Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Φερστάπεν την Pole ο Λεκλέρκ θα εκκινήσει όμως πρώτος!

Δημοφιλή

Η ταχύτητα του διδύμου Μαξ Φερστάπεν – Red Bull Racing στην πίστα του Σπα επιβεβαιώθηκε και στις φετινές κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βελγίου. Στη βρεγμένη πίστα ο Ολλανδός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο Q3 με 1:53.159.

Όμως θα εκκινήσει από την 11η θέση του grid, λόγω αλλαγής στον κινητήρα εσωτερικής καύσης της RB20. Έτσι επιβλήθηκε στον παγκόσμιο πρωταθλητή ποινή 10 θέσεων στη σειρά εκκίνησης. Δεύτερος και άρα πρώτος στο grid θα είναι ο Σαρλ Λεκλέρ, μπροστά από τους Πέρεζ και Χάμιλτον.

Υπήρξε σημαντικός κίνδυνος οι κατατακτήριες δοκιμές να αναβληθούν, καθώς έβρεχε κατά διαστήματα πολύ δυνατά στην περιοχή του Σπα. Μάλιστα νωρίτερα αναβλήθηκε ο αγώνας σπριντ της Formula 2, καθώς το ασφυκτικό πρόγραμμα που δεν επέτρεπε την αναμονή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Με ενδιάμεσα ελαστικά βγήκαν στην πίστα οι 20 οδηγοί. Παρά το γεγονός ότι είχε σταματήσει να βρέχει για αρκετή ώρα, η πίστα είχε κρατήσει αρκετό νερό σε ορισμένα σημεία, ενώ αναμενόταν νέα βροχή τα επόμενα λεπτά. Έτσι όλοι προσπαθούσαν να σημειώσουν έναν καλό χρόνο στις πρώτες τους χρονομετρημένες προσπάθειες. Ο Χάμιλτον παραπονιόταν στους μηχανικούς του για χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης.

Αυτός που κινδύνευσε στα τελευταία λεπτά να μην περάσει στο Q2 ήταν ο Ράσελ, τελικά όμως η τελευταία του προσπάθεια ήταν αρκετή (1:55.353) ώστε να τον φέρει στις ψηλές θέσεις της κατάταξης.

Ταχύτερος όλων στο Q1 ήταν ο Πιάστρι με 1:54.835, ενώ οι 5 που αποκλείστηκαν ήταν οι δύο οδηγοί της Haas (Χούλκενμπεργκ και Μάγκνουσεν), ο Τσουνόντα (RB), ο Σάρτζεντ (Williams) και ο Ζου (Sauber).

Η πρόγνωση του καιρού ανέφερε ότι δεν αναμενόταν έντονη βροχή στο Q2. Βέβαια τα ενδιάμεσα ελαστικά παρέμεναν πάνω στα 15 μονοθέσια που συνέχιζαν στη διαδικασία. Οι χρόνοι συνέχισαν να βελτιώνονται από όλους, οπότε ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και ο κίνδυνος για έκπληξη μεγάλος.

Ο Φερστάπεν έθεσε αμέσως τον ταχύτερο γύρο (1:53.857), ενώ ο teammate του, Σέρχιο Πέρεζ, ανέφερε βροχή που δυνάμωνε. Πιάστρι και Νόρις ήταν πίσω από τον Ολλανδό, ενώ στα 7,5 και 8 δέκατα από τον Φερστάπεν ήταν οι χρόνοι των Λεκλέρ και Σάινθ αντίστοιχα.
Οι δύο οδηγοί της Mercedes-AMG F1 ήταν στο όριο να περάσουν ή όχι στο Q3, όμως η τελευταία τους προσπάθεια τους έφερε στη 2η (Χάμιλτον) και 3η (Ράσελ) θέση της κατάταξης.

Οι πέντε οδηγοί που δεν πέρασαν στο Q3 ήταν οι Άλμπον (Williams), Γκασλί (Alpine), Ρικάρντο (RB), Μπότας (Sauber) και Στρολ (Aston Martin).

Πρώτος βγήκε στην πίστα ο Χάμιλτον και σημείωσε προσωρινά τον ταχύτερο χρόνο, όμως σύντομα απάντησαν οι δύο οδηγοί της Red Bull Racing (1:53.159 o Φερστάπεν και 1:53.765 ο Πέρεζ).

Η δεύτερη προσπάθεια του επτάκις πρωταθλητή της F1 ήταν στο 1:53.835, και πάλι πίσω από το δίδυμο της Red Bull.

Οι δύο οδηγοί της McLaren δεν είχαν την απαραίτητη ταχύτητα για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Red Bull Racing στη βρεγμένη πίστα, όμως την τελευταία στιγμή ο Λεκλέρ πέρασε στη δεύτερη θέση με 1:53.754 και άρα στην πρώτη θέση του grid της Κυριακής, με δεδομένη την ποινή 10 θέσεων στον Φερστάπεν.

Δίπλα στον Μονεγάσκο θα εκκινήσει ο Πέρεζ και πίσω τους οι Χάμιλτον-Νόρις. Στην τρίτη σειρά του grid θα βρεθούν οι Πιάστρι και Ράσελ, μπροστά από τους Σάινθ-Αλόνσο.
– Σάινθ της Ferrari.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πανικός στην Νεάπολη για τους Πρωταθλητές Ελλάδας!

Ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πάρτι στήθηκε στη Νεάπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας, με τους οργανωμένους οπαδούς του...

Στην ίδια κατηγορία