Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ «τρέχει» για τη Νέα Τούμπα

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται! Το όνειρο της κατασκευής νέου γηπέδου μέχρι το 2026 κυριεύει το μυαλό των φίλων του Δικεφάλου, γι’ αυτό και η ιδιοκτησία, αλλά και η ΠΑΕ ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα που θα προκύψει. Από την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης καθιέρωσε τις συσκέψεις της Δευτέρας, ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερα ενημερωμένος για κάθε τι που κινείται…

Η FORZA έχει αναλύσει πολλές φορές τα επίπεδα πάνω στα οποία κινείται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε προτεραιότητα είναι το προεδρικό διάταγμα που ΔΕΝ γίνεται να μην εκδοθεί μέσα στους επόμενους 2 μήνες. Μαζί, «τρέχει» το θέμα της μετακόμισης σε άλλο γήπεδο, ενώ από τώρα ετοιμάζονται και όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που θα προκύψουν στις αρχές του 2022.

Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ

Από τότε που ο Πρωθυπουργός έθιξε τον ΠΑΟΚ και προσωπικά τον Ιβάν Σαββίδη με τις ανακρίβειες  που είπε το Σάββατο των εγκαινίων της διεθνούς εκθέσεως, όλος ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μία ξεχωριστή εγρήγορση για τα θέματα της Νέας Τούμπας. Όλος ο Οργανισμός είναι στο πόδι και κάθε εβδομάδα αποδεικνύει εμπράκτως ότι εκείνοι που καθυστερούν είναι οι κυβερνητικοί παράγοντες κάθε είδους . Γι’ αυτό και κάθε Δευτέρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φροντίζει να ενεργοποιεί όλους όσους πρέπει να κινητοποιηθούν για κάθε ζήτημα.

Κάθε Δευτέρα ο Ιβάν Σαββίδης καλεί σε τηλεδιάσκεψη τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ (Γκαγκάτσης, Γκοντσάρεβα, Κυριάκος, Φωτιάδης) και μαζί τους υπευθύνους για το μεγάλο έργο της Νέας Τούμπας, τους κ.κ. Μουτσάκη που ανέλαβε πρόσφατα, αλλά και τον υπεύθυνο των εγκαταστάσεων της Τούμπας Γιάννη Δημογιάννη.

Εκτός από την ανάλυση της κάθε κίνησης που γίνεται, όλη αυτή η ομάδα των ανθρώπων συντονίζει και φθάνει στο σημείο να προβλέπει τι θα χρειαστεί να γίνει τους επόμενους μήνες, Η προεργασία για ένα τέτοιο έργο θεωρείται απαραίτητη και μετά από όσα γίνονται ή… δεν γίνονται τους τελευταίους μήνες η προεργασία θεωρείται απαραίτητη.

ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Όπως όλοι παρατηρούν, τις τελευταίες εβδομάδες δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο κομμάτι του Καυταντζογλείου. Η πλευρά του ΠΑΟΚ αφήνει την πολιτεία και την κοινή γνώμη να εκτιμήσει το… ποιος ακριβώς θα είναι ο χαμένος αν ο ΠΑΟΚ δεν μετακομίσει στο εθνικό στάδιο. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο επιμερισμός ευθυνών για το ποιος τελικά μεταξύ ΓΓΑ και Επιτροπής Σταδίου δεν θέλει να δώσει λύση στο γρίφο. Η πολιτική βούληση θεωρείται επιβεβλημένη για την επίλυση των προβλημάτων και πλέον το θέμα έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της Θεσσαλονίκης.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει στο νέο του γήπεδο του 2026 και αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Στο κάτω-κάτω δεν είναι και λίγοι οι 50 μήνες μέχρι τότε. Αλίμονο… Για να γίνει πράξη αυτός ο στόχος, πρέπει το προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει κάθε τι γραφειοκρατικό για το μεγάλο έργο, να βγει μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς. Μετέπειτα θα ακολουθήσουν σειρά μελετών για κάθε τι που θα κατασκευαστεί μέσα και γύρω από τα στρέμματα του ΠΑΟΚ, διαδικασία που θα οδηγήσει στην έκδοση αδειών για το γκρέμισμα του παλιού γηπέδου και φυσικά για την κατασκευή του νέου. Κάπως έτσι η διαδικασία μετακόμισης όλου του ΠΑΟΚ από την Τούμπα πρέπει να ξεκινήσει από την προσεχή άνοιξη έτσι ώστε μέσα στο 2022 να ξεκινήσουν και τα έργα. ΜΟΝΟ έτσι ο ΠΑΟΚ θα προλάβει.

