Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκη στο πρώτο ματς με διαφορά ενός γκολ; Πιθανότητες πρόκρισης 61%

Δημοφιλή

Θα είναι αρκετό για τον ΠΑΟΚ το 3-2 της Τούμπας για να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Μπόρατς; Σε δεκατρείς ανάλογες (νίκη με διαφορά ενός γκολ στο πρώτο εντός έδρας ματς) περιπτώσεις στο παρελθόν μέτρησε οχτώ προκρίσεις σε επόμενη φάση και πέντε αποκλεισμούς. Αυτό σημαίνει… 61% πιθανότητες πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, βάσει τουλάχιστον της προϊστορίας.

Τη σεζόν 1997-98 ο Δικέφαλος βρήκε απέναντί του την Αρσεναλ. Στη ρεβάνς του Χάιμπουρι ο Μπέργκαμπ ισοφάρισε από νωρίς (22΄) το σκορ του αγώνα της Τούμπας, αλλά, τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Βρύζας είχε διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Πέντε χρόνια μετά (περίοδος 2002-03), κόντρα στην Γκρασχόπερ, ο ΠΑΟΚ είχε αναδειχθεί νικητής με 2-1. Η ρεβάνς ήταν δραματική, αλλά ο Δικέφαλος πήρε αυτό που ήθελε με το γκολ του Μάρκου στις καθυστερήσεις.

Παίζοντας από το 2΄ με δέκα παίκτες (αποβολή Βίτορ) η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ είχε νικήσει με 1-0 τη Σπάρτακ Τρνάβα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2015-16. Στη ρεβάνς της Σλοβακίας ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση με 1-1. Σκόρερ των φιλοξενούμενων ο Κωνσταντινίδης, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 48΄ (από το 67΄ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σκόνδρα).

Το 2-1 του αγώνα της Τούμπας εναντίον της Βασιλείας για το δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ (σεζόν 2018-19) άφηνε ανοιχτή την υπόθεση της πρόκρισης, ωστόσο στην Ελβετία ο Δικέφαλος έκανε «παρέλαση» με 3-0, με τα γκολ των Βαρέλα, Πρίγιοβιτς και Ελ Καντουρί. Στον αμέσως επόμενο γύρο η ομάδα του Λουτσέσκου είχε βρει μπροστά της τη Σπάρτακ Μόσχας. Στο ματς της 8ης Αυγούστου 2018 νίκησε με 3-2 και μια εβδομάδα αργότερα έφερε 0-0 στη ρωσική πρωτεύουσα και εξασφάλισε την πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Πριν από δύο χρόνια, για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει 1-0 τη Γάνδη, παίρνοντας πανηγυρική νίκη-πρόκριση στη ρεβάνς με τα γκολ των Κρέσπο (20΄) και Αουγκούστο (77΄).

Τη σεζόν 1975-76 η ομάδα του Γκιούλα Λόραντ βρήκε απέναντί της την Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο ματς της Τούμπας ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0, στη Βαρκελώνη, όμως, αποδείχτηκε άνιση, αφού η υπεροχή των γηπεδούχων μεταφράστηκε στο συντριπτικό 6-1.

Τη σεζόν 2001-02 το πρώτο ματς της Τούμπας εναντίον της Αϊντχόφεν η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς επικράτησε 3-2. Στη ρεβάνς ήταν ο Γκρατσιάνο Τσέζαρι, που ανέκοψε την πρόκριση του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος κυνηγούσε στο τελευταίο ημίωρο ένα δεύτερο γκολ, για να μειώσει σε 3-2 και να οδηγήσει το ματς στην παράταση. Και, πιθανότατα, θα το είχε πετύχει, αν ο Ιταλός διαιτητής έδινε στο 77΄ το πέναλτι στην ανατροπή του Οκκά. Αντίθετα, έδωσε στο 90΄ πέναλτι υπέρ των Ολλανδών, που διασφάλισαν με το 4-1 την πρόκριση.

Την αμέσως επόμενη χρονιά η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη βρήκε μπροστά της τη Σλάβια Πράγας. Το 1-0 της Τούμπας έδωσε απλά τη νίκη στους γηπεδούχους, μια και στη ρεβάνς οι Τσέχοι έφθασαν στο 4-0.

Αν και βρέθηκε να χάνει στην Τούμπα από το 25΄, η ομάδα του Γιώργου Δώνη νίκησε τη Ραπίντ Βιέννης με 2-1 για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (σεζόν 2012-13). Στην αυστριακή πρωτεύουσα ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-0 μένοντας εκτός φάσης των ομίλων.

ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

Τη σεζόν 1982-83 η ομάδα του Χέερ νίκησε 1-0 τη Σοσό, στη ρεβάνς οι Γάλλοι ισοφάρισαν το σκορ της Τούμπας με το πέναλτι του Ανζιανί στο 90΄, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου έδρασε ο Δημόπουλος, σκοράροντας στο 95΄ (η Σοσό πήρε νίκη γοήτρου με ένα δεύτερο γκολ του Ανζιανί στο 98΄).

Ιστορική ήταν η επιτυχία του ΠΑΟΚ να περάσει το εμπόδιο της Φενερμπαχτσέ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ τον Αύγουστο του 2010. Η ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης κρίθηκε στην παράταση (στο ματς της Τούμπας η ομάδα του Δερμιτζάκη είχε νικήσει 1-0), όπου στο 102΄ ο Μουσλίμοβιτς διαμόρφωσε το 1-1.

Αντίθετα, στην παράταση είχε λυγίσει η ομάδα του Σάνον (σεζόν 1974-75) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (α΄ γύρος του κυπέλλου κυπελλούχων), χάνοντας στο Βελιγράδι με 2-0. Ο Ντεκ είχε κάνει μεγάλες αποκρούσεις, αλλά από δικό του λάθος είχε έρθει το γκολ του Πέτροβιτς στο 59΄, που ισοφάρισε το 1-0 (Τερζανίδης) της Τούμπας. Και στο 103΄ ο Σάβιτς έκανε το 2-0.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ξανά ματσάρες στο Champions League

Είκοσι οκτώ γκολ χθες στην πρεμιέρα της «νέας εποχής» του Champions League, 13 σήμερα στο δεύτερο «πιάτο» της 1ης...

Στην ίδια κατηγορία