Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

O Τζίμας έφυγε για να είναι έτοιμος του χρόνου για βασικός φορ του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Στην ηλικία του, απαγορεύεται μέρα που περνάει να είναι χαμένη μέρα. Πρέπει καθημερινά να μαθαίνει, να εξελίσσεται, να παίζει. Η απόφαση του ΠΑΟΚ και του Στέφανου Τζίμα για μονοετή δανεισμό στην Νυρεμβέργη είναι μία σοφή απόφαση.

Το κορυφαίο περιουσιακό της στοιχείο είναι ο υπέροχος Τσαν Ουζούν. Γεννήθηκε δύο μήνες πριν τον Στέφανο Τζίμα, παιδί των ακαδημιών της, ένας πανύψηλός μοντέρνος επιθετικός χαφ που πέρσι έβαλε 16 γκολ στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Όποιος τον ορέγεται θα πρέπει να έχει γερό πορτοφόλι.

Το αμέσως επόμενο είναι ο Φιν Γελτς. Κάνα εξάμηνο μικρότερος από τον Τζίμα, ακόμα ανήλικος. Στόπερ. Έπαιξε φέτος 13 παιχνίδια, του χρόνου προορίζεται για βασικός. Έπονται ο 20χρονος Γενς Κάστροπ και ο 21χρονος Ναθάνιελ Μπράουν.

Βασικά αυτοί είναι. Αυτά είναι τα περιουσιακά στοιχεία της Νυρεμβέργης. Στην Γερμανία, όπου οι ομάδες ανήκουν στον κόσμο τους και όχι σε κάποιον βαθύπλουτο επιχειρηματία, οι επιχειρήσεις λειτουργούν μόνο με έναν τρόπο: έσοδα – έξοδα. Και η υπεραξία από τους νέους παίκτες είναι μονόδρομος.

Η  Νυρεμβέργη είναι ιστορικά η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της Βαυαρίας, έκοβε πέρσι κατά μέσο όρο 34.193 εισιτήρια, έχει στον πάγκο της τον θρύλο που λέγεται Μίροσλαβ Κλόζε, όμως εταιρικά ο ρόλος της αυτή την στιγμή είναι να εκκολάπτει ταλέντα, όχι να κάνει σκληρό πρωταθλητισμό. Το οικοσύστημα της είναι πλασμένο για να υποδέχεται ατόφια πρώτη ποδοσφαιρική ύλη και να την εξελίσσει. Μοιάζει το ιδανικό περιβάλλον για τον Στέφανο Τζίμα.

Ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή είναι αλλού. Έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ και πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις. Σε ένα τέτοιο σκληρό και απαιτητικό περιβάλλον, ο μικρός έκανε ήδη 28 εμφανίσεις, πολύ πολύ περισσότερες από ότι είχαν σε ανάλογη ηλικία ο Κωνσταντέλιας, ο Πέλκας, ο Κουλιεράκης, ο Γιαννούλης. Επομένως, παίζει, υπολογίζεται, «δουλεύεται», διαπλάθεται.

Ο ΠΑΟΚ εμπιστεύεται το «πρότζεκτ Τζίμας» και ο Τζίμας εμπιστεύεται το «πλάνο ΠΑΟΚ». Ειδάλλως, οι δύο πλευρές δεν θα ανανέωναν την συνεργασία τους ως το 2028.

Ο Τζίμας πάει στην Γερμανία για να παίξει, να σκληρύνει, να ωριμάσει, να μάθει, να γυρίσει καλύτερος και πιο έτοιμος, όπως συνέβη παλιότερα με τον δανεισμό του Πέλκα στην Σετούμπαλ και του Κωνσταντέλια του Έουπεν. Πάει, ούτως ώστε, τέτοια εποχή του χρόνου να είναι έτοιμος για βασικός σέντερ-φορ του ΠΑΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Καλή αρχή στο προολυμπιακό με ηγέτη τον Γιάννη

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ άρχισε με νίκη το προολυμπιακό τουρνουά, επικρατώντας με 109-82 της Δομινικανής Δημοκρατίας. Επόμενο παιχνίδι για...

Στην ίδια κατηγορία