

Επισημαίνεται ότι στις πυρκαγιές στην Ηλεία επιχειρούν 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα ενώ, με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν τις εναέριες ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ακόμα, μέσα στη νύχτα ήχησε ξανά μήνυμα του 112 στην Ηλεία. Οι φλόγες κύκλωσαν το χωριό Λάττα και απείλησε τα σπίτια. Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς το Σιμόπουλο για να είναι ασφαλείς. Υπενθυμίζεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαφορετικά πύρινα μέτωπα στις περιοχές Απιδούλα, Λάττα, Μαζαράκι και Πρόδρομο.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πανικός στην Νεάπολη για τους Πρωταθλητές Ελλάδας!

Ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πάρτι στήθηκε στη Νεάπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας, με τους οργανωμένους οπαδούς του...

Στην ίδια κατηγορία