Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαίνεται εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική

Ανεξέλεγκτη προς την περιοχή της Πεντέλης Αττικής καίει η φωτιά, που άρχισε χθες στο Βαρνάβα.

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της, καθώς όπως ανακοίνωσε και η πυροσβεστική έχει μπει στο Πεντελικό Ορος.

Τα εναέρια μέσα απογειώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, για να προλάβουν τους ισχυρούς ανέμους. Στην ενημέρωση της πυροσβεστικής αναφέρθηκε ότι θα επιχειρήσουν 29 εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αυξηθεί σε 32 (17 ελικόπτερα και 15 αεροσκάφη) τα οποία πετούν σε δύο κύκλους.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη ενώ οι ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ βοήθησαν στη γρήγορη επέκταση του πύρινου μετώπου, δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης, με την οριοθέτηση της πυρκαγιάς να καθίσταται πρακτικά αδύνατη, εξαιτίας των αναζωπυρώσεων.

Η φωτιά «πέρασε» στο πεντελικό όρος, με αποτέλεσμα οι πολίτες των γύρω περιοχών να δέχονται μηνύματα από το 112 για εκκένωση και ετοιμότητα.

Μετά τα μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης στις 5:10, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Με άλλο μήνυμα κλήθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας (στις 5:13) να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος. Παράλληλα, εκκενώνονται οι οικισμοί Νταού Πεντέλης και Άγιος Σπυρίδωνας (στις 5:40).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version