ΠΩΣ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ… ΝΟΜΙΚΑ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται από όλες τις πλευρές έτσι ώστε το 2022 και μετά την έκδοση προεδρικού διατάγματος να τρέξει κάθε ζήτημα του νέου γηπέδου. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η προεργασία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φθάνει σε τέτοιο επίπεδο, μέχρι και του να προβλεφθούν πιθανά λάθη στις διατυπώσεις του προεδρικού διατάγματος! Τι ακριβώς συζήτησαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη στην τελευταία σύσκεψή τους;

Η ανησυχία που υπάρχει για το προεδρικό διάταγμα το οποίο θα πάρει ΦΕΚ, έγκειται στο γεγονός ότι ένα κείμενο που περιέχει πάρα πολλούς τεχνικούς όρους θα πρέπει να μεταφερθεί-«μεταφραστεί» σε ένα νομικό κείμενο. Εκεί επάνω, μία έκφραση να  μεταφερθεί λανθασμένα (έχουν εντοπιστεί τέτοια ζητήματα) τότε όλη η προσπάθεια θα πάει χαμένη. Γι αυτό λοιπόν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που έχουν την εξειδίκευση και τη γνώση των τεχνικών όρων που πρέπει να προκύψουν για τη Νέα Τούμπα έχουν ήδη εισηγηθεί για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Προεδρικό Διάταγμα, το σχέδιο του οποίου δεν κρίνεται ικανοποιητικό για τις προοπτικές της Νέας Τούμπας. Γι αυτό θα γίνουν άμεσα οι νομικές ενέργειες για να ενσωματωθούν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και διορθώσεις.

ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΜΕ 7.500

Ότι ο ΠΑΟΚ Β θα παίξει φέτος στο γήπεδο του Μακεδονικού, είναι κάτι δεδομένο. Είναι το αποτέλεσμα της ασυνεννοησίας ΓΓΑ-Καυταντζογλείου ή της αρνητικής τους διάθεσης να βρεθεί λύση για τον Δικέφαλο, κάτι που αποδείχθηκε μετά και το απίστευτο περιεχόμενο της σύμβασης που στάλθηκε στην  ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς υπογραφή.

Μετά από όλα αυτά ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Μακεδονικό και το τελευταίο διάστημα οι ασπρόμαυροι έχουν αναλάβει κάποια απαραίτητα έργα στο γήπεδο της Ευκαρπίας με κύριο στόχο να μπουν παντού κάγκελα και έτσι να υπάρχει δυνατότητα χρήσης όλων των κερκίδων. Όταν αυτό επιτευχθεί το γήπεδο του  Μακεδονικού θα φθάνει σε χωρητικότητα τους 7.500 θεατές.

Εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι… αν οι άνθρωποι που αρνούνται να δώσουν λύση για το Καυταντζόγλειο πετύχουν τον σκοπό τους και ο ΠΑΟΚ δεν μετακομίσει στο εθνικό στάδιο για τα επόμενα τρία χρόνια, τότε μια πιθανή λύση για την πρώτη ομάδα, θα είναι και αυτή του γηπέδου της Ευκαρπίας! Το πώς ο ΠΑΟΚ θα παίξει σε τόσο μικρό γήπεδο ή που ακριβώς θα παίξει στην Ευρώπη είναι ένα άλλο ζήτημα… Σε κάθε περίπτωση είναι κι’ αυτή μία λύση που φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος.

ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η FORZA έχει αναδείξει πολλές φορές το πρόβλημα… Καυταντζόγλειο ως το σημαντικότερο όλης αυτής της υπόθεσης, μια και η ΓΓΑ δεν δείχνει να έχει διάθεση επίλυσης. Γι’ αυτό και η ηγεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινείται πλέον σε κορυφαίο επίπεδο ώστε από εκεί να δοθεί εντολή και οι υπεύθυνοι να… βρουν την πολιτική βούληση που τώρα απουσιάζει. Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι πιο σημαντικές εξελίξεις και σε αυτό το ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ξανά στο «σκαμνί» ο ΠΑΟΚ

Ακόμη μία κλήση σε απολογία έλαβε ο ΠΑΟΚ, για την συμπεριφορά των φιλάθλων του στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κόντρα στον...

Στην ίδια κατηγορία