Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Νικητής ο Ράσελ στο Grand Prix της Αυστρίας

Δημοφιλή

Ο πρωτοπόρος Μαξ Φερστάπεν τα έκανε μαντάρα στη μάχη του με τον Λάντο Νόρις, ο πιλότος της ΜακΛάρεν εγκατέλειψε, αυτός της Ρεντ Μπουλ έπεσε 5ος, με αποτέλεσμα ο Τζορτζ Ράσελ από το… πουθενά να πάρει τη νίκη! Δεύτερος ο Πιάστρι, τρίτος ο Σάινθ. Την έχετε ακούσει την παροιμία χιλιάδες φορές. Χιλιάδες είπαμε; Ακόμα περισσότερες, εκατοντάδες. Μην σας πούμε και δεκάδες. Επομένως, ξέρετε: όταν λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια.

Φανταστείτε τι γίνεται, λοιπόν, όταν οι γάτοι είναι δύο και όχι απλά χορεύουν, αλλά σκοτώνονται μέχρι τελικής πτώσης- με (κύρια) υπαιτιότητα του ενός. Τα ποντίκια του δίνουν και καταλαβαίνει, περνώντας καλύτερα από ποτέ στην τρωκτική ζωή τους.

Αυτό συνέβη, λίγο-πολύ, στην Αυστρία σήμερα, εκεί Φερστάπεν-Νόρις «φαγώθηκαν» πρωτίστως λόγω του Ολλανδού, με αποτέλεσμα ο Ράσελ να πει με την άψογη βρετανική προφορά του “Thank you!” και να πάρει την πιο ανέλπιστη νίκη της καριέρας του (από τις 2 που έχει συνολικά…).

Ας (προσπαθήσουμε να) πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως, ξεκινώντας από το μέσο του αγώνα: με το πρώτο μισό να έχει κυλήσει ιδιαιτέρως αδιάφορα σε ό,τι έχει να κάνει με τις μπροστά θέσεις, ο πρωτοπόρος Μαξ Φερστάπεν διατηρούσε μια διαφορά της τάξης των 7.5-8 δευτερολέπτων από τον Νόρις.

Στο δεύτερο πιτ του παγκόσμιου πρωταθλητή, ωστόσο, έγινε της καθυστέρησης το κάγκελο. Σε μία από τις σπάνιες αναποδιές στις τάξεις της Ρεντ Μπουλ το ένα ελαστικό αρνείτο πεισματικά να βγει, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να κάνει στάση 6.5 δευτερολέπτων. Έτσι, η διαφορά που είχε χτίσει από τον πιλότο της ΜακΛάρεν εξανεμίστηκε και ο Νόρις κόλλησε πίσω του.

Κι εκεί άρχισαν οι τετράτροχες ομορφιές: ο Νόρις, όντας εμφανώς ταχύτερος, κόλλησε πίσω από τον Μαξ, τον πίεζε με το DRS αλλά αδυνατούσε να τον περάσει. Μετά από κάνα δυο προειδοποιητικές βολές του επερχόμενου αγωνιστικού «θανάτου», στον 64ο γύρο συνέβη το μοιραίο: ο Φερστάπεν- που δε θέλει να τον περνάει κανείς ούτε όταν κάνει καρτ με αντιπάλους 5χρονα- έκλεισε ασφυκτικά τον Λάντο, κατ’ ουσίαν προκάλεσε την σύγκρουση των δύο και, τελείως άδοξα, ο αγώνας του Άγγλου έφτασε στο τέλος του.

Αντί για τη νίκη, λοιπόν, ο Νόρις έμεινε με ένα πολύ συγκεκριμένο φτερωτό μέλος του ζωικού βασιλείου στο χέρι, την στιγμή, μάλιστα, που ο Φερστάπεν «έφαγε» μεν 10 δεύτερα ποινή, αλλά τερμάτισε 5ος! Α ναι: κι εννοείται έκανε και τον ταχύτερο γύρο με τα μαλακά ελαστικά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δεύτερη χρονιά στον ΠΑΟΚ η Αργυρίου

Για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική περίοδο παραμένει στο γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα η Παναγιώτα Αργυρίου δεδομένου πως ο ΠΑΟΚ ανανέωσε τη...

Στην ίδια κατηγορία