Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο χουλιγκανισμός «ανθεί» και στη Σουηδία

Εδώ και μερικά χρόνια η οπαδική κουλτούρα έχει αλλάξει σε όλη την Σουηδία. Τα γήπεδα γεμίζουν, διαγωνισμός από εκπληκτικά κορεό, βεγγαλικά, πυροτεχνήματα, ατμόσφαιρα που μυρίζει Βαλκάνια.

Συνάμα όμως, υπάρχει και έξαρση βίας. Οι οπαδοί της Μάλμε τις… παίζουν όλο και πιο συχνά, τον περασμένο Σεπτέμβριο 11 οπαδοί της οδηγήθηκαν στην φυλακή, μετά από βίαια επεισόδια στην Στοκχόλμη με τους οπαδούς της Τζουργκάρντεν, που ακολούθησαν ανάλογα σκηνικά με ματς με την Έλφσμποργκ, αλλά και ένα «φιλικό» με την γειτόνισσα Κοπεγχάγη.

Στην δίκη που έγινε, βγήκαν στην φόρα μηνύματα των συλληφθέντων με αντισημιτικό ύφος με συνομιλητή τον αρχηγό της Μάλμε, Πόντους Γιάνσον, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις επαφές του με χούλιγκαν της ομάδας!

Μάλιστα το πρόσφατο ματς με την Κλάκσβικ διεκόπη για λίγα λεπτά, όταν στο βορινό πέταλο οπαδοί της Μάλμε πλακώθηκαν μεταξύ τους με αφορμή κάποια πανό συμπαράστασης στους φυλακισμένους!

Το Eleda Stadion, που χτίστηκε το 2009 και κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένα στολίδι 21.000 θέσεων, όμως οι εκδρομείς του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν στο Μάλμε θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συναντήσουν ένα θερμό κλίμα εντός κι εκτός γηπέδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version