Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ του 2024 ξεκινά από άλλη βάση σε σχέση με αυτόν του 2023

Δημοφιλή

Οι διακοπές για τους πρωταθλητές Ελλάδας ολοκληρώθηκαν γρήγορα, η προετοιμασία που έλαβε χώρα στο Χορστ της Ολλανδίας έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και πλέον το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι έτοιμο για την πρώτη του επίσημη «μάχη», της σεζόν 2024-25.

Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή πρεμιέρα πολύ διαφορετική από την περσινή, καθώς η «γκρίνια», το άγχος και οι αμφιβολίες δείχνουν να έχουν μετατραπεί σε πίστη, ηρεμία και αισιοδοξία.

Η περασμένη σεζόν για τον Δικέφαλο, που ξεκίνησε στα τέλη του Ιούλη και ολοκληρώθηκε τον Μάιο στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης», μπορεί να θεωρηθεί κι ως ένα παραμύθι. Από αυτά που έχουν happy end. Όποιος γυρίσει το ημερολόγιο πίσω, ακριβώς έναν χρόνο πριν, θα θυμηθεί πως στο ξεκίνημα δεν ήταν όλα ρόδινα για τους ασπρόμαυρους.

Υπήρχε απογοήτευση για τον χαμένο τελικό Κυπέλλου στον Βόλο από την ΑΕΚ των 10 παικτών, αλλά και για την καθυστέρηση στις μεταγραφικές κινήσεις (η καθυστέρηση βέβαια υπάρχει και φέτος).

Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινούσε τις υποχρεώσεις του από τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League και θα είχε μπροστά του έξι «do or die τελικούς», με φόντο την είσοδο στους ομίλους.

Μαξιλαράκι ασφαλείας σε περίπτωση αποκλεισμού (σε αντίθεση με τη φετινή σεζόν) δεν υπήρχε και η ώρα για την πρώτη σέντρα της χρονιάς πλησίαζε. Στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το καθιερωμένο του ταξίδι στη χώρα της τουλίπας, υπό την κυριαρχία της απόλυτης αμφισβήτησης. Η άμεση ενίσχυση που επιθυμούσε το τεχνικό επιτελείο και ο κόσμος δεν ερχόταν, με αποτέλεσμα να πάρει σειρά η «μουρμούρα».

Στα φιλικά ο Δικέφαλος έμοιαζε μουδιασμένος και γενικότερα επικρατούσε το κλίμα της απαισιοδοξίας. Σε δηλώσεις του μετά από μία ήττα κόντρα στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έριξε τη… βόμβα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα όπως το 2019 γιατί αργήσαμε τις μεταγραφές και έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Όλοι γνωρίζουμε στο κλαμπ τι πρέπει να κάνουμε, πρώτος μας στόχος είναι τα ματς με την Μπεϊτάρ. Δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με αυτό».

Τα λεγόμενα του Ρουμάνου τεχνικού βρέθηκαν στο επίκεντρο για τις επόμενες μέρες κι όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ίσως ήταν αυτά που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να ακολουθήσει η «απάντηση» της διοίκησης με την ποιοτική ενίσχυση παικτών όπως ο Οζντόεφ, ο Μπάμπα, ο Μεϊτέ, ο Ντεσπόντοφ κλπ.

Στη πρώτη επίσημη «μάχη», στα τέλη του Ιουλίου, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να κοντραριστεί σε μία γεμάτη Τούμπα με έναν κατώτερο αντίπαλο, ωστόσο ο κόσμος δεν είδε αυτό που περίμενε. Μπορεί οι ασπρόμαυροι να είχαν την υπεροχή κόντρα στην Μπεϊτάρ, όμως το χαμένο πέναλτι του Σβαμπ και η αναποτελεσματικότητα οδήγησαν σε ένα… κρύο 0-0, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Ισραήλ.

Εκεί, στα Ιεροσόλυμα, ο θρίαμβος του Δικεφάλου αποτέλεσε και το ματς-κλειδί για τα όσα θα ακολουθούσαν στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ των δέκα παικτών «απέδρασε» με τεσσάρα και… μπαλάρα, με αποτέλεσμα να έρθει και η πρώτη πρόκριση της σεζόν.

Η συνέχεια για τους ασπρόμαυρους είναι γνωστή. Η ομάδα του Λουτσέσκου κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έκανε το απόλυτο κι έκλεισε τη θέση της στους ομίλους, εκεί που το κοντέρ έγραψε πέντε νίκες και μία ισοπαλία στις έξι αναμετρήσεις.

Η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε άδοξα -και δίκαια- τον Απρίλιο του 2024 στα προημιτελικά του Conference League, ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα η ιστορική πρόκριση απέναντι στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ, στη φάση των «16».

Όσον αφορά στις εγχώριες υποχρεώσεις, ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Κυπέλλου με σκληρό τρόπο, καθώς ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη διαδικασία των πέναλτι στα ημιτελικά, όμως η συνέχεια για το σύνολο του Λουτσέσκου ήταν κάτι παραπάνω από ιδανική.

Η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε άδοξα -και δίκαια- τον Απρίλιο του 2024 στα προημιτελικά του Conference League, ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα η ιστορική πρόκριση απέναντι στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ, στη φάση των «16».

Όσον αφορά στις εγχώριες υποχρεώσεις, ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Κυπέλλου με σκληρό τρόπο, καθώς ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη διαδικασία των πέναλτι στα ημιτελικά, όμως η συνέχεια για το σύνολο του Λουτσέσκου ήταν κάτι παραπάνω από ιδανική.

Από τις πρώτες του δηλώσεις στη φετινή προετοιμασία, πριν καν ακόμα δώσει η ομάδα του επίσημο αγώνα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρουσιάζεται πιο ήρεμος και αισιόδοξος. «Είναι ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα, μία φρέσκια αρχή. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, έχουμε χρόνο μπροστά μας να προετοιμαστούμε φυσικά αλλά κυρίως πνευματικά», ανέφερε ο ίδιος μετά τη λήξη του πρώτου φιλικού, δείχνοντας την πίστη του στο πλάνο.

Ένας από τους λόγους που ο Ρουμάνος τεχνικός παρουσιάζεται διαφορετικός, είναι το γεγονός πως στα χέρια του έχει -σχεδόν- ολόκληρο τον βασικό περσινό κορμό.

Εκτός ομάδας αυτήν τη στιγμή από τους παίκτες που πρωταγωνίστησαν κι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για τον τίτλο, είναι μόνο ο Σουαλιχό Μεϊτέ, του οποίου το μέλλον δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Από την άλλη όμως, η προσθήκη του Μαντί Καμαρά ήρθε για να δώσει την κατάλληλη ποιότητα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Ρουμάνο τεχνικό να υπολογίζει πολλά σε αυτόν.

Είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση σε μερικές θέσεις, όχι όμως το… ολικό restart που αναζητούσε ο κόσμος της ομάδας τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πανικός στην Νεάπολη για τους Πρωταθλητές Ελλάδας!

Ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πάρτι στήθηκε στη Νεάπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας, με τους οργανωμένους οπαδούς του...

Στην ίδια κατηγορία