Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Ο Καντσελιέρι η γυναίκα του και ο ΠΑΟΚ!

Ο νέος προπονητής του Μάσιμο Καντσελιέρι, άνοιξε τα χαρτιά σε συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο PAOK Sports Arena.

Ο Ιταλός αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του, το ρόστερ, την πρόκληση του πρότζεκτ του ΠΑΟΚ, αλλά και τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ!

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της ομάδας, μιλώντας για τις αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

«Είναι μια χαρούμενη στιγμή για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Έχω τη χαρά να καλωσορίζω τον καινούριο μας προπονητή, όπως και τον κύριο Μπούτσκο που επανέρχεται στην ομάδας, μετά από ένα διάλειμμα. Θα μας βοηθήσει τα μέγιστα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το σταφ θα στελεχωθεί και με τον κύριο Καλύβα, ο οποίος θα μας βοηθήσει στο σκάουτινγκ των παικτών. Φυσικά ο Μπάμπης Καραίσκος παραμένει δίπλα μας, μόνιμη δύναμη στην ομάδα. Η απόφαση ήταν εύκολη. Με το που μιλήσαμε κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με πάθος, που αγαπάει το μπάσκετ. Είναι εργασιομανής. Θεώρησα ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος να έρθει με διαφορετική φιλοσοφία και να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας και τις επιλογές του στο ρόστερ. Θα δώσω το λόγο στον κόουτς για να κάνει τις τοποθετήσεις», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Θανάσης Χατζόπουλος, δίνοντας το λόγο στον κόουτς.

«Τα ελληνικά δεν είναι η πιο εύκολη γλώσσα για να μιλήσω, οπότε πρέπει να μιλήσω στα αγγλικά. Όταν μετακόμισα στη Γαλλία, ξεκίνησα να μιλάω γαλλικά μετά από έξι μήνες. Εδώ θα χρειαστώ περισσότερο χρόνο, αλλά θα κάνω την προσπάθειά μου για να προσαρμοστώ για να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στη δική σας κολτούρα. Η αγάπη μου για την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό ξεκινάει από πολύ παλιά, όταν σπούδαζα κλασική λογοτεχνία, θυμάμαι αρκετά πράγματα από εκείνο το διάστημα. Μου αρέσει ο ελληνικός τρόπος ζωής, η κουλτούρα και ο πολιτισμός. Δεν θυμάμαι, βέβαια, αρκετά πράγματα», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός προπονητής και συνέχισε:

«Δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολλά πράγματα για να αποφασίσεις να συνεργαστείς με ένα κλαμπ σαν τον ΠΑΟΚ. Το να συμφωνήσεις και να υπογράψεις το συμβόλαιό σου σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ είναι σημαντικό. Αν σε καλέσουν και σε θέλουν, δεν υπάρχει επιλογή να μην δεχτείς αυτή την πρόταση. Πρέπει να είστε περήφανοι για την ομάδα σας κι αυτό είναι το πιο σημαντικό: το πάθος και η δύναμη που βγαίνει από την ομάδα, αυτά πρέπει να αντιπροσωπεύουν τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να γραφτούν νέες σελίδες για την ομάδα.

Είναι μια σημαντική και μεγάλη ευκαιρία αυτή για εμένα. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο που με κάλεσε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με παίκτες, που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε όσα είπα και να βγάλουν προς τα έξω τα θέλω μου στην ομάδα. Το πάθος είναι μία λέξη που την χρησιμοποιώ συχνά, το βγάζει προς τα έξω ο πρόεδρος, οι φίλαθλοι, οι άνθρωποι που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ και ταιριάζει στον τρόπο που λειτουργώ και συμπεριφέρομαι κι εγώ. Θέλω να δείξουμε ότι έχουμε μία ομάδα με DNA, με ταυτότητα. Θέλουμε από την πρώτη στιγμή να γίνουμε μία ομάδα που συνδέεται με το πάθος όλων όσων είναι γύρω μου. Θέλουμε να αρέσει στον κόσμο η εικόνα της ομάδας και να έρχεται στο γήπεδο για να μας βλέπει, ανεξάρτητα από τα αποτέλεσμα. Θέλουμε όλοι είναι είναι υπερήφανοι για την εικόνα της ομάδας και οι παίκτες να βγάζουν πάθος στο γήπεδο», είπε στην πρώτη του τοποθέτηση ο Μάσιμο Καντσελιέρι.

