Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Mπάνια Λούκα: «Μαχητές» με… σπρώξιμο

Δημοφιλή

Ο τρόπος που η Μπόρατς από την Μπάνια Λούκα κατέκτησε το πρωτάθλημα Βοσνίας ακόμα συζητιέται…

«Έκλεψαν τον τίτλο και το πανηγύρισαν». «Οι διαιτητές αποφάσισαν την φετινή πρωταθλήτρια της Βοσνίας». «Οι μαχητές από την Μπάνια Λούκα το σήκωσαν με σκανδαλώδη τρόπο».

Αυτοί ήταν μερικοί από τους τίτλους, με τους οποίους τα εγχώρια Μέσα της Βοσνίας αποτύπωσαν την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος στην ιστορία της Μπόρατς…

Την τελευταία αγωνιστική η Μπόρατς υποδεχόταν την 10η και αδιάφορη Ίγκμαν και χρειαζόταν μόνο νίκη για να πάρει μαθηματικά τον τίτλο. Μόνο που τα πράγματα εξελίχθηκαν απρόοπτα.

Στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 1-2 και στην επανάληψη ξεκίνησε το χειρουργείο. Το 2-2 ήρθε στο 48ο λεπτό με ανύπαρκτο πέναλτι, ενώ το γκολ που θα έφερνε το 3-4 ακυρώθηκε για οφσάιντ που δεν υπήρξε ποτέ. Σαν μην έφτανε αυτό ο Ζόραν Κβρζιτς σκόραρε το γκολ τίτλου που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, αφού ο σκόρερ βρισκόταν σε αντικανονική θέση (στην Βοσνία δεν υπάρχει VAR)!

Οι κακές γλώσσες λένε πως ήταν «η σειρά της Μπόρατς να το σηκώσει», προσθέτοντας πως οι σχέσεις της διοίκησης με την ομοσπονδία, αλλά και την επιτροπή διαιτησίας ήταν ο λόγος πίσω από την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος Βοσνίας στην ιστορία του συλλόγου.

Πάντως, η Μπόρατς δεν θεωρείται καθεστωτικός σύλλογος -κάθε άλλο. Το όνομα της σημαίνει «μαχητές» και η γενεσιουργός αιτία της το 1926 ήταν για να αποτελέσει έναν αθλητικό φορέα για το εργατικό κίνημα της πόλης της Μπάνια Λούκα και της επαρχίας της Κράινα.

Μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της θεωρείται η κατάκτηση του κυπέλλου στην ενιαία Γιουγκοσλαβία (1988) με το 1-0 απέναντι στον παντοδύναμο Ερυθρό Αστέρα, που ήρθε με αρχηγό τον μετέπειτα μέσο του Αθηναϊκού Νταμίρ Σπίτσα.

Από την ημέρα που η Βοσνία έγινε ανεξάρτητο κράτος αποτελεί βασικό ποδοσφαιρικό πυλώνα της χώρας, με την πλούσια Σαράγεβο, την Ζρίνσκι από το Μόσταρ και την Ζελέζνιτσαρ να κυριαρχούν εντός συνόρων έχοντας κατακτήσει τους 17 από τους 24 τίτλους.

Όσο για την Ευρώπη; Όλη της η ευρωπαϊκή ιστορία συνοψίζεται σε 22 παιχνίδια και μόλις δύο προκρίσεις σε 11 συνολικά ζευγαρώματα.

Πέρσι κληρώθηκε στον 2ο γύρο του Conference League με την Αούστρια Βιέννης, αποκλείστηκε με δύο ήττες (1-2, 0-1).

Κι αυτό, οι ευρωπαϊκές της αποτυχίες, ήταν το επιχείρημα όσων αμφισβήτησαν το πρωτάθλημα της. Ας πούμε κομψά πως η χώρα δεν θα στεναχωρηθεί αν την δει να αποκλείεται από νωρίς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Εισιτήρια διαρκείας: Το δέλεαρ της Ευρώπης κι η σύγκριση με τους άλλους

Ακριβότερα κατά σχεδόν 13% σε σχέση με πέρσι, αλλά με τα ευρωπαϊκά ματς της φάσης του league stage (που...

Στην ίδια κατηγορία