Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

«Οι δύο σπάνιοι τραυματισμοί στον ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό City 106,1 παραχώρησε ο γιατρός της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, Γιάννης Ράλλης, και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα υγείας που απασχόλησαν φέτος.

Αναλυτικά:

Για τον ίδιο και το πως κρίνει την φετινή χρονιά:

«Ξεκίνησα τον Φεβρουάριο του 2008. Υπήρξαν 3 αγωνιστικές σεζόν που είχα αποχωρήσει και επανήλθα σε αυτήν του κόβιντ. Αυτή η χρονιά ήταν μαγική σε όλες τις πτυχές της. Από την δικιά μας μεριά, την ιατρική, είχαμε λίγη δουλειά. Συνολικά είχαμε 4 μυϊκούς τραυματισμούς. Ο πρώτος ήταν στην προετοιμασία, του Σοάρες. Δυστυχώς όταν ένας ποδοσφαιριστής τραυματίζεται στην διάρκεια της προετοιμασίας, δύσκολα επανέρχεται στην δικιά του καλύτερη κατάσταση. Είναι σημαντικό το διάστημα της προετοιμασίας. Ακολούθησαν του Ράχμαν Μπάμπα, του Ζίβκο Ζίβκοβιτς και του Γιάννη Μιχαηλίδη. Είναι δύσκολο να το βρεις αυτό σε ομάδα αυτού του επιπέδου. Είχαμε μια χρονιά χαρούμενη».

Για την πρόληψη και την συνεννόηση με το τεχνικό επιτελείο:

«Κάναμε πολλά πράγματα για να προλάβουμε τραυματισμούς. Με την καθημερινή επαφή που έχουμε με τους ποδοσφαιριστές, το ιατρικό επιτελείο και τον υπεύθυνο φυσικοθεραπευτή, μπορούμε να προλάβουμε και να διαχειριστούμε θέματα. Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με τους φυσικοθεραπευτές, γιατί οι ποδοσφαιριστές πρώτα εκεί απευθύνονται. Και έτσι, μπορέσαμε να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις με τους ποδοσφαιριστές να μην κάνουν μια – δυο προπονήσεις και να επανέρχονται. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η επικοινωνία με τον γυμναστή, τους συνεργάτες του και το τεχνικό επιτελείο. Ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή που μόλις έρχεται στην ομάδα, δεν γίνεται να ξέρουμε ακριβώς τον οργανισμό του και πως αντιδράει.

Είναι πολύ σημαντικό όταν σε ακούνε και σε καταλαβαίνουν, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιούν και έναν άλλον παίκτη -ισάξιο- για να προστατευτεί κάποιος άλλος. Δηλαδή σε περιόδους που δεν είχε βάθος το ρόστερ, αναγκαζόταν ο προπονητής να βάλει σε αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστές με ενοχλήσεις».

«Η αρχή ήταν πάντα σε συνεννόηση με εμάς, αλλά και γνωρίζοντας την επιβάρυνση και την απόδοση από τις μετρήσεις. Οι μετρήσεις είναι ικανές να δείξουν την κατάσταση του παίκτη και σε συνεννόηση με εμάς μπορεί ένας παίκτης παράδειγμα να μην ξεκινήσει ένα παιχνίδι και να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή».

Για την ανησυχία που είχε προκύψει παλαιότερα και από τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη:

«Όντως υπήρξε μια ανησυχία πρόπερσι που κινητοποίησε και τον Ιβάν Σαββίδη. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς, αλλά νομίζω ότι ήταν και η χρονική συγκυρία εκείνη τη στιγμή. Σε σύγκριση με εκείνη τη χρονιά, νομίζω ότι φέτος είναι πιο πλούσιο το ρόστερ. Παίζει ρόλο και το ηλικιακό φυσικά».

Για την λειτουργία του ιατρικού επιτελείου στην καθημερινότητα της ομάδας:

«Εμείς ως ιατρικό επιτελείο λειτουργούμε καθημερινά. Εγώ και ο Χάρης Κυριακίδης, ο συνεργάτης μου, είμαστε καθημερινά με την ομάδα. Για να καταλάβετε, ο Χάρης είναι 24 ώρες το 24ωρο διαθέσιμος. Ακόμη κι αν κάποιος ποδοσφαιριστής νιώσει κάτι εκτός προπόνησης, ανεβάσει πυρετό, ο Χάρης πάει στο σπίτι του για να τον δει. Από εκεί και πέρα είναι ο επικεφαλής των φυσιοθεραπευτών, ο Θανάσης Καπούλας, που είναι πολύ σημαντικός. Οι ποδοσφαιριστές συμπληρώνουν καθημερινά ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο γράφουν το πως αισθάνονται, αν έχουν κάποια ενόχληση, αν κάτι του ενοχλεί στον ύπνο και πολλά άλλα».

Για τις ιώσεις εκείνο το 20ήμερο πριν την Μπριζ:

«Εκεί ξεκίνησε με τον Τάισον, που έχασε το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος απομονώθηκε και αν θυμάστε έπαιξε το επόμενο παιχνίδι βασικός και δεν είχε δυνάμεις. Μετά είδαμε να εμφανίζεται σε άτομα που έκαναν παρέα μεταξύ τους στην καθημερινότητα της ομάδας. Είναι κάτι που δεν μπορείς να προβλέψεις. Μας εμφανίστηκε στην διάρκεια της παραμονής μας στο Μπριζ και επηρέασε σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Συνολικά ήταν έξι άτομα, τρεις του βασικού κορμού και ισάριθμοι που συνήθως βοηθούν από τον πάγκο».

Για τον Εκόνγκ:

«Ναι είναι θλάση τρίτου βαθμού. Για να το επαναφέρεις θέλει χειρουργείο, είναι ένας σπάνιος τραυματισμός. Το ίδιο και με τον Μάρκος Αντόνιο, που ήρθε τραυματίας από τη Λάτσιο. Ήταν τέσσερις εβδομάδες τραυματισμένος και φαινόταν ότι δεν είναι δουλέψει σωστά αυτό το διάστημα, γι’ αυτό και είχε σκαμπανεβάσματα ενώ ήθελε να δουλέψει».

Για τον Κωνσταντέλια και τον τραυματισμό του από τον Βερστράτε:

«Αυτό είναι θέμα της προσωπικότητας του παίκτη. Ο Γιάννης έχει μεγάλη προσωπικότητα. Πολλές φορές το “θέλω” του παίκτη υπερβαίνει τις όποιες ενοχλήσεις. Επειδή ήταν και τελευταίο παιχνίδι άντεξε και σε συνεννόηση με την Εθνική έμεινε εκτός για να επανέλθει. Να πω την αλήθεια, έτσι όπως λειτουργήσαμε φέτος ήταν εκπληκτικά. Εννοείται ότι πάντα μπορούμε να βελτιώσουμε πράγματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Μια φανέλα Αντρίγια μπορεί να γίνει δική σου!

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Τα βήματα για να κερδίσετε τη φανέλα...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version