Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

“Μηχανή” παραγωγής παικτών

Δημοφιλή

Όλα δείχνουν ότι η Κ-19 του ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου πρωταθλήματος, έστω κι αν η σεζόν βρίσκεται ακόμη στην αρχή της. Ετσι κι αλλιώς, αυτή δεν είναι η… είδηση. Το σημαντικό, πέρα βέβαια από την προώθηση παικτών στην ανδρική ομάδα, είναι ότι οι συνεχόμενοι τίτλοι επιτυγχάνονται παρά το γεγονός ότι κάθε χρονιά, ο Πάμπλο Γκαρσία είχε να διαχειριστεί ουσιαστικά ένα διαφορετικό ρόστερ. Με άλλα λόγια, οι πρωταγωνιστές αλλάζουν από σεζόν σε σεζόν, όμως η Κ-19 του ΠΑΟΚ παραμένει σε υψηλό επίπεδο (κοντεύει να συμπληρώσει μια ολόκληρη τριετία -78 παιχνίδια-χωρίς να έχει ηττηθεί εντός συνόρων), αναδεικνύοντας στο προσκήνιο παίκτες, που προέρχονται από την αντίστοιχη Κ-17.

Τη σεζόν 2017-18, όταν η ομάδα του Γκαρσία κατέκτησε το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, βασίζονταν σε παίκτες, όπως οι Μάριος Τσαούσης, Κώστας Μπαλογιάννης, Γιώργος Τζοβάρας, Απόστολος Διαμαντής, Λευθέρης Λύρατζης, Ζήσης Χατζηστραβός και Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης. Την περίοδο που ακολούθησε (σεζόν 2018-19), εκτός από τους παραπάνω… «παλιούς», πρωταγωνιστικό ρόλο απέκτησαν οι Γιάννης Μιχαηλίδης, Γιώργος Δούμτσης, Χάρης Τσιγγάρας, Αντώνης Γαϊτανίδης και Δημήτρης Πανίδης, μαζί και ο τερματοφύλακας Σίμος Παπαδόπουλος.

Αλλά και την περσινή σεζόν, μπόλικο ήταν το νέο «αίμα», που μπήκε στην Κ-19 για να τη φρεσκάρει, αλλά και για να της δώσει περαιτέρω ώθηση. Οι Πέτρος Καλουτσικίδης, Κυριάκος Γιαξής, Χρήστος Τζόλης (πρώτος σκόρερ με δεκαεννέα γκολ), Παναγιώτης Παναγιώτου, Αχιλλέας Σαλαμούρας και Στάθης Τάχατος, μαζί και με τον γκολκίπερ Χρήστος Ταλιχμανίδη ήταν από τα «πρώτα βιολιά» της «ορχήστρας» του Γκαρσία.

Ακόμη και φέτος, η ανανέωση στο βασικό σχήμα ενδεκάδας ξεπερνά το 50% σε σχέση με την περασμένη περίοδο. Οι νέοι πρωταγωνιστές, που έχουν αναδειχθεί μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές είναι, εκτός του τερματοφύλακα Κώστα Μπαλωμένου, και οι Γιάννης Μανωλιούδης, Αβεντίς Αβεντισιάν, Βασίλης Γκορτεζιάνι, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Βασίλης Γρόσδης και Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Οσο θα εξελίσσεται η σεζόν, τόσο θα εμφανίζονται περισσότερο εκείνοι οι παίκτες, που μέχρι πέρσι έπαιζαν στην Κ-17. Και οι Κουτεντάκης, Κουλούρης, Κουλιεράκης, Σπυράκος, Κιτσάκης, Σμυρλής και Δαρέλας έχουν πάρει ήδη τις πρώτες ευκαιρίες τους από τον Γκαρσία, που δεν δίσταζε καθόλου να εμπιστεύεται νέα πρόσωπα

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πανικός στην Νεάπολη για τους Πρωταθλητές Ελλάδας!

Ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πάρτι στήθηκε στη Νεάπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας, με τους οργανωμένους οπαδούς του...

Στην ίδια κατηγορία