Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Μιρτσέα: «Άξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, επόμενο βήμα το Champions League»

Ο πατέρας του Ράζβαν Λουτσέσκου, Μιρτσέα, μίλησε μεταξύ άλλων στο protothema.gr για την εθνική Ρουμανίας, τον γιο του και την πορεία του στην προπονητική και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Η εθνική Ρουμανίας φαντάζει να’ ναι, μ’ όλο το σεβασμό, μια οικογενειακή υπόθεση, αφού ο νυν προπονητής, Έντι Ιορντανέσκου είναι γιος του άλλοτε τεχνικού των tricolori, Άνχελ, ενώ τόσο εσείς, όσο και ο Ραζβάν πέρασαν από τον πάγκο της. Μπορούμε να μιλάμε για οικογενειοκρατία;

«Τώρα θα κατηγορηθούμε και για νεποτισμό (γέλια);! Μα στο ενδιάμεσο έχουν περάσει ακόμη και ξένοι προπονητές, όπως ο Ντάουμ, από τον πάγκο της Εθνικής Ρουμανίας. Όσον αφορά τον Ραζβάν ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος (2009/2011) , όταν ανέλαβε την εθνική ομάδα και δεν είχε τότε τις παραστάσεις που έχει τώρα. Επιπλέον η πίεση που δεχόταν από τα ΜΜΕ και άλλους παράγοντες ήταν απάνθρωπη, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί μετά από δυο χρόνια.

Τώρα έχει μάθει να διαχειρίζεται την πίεση στον απαιτητικό πάγκο του ΠΑΟΚ. Πώς είδατε αλήθεια εσείς την κατάκτηση του πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική;

«Παρακολούθησα τα περισσότερα ματς των play off από κοντά και μπορώ να πω με βεβαιότητα, χωρίς να κατηγορηθώ για υπέρμετρο πατερναλισμό, ότι ο ΠΑΟΚ άξιζε το πρωτάθλημα με το παραπάνω! Όταν μια ομάδα τερματίζει πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και νικά τους άμεσους συνδιεκδικητές της στα play off, τότε δίκαια κατακτά τον τίτλο!»

Ο Ραζβάν αρχικά, μετά το πέρας της σταδιοδρομίας του ως τερματοφύλακας, προσέβλεπε σε μία καριέρα ως παράγοντας, αφού ανέλαβε το πόστο του αντιπροέδρου στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Τον πείσατε εσείς να ασχοληθεί με την προπονητική;

«Μετά από ένα χρόνο στο διοικητικό πόστο της Ραπίντ αντιλήφθηκε οτι δεν τον γεμίζει αυτή η δουλειά, καθώς ήθελε να ‘ναι πιο κοντά στην ομάδα. Μου το ανακοίνωσε και του πρότεινα να έρθει μαζί μου ως βοηθός μου στην Μπεσίκτας, την οποία προπονούσα τότε. Αρνήθηκε, λέγοντας μου, ότι ήθελε να αναλάβει μία ομάδα ως πρώτος προπονητής. Έτσι πήγε στην Μπρασόφ, στη Β΄εθνικη της Ρουμανίας.»

Ισχύει δηλαδή το ότι είστε ο βιολογικός του πατέρας, αλλά όχι απαραιτήτως ο πνευματικός;

«Η πορεία του Ραζβάν είναι αυτόνομη (γέλια). Έχει απογαλακτιστεί σε πολύ μικρή ηλικία, γιατί ήξερε ότι πάντα θα συγκρινόταν με τον πατέρα του. Προφανώς και μιλάμε μαζί για ποδόσφαιρο ή παίχτες, αλλά ποτέ δεν παρεμβαίνω σε θέματα αγωνιστικά. Κι ούτε μου το ζήτησε. Ο Τάισον και ο Κεντζιόρα ήρθαν στον ΠΑΟΚ, αφού με ρώτησε για την ποιότητα τους και το χαρακτήρα τους. Αυτή ήταν και η μόνη ανάμειξη μου!»

Δεν τον παροτρύνετε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του , αναλαμβάνοντας μια ομάδα σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό;

«Μα το επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή με τον ΠΑΟΚ στο Champions League. Πριν έξι χρόνια, ήμουν παρών στο γήπεδο, αποκλείστηκαν στα play off από τη Μπενφίκα. Φέτος μακάρι να έχουν περισσότερο τύχη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version