Για το αν η πρόκληση είναι μεγαλύτερη φέτος από τη χρονιά που ανέλαβε τη Λιμόζ:

«Όταν πριν από τρία χρόνια αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου μακριά από την Ιταλία, ήταν δύσκολο αλλά συναρπαστικό. Πήγα σε μια χώρα που είχε παράδοση στο μπάσκετ και είναι ο μοναδικός σύλλογος που έχει κερδίσει την Ευρωλίγκα. Εδώ είναι τα πράγματα διαφορετικά, αλλά δεν ξέρω γιατί. Με είχε συναρπάσει ο τρόπος με τον οποίο κυριάρχησε η Ελλάδα το Γιουρομπάσκετ το 1987. Έρχομαι σε μια χώρα με παράδοση στο μπάσκετ, το οποίο έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων.

Στη διάρκεια της σεζόν είχα πει στη γυναίκα μου ότι θέλω να προπονήσω αυτή την ομάδα (σ.σ. ΠΑΟΚ) και να έρθω στην Ελλάδα. Έχω ένα φίλο Ιταλό που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και γνώριζα για το πάθος αυτής της ομάδας. Ο φίλος μου μου μετέφερε τα όσα γίνονταν για την ομάδα.

Ο τύπος στα αριστερά μου (σ.σ. Χατζόπουλος) με πήρε τηλέφωνο και ξεκινήσαμε να μιλάμε από τις 12 μέχρι τις 2 και ήταν σαν γνωριζόμαστε για χρόνια και μιλούσαμε για τα πλάνα μας την επόμενη χρονιά. Ήταν σαν ραντεβού στα τυφλά ή σαν έρωτας με την πρώτη ματιά».

Για το αγωνιστικό και αν θα ζητήσει από τον πρόεδρο να κρατήσει τον Πόρτερ στην ομάδα:

«Εκτιμώ ότι όλοι στην ομάδα είναι ανοιχτοί στις συζητήσεις. Συζητήσαμε για το τι είχε η ομάδα και τι πρέπει να δημιουργήσει. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα ταυτότητα με χαρακτηριστικά καινούρια και αυτά που θέλουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με νέα χαρακτηριστικά και πιθανότατα να δομηθεί με νέους παίκτες.

Αν μπορούμε να κρατήσουμε τον Πόρτερ, θα επέλεγα τον Λούκα Ντόνσιτς, έναν παίκτη τον οποίο τον αντιμετώπισα στους αγώνες της EuroLeague. Όσες τακτικές και να εφαρμόσεις είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Αφού υπάρχουν αρκετοί μάρτυρες, το θέτω στο τραπέζι. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει ισορροπία. Σαφέστατα το να ονειρεύεσαι είναι καλό, αλλά το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα από την αρχή από τον πρώτο όροφο και σιγά σιγά να ανεβαίνουμε προς τα πάνω».

Για το στυλ μπάσκετ που θέλει να παίξει:

«Θέλω να φτιάξω μία ομάδα με τρία βασικά στοιχεία. Η επιθυμία μου είναι οι τρεις χειριστές της μπάλας να παίζουν και οι τρεις ταυτόχρονα στο παρκέ. Οι τρεις στα φτερά να είναι αξιόπιστοι στο παρκέ, αλλά να μπορούν να διεκδικούν το ριμπάουντ. Οι τρεις ψηλοί θέλω να βγάλουν αθλητικότητα και ενέργεια, όπως και συνολικά όσοι θα παίζουν στην ομάδα».

