Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι πρώτες συγκεντρώσεις έχουν… ιστορία

Δημοφιλή

O Λουτσέσκου κι οι παίκτες αρχίζουν από σήμερα την προετοιμασία της νέας σεζόν.

Η πρώτη συγκέντρωση παικτών και τεχνικής ηγεσίας κάθε σεζόν έχει τη δική της ιστορία και η FORZA κάνει αναδρομές σε ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές των τελευταίων χρόνων.

Το απόγευμα της 2ας Ιουλίου 2008 ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη έδειχνε 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά αυτό δεν εμπόδισε δεκαπέντε χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες να φανούν συνεπείς στο πρώτο ραντεβού της σεζόν 2008-09.

Πολλά τα νέα πρόσωπα στο τερέν της Τούμπας, μεταξύ αυτών κι ο Αντρέ Βιεϊρίνια (φωτ.). Η φιγούρα του νεαρού, τότε, Πορτογάλου δεν ενθουσίαζε και κανένα, αλλά στην περίπτωση του αποδείχτηκε (στα πολλά χρόνια, που ακολούθησαν) ότι τα… φαινόμενα απατούν.

*Στις 3 Ιουλίου 2003 έγινε η πρώτη συγκέντρωση στην Τούμπα του κυπελλούχου ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί της ομάδας είχαν συγκεντρωθεί κάτω από τη σκεπαστή εξέδρα, ενώ πολλοί από αυτούς διαδήλωσαν αμέσως μετά σε δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά της τότε κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, όπως και εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη. Η «παράγκα» διένυε τις… καλύτερες εποχές της και γενικότερο ήταν το αίτημα για ένα πρωτάθλημα, που θα διεξάγονταν με ίσους όρους.

*Στο πρώτο ραντεβού για τη σεζόν 2010-11 δεν υπήρχαν νέα πρόσωπα. Μέχρι τη 30η Ιουνίου 2010 είχε αποκτηθεί μόνο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ωστόσο κι αυτός απουσίαζε, μια και προέρχονταν από τη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής και χρειάζονταν επιπλέον ημέρες ξεκούρασης. Υπήρχε, όμως, νέος προπονητής, ο Μάριο Μπερέτα. Μόνο που εκείνη την ημέρα ο Ιταλός προπονητής δεν θα μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ότι αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής από τη Γερμανία (το βασικό στάδιο προετοιμασίας είχε διεξαχθεί στην περιοχή Μπαντ Μπρουκενάου) θα μάζευε τα πράγματα του για το απολύτως πρόωρο ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα του.

*Δέκα χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας το απόγευμα της 27ης Ιουνίου 2011. Εκείνη τη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο είχαν αποκτηθεί οι Ρομπέρ, Γεωργιάδης, Λάζαρ, Στάμου, Γιάννου, καθώς και οι Βραζιλιάνοι Σπαντάσιο και Λεονάρντο, ωστόσο μόνο ο πρώτος από τους προαναφερθέντες ήταν παρών στην πρώτη συγκέντρωση της σεζόν. Μοιραία τα φώτα έπεσαν πάνω στον Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος είχε συμφωνήσει για διετή συνεργασία.

*Το καλοκαίρι του 2015 βρήκε τον ΠΑΟΚ με νέο αθλητικό διευθυντή (Αρνεσεν) και νέο προπονητή (Τούντορ), με συνέπεια να καθυστερήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Το αποτέλεσμα ήταν στο πρώτο ραντεβού της 26ης Ιουνίου στη Μεσήμβρια να παραβρεθούν μόλις δύο νέα πρόσωπα, οι Χαρίσης και Κοροβέσης.

*«Σκύλε, γερά, εμείς θα ξαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ μας ψηλά» φώναζαν δώδεκα χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ, που συγκεντρώθηκαν στην Τούμπα στις 9 Ιουλίου 2007.

Ο…  «σκύλος» ήταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος δεν είχε συμπληρώσει καν ένα μήνα παρουσίας στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ. Και, συνεπώς, δικαιολογημένα ένιωθε να βρίσκεται έξω από τα νερά του, βλέποντας τους μέχρι πριν λίγο καιρό συμπαίκτες του να τρέχουν στο γήπεδο κι αυτός να τους παρακολουθεί απ’ έξω.

*Δύο «πρώτες» είχε η σεζόν 2012-13. Οι προπονήσεις των πιο νεαρών σε ηλικία παικτών με τον Δώνη είχαν αρχίσει στη Μεσημβρία από τις 20 Ιουνίου, ενώ έξι ημέρες αργότερα έγινε η πρώτη συγκέντρωση σύσσωμης της ομάδας στην Τούμπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Η προϊστορία του… κλείνει το μάτι

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα του Σαββάτου (21/9, 17:00) στο Πανθεσσαλικό απέναντι στο...

Στην ίδια κατηγορία