Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Mάλμε, μια ομάδα πρότυπο για όλη τη Σκανδιναβία

Για να βρεθεί η Μάλμε να παίζει στα προκριματικά του Champions League επιβίωσε από ένα θρίλερ. Πήρε το περσινό πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με την Έλφσμπουργκ, την οποία κέρδισε την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας με 1-0, με ένα πέναλτι που συζητήθηκε.

Φέτος, όμως, δεν έχει αντίπαλο εντός συνόρων. Στου δρόμου τα μισά βρίσκεται στο +4 από την Τζουργκάρντεν, έχει μακράν την καλύτερη επίθεση (44 γκολ σε 17 ματς) τους δύο πρώτους σκόρερ της λίγκας (Τέλιν, Μπότχαϊμ), ο κόουτς Ρίντστρεμ κάνει… πλάκα, αφού έχει χρησιμοποιήσει ήδη 27 παίκτες, στοχεύοντας να φορμάρει και να έχει φρέσκια την ομάδα του για τα προκριματικά του Champions League.

Το κάνουν με την ίδια φιλοσοφία. Αγοράζουμε φτηνά, πουλάμε ακριβά, φτιάχνουμε υπεραξίες. Το δεκάρι τους, ο 22χρονος Στέφαν Νάνασι είναι ο δικός τους Ντέλιας. Ο 20χρονος εξτρέμ Ούγκο Μπόλιν είναι ό,τι πιο καυτό υπάρχει στο σουηδικό ποδόσφαιρο. Βασικός στόπερ είναι πια ο 19χρονος Ζέτεστρεμ. Οι ακαδημίες παράγουν στο φουλ. Ποιότητα, νιάτα και ενθουσιασμός μπροστά, εμπειρία πίσω (Νταλίν, Γιάνσον, Στρίγκερ-Λάρσεν, Ρικς, Τίνερχολμ, Μοϊσάντερ) πίσω. Μία μοντέρνα ομάδα που άλλαξε φιλοσοφία (πέρσι έπαιζε με τρεις στόπερ, φέτος παίζει είτε 4-2-3-1 είτε 4-4-2), παίζει σε αγγλικό τέμπο, επιτίθεται κατά κύματα και αποτελεί πρότυπο λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version