Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Mια ενδεκάδα παικτών, που μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους

Δημοφιλή

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις. Συνολικά έντεκα παίκτες του ΠΑΟΚ μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους, ωστόσο στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δεν νιώθουν άγχος. Κι έχουν τους λόγους τους γι’ αυτό…

Ο κανόνας λέει ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις δύο πράγματα μπορεί να συμβούν: είτε ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, είτε παραχώρηση του ποδοσφαιριστή σ’ άλλη ομάδα με πώληση.

Τι μπορεί να συμβεί, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου με αυτά τα έντεκα συμβόλαια παικτών του ΠΑΟΚ;

Κατ’ αρχήν, όλες οι περιπτώσεις δεν έχουν κοινό παρονομαστή. Και εξηγούμαστε.

Για τρεις από αυτούς τους παίκτες, η ΠΑΕ διατηρεί, στο τέλος της σεζόν, οψιόν ανανέωσης για μια ακόμη χρονιά. Ο λόγος για τους Μαγκομέντ Οζντόερ, Αλι Σαμάτα και Γιόνι Ότο. Ο 31χρονος Ρώσος κεντρικός χαφ κι ο συνομήλικος του Τανζανός φορ μπαίνουν στο δεύτερο χρόνο παρουσίας τους στην Τούμπα, ο δε 30χρονος Ισπανός αμυντικός δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνο στη Θεσσαλονίκη, μια κι εντάχθηκε στο Δικέφαλο τον περασμένο Ιανουάριο, προερχόμενος από τη Γουλβς. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί το επόμενο καλοκαίρι κι αν θα ισχύσει η οψιόν ανανέωσης. Αυτό θα εξαρτηθεί, κατά κύριο λόγο, από την παρουσία, που θα έχουν οι τρεις παίκτες στη διάρκεια της σεζόν. Για τον Σαμάτα, βέβαια, δεν αποκλείεται να «τρέξουν» πολύ πιο γρήγορα οι εξελίξεις, μια και μετά την κάθε άλλο παρά ικανοποιητική περσινή του θητεία, στον ΠΑΟΚ δεν θα έλεγαν «όχι» σε μια ενδεχόμενη πρόταση παραχώρησής του.

ΝΕΣΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΣΟΑΡΕΣ

Μια άλλη υποκατηγορία είναι αυτή των Ράφα Σοάρες και Ιβάν Νέσμπεργκ. Μετά από δύο χρόνια θητείας στον ΠΑΟΚ, ο 29χρονος Πορτογάλος αριστερός μπακ κι ο 28χρονος Νορβηγός κεντρικός αμυντικός δεν είναι, αυτό που λέμε, από τα πρώτα βιολιά του Δικεφάλου. Σε μια ορχήστρα, βέβαια, χρειάζονται κι άλλα «όργανα», με άλλα λόγια ο Λουτέσκου έχει ανάγκη και από εφεδρείες, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ν΄ αποδειχτούν και πολύτιμες. Για τον Νέσμπεργκ, μάλιστα, έτσι ήρθαν τα πράγματα, ώστε να ήταν ένας από τους δέκα (κι όχι έντεκα) παίκτες του ΠΑΟΚ, που τελείωσαν το παιχνίδι τίτλου με τον Αρη.

O ΣΒΑΜΠ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ

Κάτοικος Τούμπας από το καλοκαίρι του 2020, ο Στέφαν Σβαμπ, που θα κλείσει τα 34 του χρόνια τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, κέρδισε με το σπαθί του ένα χρόνο ακόμη συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ χάρη στη σταθερότητα στην απόδοσή του και στην ουσιαστική συμβολή του στην επίτευξη των ομαδικών στόχων.

Στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους μπαίνουν και δύο παίκτες, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Οι 24χρονοι Μάριος Τσαούσης και Χάρης Τσιγγάρας έχουν δοκιμάσει και την εμπειρία του δανεισμού-σε Βόλο, Σπάρτακ Τρνάβα και ΠΑΣ Γιάννινα ο πρώτος, στην Τουλούζ ο δεύτερος. To φετινό καλοκαίρι μοιάζει να είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια της καριέρας τους.

ΚΙ ΟΙ… ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ-ΤΑΪΣΟΝ

Ο Σβαμπ «δέθηκε» με τον ΠΑΟΚ, το ίδιο μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα και για τον Μπράντον Τόμας. Η προ δύο χρόνων άφιξη του Ισπανού επιθετικού στην Τούμπα δεν… ενθουσίασε και πολλούς, ωστόσο ο 29χρονος επιθετικός κρατούσε τις απαντήσεις του για μέσα στο γήπεδο. Πέρσι επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ για άλλα δύο χρόνια και πλέον αυτό που περιμένουμε να δούμε από τον Τόμας είναι αν θα καταφέρει να βελτιώσει τις ατομικές του επιδόσεις για τρίτη σερί σεζόν (δώδεκα γκολ και χωρίς ασίστ την πρώτη σεζόν, δώδεκα γκολ και επτά ασίστ την αντίστοιχη δεύτερη).

Μια άλλη υποκατηγορία συμβολαίων, που λήγουν σ’ ένα χρόνο, είναι αυτή που περιλαμβάνει τους Αντρέ Βιεϊρίνια και Τάισον. Εδώ δεν χρειάζονται και πολλές… επεξηγήσεις. Με κλεισμένα τα 38 και τα 36 χρόνια τους, ο Πορτογάλος αρχηγός της ομάδας κι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός συνεχίζουν για μια χρονιά ακόμη τη δράση τους μέσα στο γήπεδο και… όπου βγει. Ο Βιεϊρίνια είχε προαναγγείλει πέρσι το καλοκαίρι ότι θ’ αποσύρονταν από την ενεργό δράση, ωστόσο, αφότου ολοκληρώθηκε η σεζόν, έκανε δεύτερες σκέψεις και αποφάσισε να παρατείνει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Οσο για τον Τάισον, οι αγωνιστικές-κι όχι μόνο-επιδόσεις του «ανάγκασαν» τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ τον περασμένο χειμώνα να του προσφέρουν επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2025. Και, ποιος ξέρει, ίσως ο Βραζιλιάνος καταφέρει το ίδιο και στη σεζόν, που σε λίγες ημέρες αρχίζει.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πανικός στην Νεάπολη για τους Πρωταθλητές Ελλάδας!

Ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πάρτι στήθηκε στη Νεάπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας, με τους οργανωμένους οπαδούς του...

Στην ίδια κατηγορία