Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

O Xαραλάμπους θέλει να στεναχωρήσει την… αγάπη του

Δημοφιλή

Το βράδυ της Πέμπτης (03/10) ο ΠΑΟΚ ρίχνεται και πάλι στις ευρωπαϊκές «μάχες» με την Στάουα Βουκουρεστίου να είναι το δεύτερο εμπόδιο που θα αντιμετωπίσει στη League Phase του φετινού Europa League.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Δικεφάλου ήταν αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς απέναντι στους σούπερ σταρ της Γαλατάσαραϊ μέσα στην Πόλη, στάθηκε στο ύψος του και ας έχασε στο φινάλε με 3-1 (25/09).

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είδε στην πράξη τις δυνατότητες που έχει, το μόνο που μένει πλέον είναι να πάρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η Στεάουα Βουκουρεστίου μοιάζει να είναι το τέλειο… θύμα. Οι Ρουμάνοι θα επισκεφθούν την Τούμπα, με τους Θεσσαλονικείς να θέλουν μόνο τη νίκη. Όμως οι Ρουμάνοι έχουν ένα κρυφό άσο στο μανική τους και αυτός δεν είναι άλλος από τον προπονητή, Ηλία Χαραλάμπους.

Ο Κύπριος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ποια ομάδα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και κυρίως σε τι έδρα. Ο Χαραλάμπους στα χρόνια της νιότης του, όταν ακόμη έπαιρνε εντολές από προπονητές σε σχέση με τώρα που τις δίνει, είχε περάσει μία γεμάτη τριετία φορώντας τα ασπρόμαυρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Χαραλάμπους αγωνιζόμενος ως αριστερό μπακ αποκτήθηκε από την Ομόνοια το καλοκαίρι του 2005 και μέχρι το 2008 αποτελούσε βασικό μέλος της ομάδας. Μάλιστα εκείνη την περίοδο ο ΠΑΟΚ είχε αλλάξει συνολικά έξι προπονητές και όλοι τον επέλεγαν σταθερά στο βασικό σχήμα.

Μέσα σε τρεις σεζόν μέτρησε συνολικά 72 συμμετοχές με δύο γκολ μαζί με τρεις ασίστ και στη συνέχεια αποχώρησε με προορισμό και πάλι την Ομόνοια. Ο Κύπριος έχει ζήσει από μέσα την ομάδα του ΠΑΟΚ και ξέρει τι έχει να περιμένει από την ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Πλέον όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ο Χαραλάμπους θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ως αντίπαλος με μοναδικό στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι φιλικές σχέσεις υπάρχουν μέχρι να σφυρίξει για πρώτη φορά ο διαιτητής, τότε είναι που ξεχνιούνται όλα και η προσοχή στρέφεται στη σπουδαία αναμέτρηση.

Για την Στεάουα πάντως ο Χαραλάμπους αποτελεί έναν σύγχρονο ήρωα, καθώς ανέλαβε την ομάδα τον Μάρτιο του 2023 και την αμέσως επόμενη σεζόν την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έναν τίτλο που είχαν να πανηγυρίσουν για εννέα ολόκληρες σεζόν. Ένα τεράστιο χρονικό διάστημα για την ομάδα με 27 (πλέον) πρωταθλήματα Ρουμανίας, αλλά και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών το μακρινό 1986, μεταξύ άλλων.
Ηλίας Χαραλάμπους: Ο Κύπριος που έχει τιμήσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ επιστρέφει!

Ο Χαραλάμπους αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2017, ως παίκτης της ΑΕΚ Λάρνακας και το 2019 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής της ομάδας, στην επίσημη επιστροφή στους πάγκους, από διαφορετικό πόστο αυτή τη φορά. Στη συνέχεια έκανε ένα πέρασμα από τον Εθνικό και τη Δόξα Κατωκοπιάς, μέχρι η Στεάουα να του δώσει τα κλειδιά της ομάδας κάτι που σίγουρα δεν έχει μετανιώσει.

Αυτό το παιχνίδι θα είναι ειδικής σημασίας για τον ΠΑΟΚ, καθώς θα έχει απέναντι του έναν άνθρωπο που έχει τιμήσει την ασπρόμαυρη φανέλα της ομάδας. Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να μην έχει αγωνιστεί με για χάρη της Στεάουα, όμως το όνομα του δεν περνάει εύκολα απαρατήρητο. Οι Ρουμάνοι έχουν ιδιαίτερη αγάπη στο τεχνικό του ΠΑΟΚ και γι’ αυτό άλλωστε η Θεσσαλονίκη έχει γεμίσει από οπαδούς, αλλά και δημοσιογράφους, καθώς η αναμέτρηση αυτή έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον στους Ρουμάνους γενικότερα και όχι απλώς τους φιλάθλους της ομάδας.
Ηλίας Χαραλάμπους: Ο Κύπριος που έχει τιμήσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ επιστρέφει!

Η αναμέτρηση αυτή θα είναι δεδομένα γεμάτη παγίδες. Οι συναισθηματισμοί όμως δεν έχουν χώρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που ο Λουτσέσκου γνωρίζει πολύ καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Κατσίβελης: «Στον ΠΑΟΚ οι φιλοδοξίες είναι πάντα υψηλές»

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ μίλησε μαζί με τον Μάσιμο Καντσελιέρι και ο νέος αρχηγός του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Δημήτρης...

Στην ίδια κατηγορία