Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Οι εκκρεμότητες για τους πρωταθλητές κι οι διαφορές με τα περσινά καλοκαιρινά δεδομένα

Η χρονιά των πρωταθλητών έχει ξεκινήσει και ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για άλλη μία προετοιμασία επί Ολλανδικού εδάφους. Πόσο έτοιμος ή πόσο διαφορετικός είναι ο Δικέφαλος του Βορρά σε σχέση με πέρσι, τώρα που μπαίνει σε μία νέα φάση της προετοιμασίας του;

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στην προετοιμασία έγινε βασικό θέμα από τις πρώτες ημέρες μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Οι απαιτήσεις του Λουτσέσκου ήταν συγκεκριμένες και έγιναν αποδεκτές από τους ανθρώπους της ΠΑΕ που εννοείται ότι δέχονται τις απόψεις του και τη βασική του φιλοσοφία.

Τι είχε ειπωθεί και συμφωνηθεί εκείνες τις ημέρες με βάση τον στόχο εισόδου στα νέα γκρουπ του Champions League; Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε…

– Να μην προχωρήσει σε πολλές αλλαγές

– Να προσπαθήσει και να κλείσει τις ανανεώσεις Σβαμπ, Μεϊτέ και Κεντζιόρα

– Να ενισχυθεί στο κέντρο και στην επίθεση με παίκτες που θα τον ανέβαζαν επίπεδο

– Όλα αυτά να γίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα

Κάποια από τα παραπάνω έχουν επιτευχθεί (Σβαμπ και μεταγραφή Καμαρά) κάποια όχι, ενώ βρισκόμαστε στη φάση της έναρξης του βασικού σταδίου προετοιμασίας. Κάνουμε λοιπόν έναν απολογισμό και ελπίζουμε όταν τον ξανακάνουμε την άλλη εβδομάδα να είναι τα πράγματα ακόμη καλύτερα.

Ο ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου κατάφερε με το ρόστερ που διαμορφώθηκε πέρσι το Φθινόπωρο να παρουσιάσει -σε μικρό διάστημα- μέσα στο γήπεδο μία ομαδάρα που έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και είχε εξαιρετική-αλύγιστη νοοτροπία. Από αυτή την ομάδα των πρωταθλητών ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας κάποιους παίκτες:

Ο Κεντζιόρα δεν έχει συμφωνήσει ακόμη, αλλά αναμένεται. Ο Πολωνός με τις αλλεπάλληλες συμμετοχές του το 2024 και με την σταθερότητά του ήταν ένας από τους πολυτιμότερους και γι αυτό όλος ο ΠΑΟΚ προσπαθεί ιδιαίτερα για να τον αποκτήσει από τη Ντιναμό Κιέβου.

Ο Μεϊτέ έκανε μία πολύ καλή χρονιά, ο προπονητής τον ήθελε διακαώς, αλλά ο Γάλλος δεν απάντησε στην πρόταση του ΠΑΟΚ και το θέμα του έχει παγώσει οριστικά.

Ο Τζίμας ήταν ο τρίτος φορ και προσέφερε σε μερικά παιχνίδια. Παραχωρήθηκε δανεικός και ο ΠΑΟΚ είναι σε αναζήτηση άλλου φορ που θα έχει βασικό ρόλο.

Από τον ΠΑΟΚ αποχώρησε και ο δεύτερος τερματοφύλακας Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ

Κάπως έτσι η αποστολή θα έχει πολλούς παίκτες από την ομάδα του πρωταθλήματος και 100% θα είναι μία αποστολή πολύ πιο πλήρης από την περσινή. Για να θυμηθούμε πώς έφυγε πέρσι ο ΠΑΟΚ:

Η αποστολή ήταν: Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Μπαλωμένος, Τσιόπτσης, Σάστρε, Λύρατζης, Ίνγκασον, Παναγιώτου, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Φιλίπε Σοάρες, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Νάρεϊ, Ρικάρντο, Κανίς, Π.Τ ζίμας, Βρακάς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον, Γκορντεζιάνι, Γιαξής.

Η διαφορά θα είναι μεγάλη και ο ΠΑΟΚ αρκετά βήματα μπροστά σε σχέση με το πώς ξεκινούσε πέρσι. Φέτος βέβαια έχει πιο μεγάλο στόχο στα προκριματικά και γι αυτό θα ήθελαν όλοι να έχουν κλείσει μία-δύο ακόμη από τις εκκρεμότητες που παραμένουν ανοικτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version