Για τα οικονομικά δεδομένα που έχει η ομάδα και αν μπορεί να συγκριθεί η κατάσταση με την αντίστοιχη στη Λιμόζ:

«Για μένα είναι πρόκληση αυτό. Δεν μιλήσαμε για το μπάτζετ με τον πρόεδρο, εκείνος μίλησε όπως όφειλε, εγώ όχι. Το μπάτζετ παίζει ρόλο σε αυτό που θέλω να δημιουργήσω, αλλά είναι μία ευκαιρία για εμένα. Ό,τι έχουμε είναι ευκαιρία, όχι πρόβλημα. Αν από την αρχή μιλάς για μπάτζετ, τότε κάνεις λάθη. Υπολογίζω πολύ στον κόσμο και την κουλτούρα του ΠΑΟΚ. Θέλω οι υποστηρικτές μας να αγαπάνε την ομάδα και να την υποστηρίζουν. Αποδέχτηκα την πρόταση χωρίς να γίνουν πολύωρες συζητήσεις. Το χαρακτηριστικό των φιλάθλων δεν είναι να έρχονται στο γήπεδο απλώς και να βαριούνται, αλλά να υποστηρίζουν. Σε σχέση με τη Λιμόζ, εκεί υπήρχε μια διαφορετική κατάσταση, γιατί υποστήριζαν την ομάδα τους».

Για την πρόκληση και το στοίχημα να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο:

«Πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μία σύνδεση της ομάδας με τον κόσμο, που θα έρχεται στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει αυτή τη βάση, γιατί θα έρχεται μεγάλος αριθμός στα παιχνίδια. Θέλουμε να πετύχουμε ότι από το πρώτο παιχνίδι που θα έρθουν στο γήπεδο να καταλάβουν πως θέλουμε την παρουσία τους στο γήπεδο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παλεύει για κάθε κατοχή. Προτιμώ ένα μπάσκετ που θα είναι αποτελεσματικό».

Για το αν θεωρεί σοφό να έχει η ομάδα ευρωπαϊκές υποχρεώσεις:

«Ναι. Θα ήθελα να είμαι μέρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ και να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι κομμάτι της ιστορίας μας. Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να παίζει στην Ευρώπη. Έχει μία μεγάλη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του BCL. Η ταυτότητα που πρέπει να δημιουργήσω στην ομάδα, θέλω να την παρουσιάσω σε όλη την ομάδα. Υπάρχει αρκετή δουλειά στο recruiting της ομάδας, τα χαρακτηριστικά των παικτών είναι τέτοια για να μπορούν να ανταποκριθούν σε δύο διοργανώσεις. Και οι παίκτες θέλουν αυτή την πίεση. Έχω αυτοπεποίθηση και σε πίστη σε αυτά που πρέπει να κάνουμε».

Για το μοίρασμα των ξένων και αν οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων προκαλούν πίεση στον ίδιο:

«Έχουμε δύο στρατηγικές, είναι δύο παράλληλοι δρόμοι κι έχουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να αποφασίσουμε ποια θα ακολουθήσουμε. Αν πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στους γκαρντ ή στους ψηλούς. Πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες για να αποφασίσουμε προς τα πού θα κινηθούμε. Έχει άμεση σχέση με τη δυνατότητα που έχουμε με τους Έλληνες παίκτες, που μπορούμε να προσεγγίσουμε στο ρόστερ μας. Η πίεση υπάρχει στη ζωή μας, ακόμη κι όταν δεν είσαι στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Εγώ έχω πίεση σε καθημερινή βάση, μπορεί να ασκήσω πίεση στον μάνατζερ για να υπογράψει έναν παίκτη. Θέλω να δείξω τον δέοντα σεβασμό στον κύριο Χατζόπουλο και θέλω να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε πράγματα που θα αρέσουν στον κόσμο».

Αν θα αξιολογήσει τους Έλληνες παίκτες του περσινού ρόστερ:

«Αξιολογούμε τους πάντες και οδηγούμαστε σε μία απόφαση να κρατήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερους Έλληνες παίκτες από το περσινό ρόστερ».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη:

«Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες αυτό το θέμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το deal του ΠΑΟΚ με Κεντζιόρα

Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα, ο Τόμας Κεντζιόρα ετοιμάζει βαλίτσες για το Χορστ της Ολλανδίας και αναμένεται να βρίσκεται εκεί το...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version