Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία

Ολονύχτια θα είναι η μάχη της Πυροσβεστικής με τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας το πρωί της Κυριακής (29/9) και συνεχίζει να καίει με καταστροφικές συνέπειες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι δυνάμεις της Υπηρεσίας ήρθαν αντιμέτωπες με συνεχείς αναζωπυρώσεις, κάποιες από τις οποίες πήραν διαστάσεις και δημιούργησαν νέα μέτωπα. Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας (30/9) τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο περίπλοκα, αφού η φωτιά πήρε διαστάσεις.

Οι φλόγες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και πλέον έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

Κλειστή η εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου

Το πύρινο μέτωπο έχει περικυκλώσει τον παραλιακό οικισμό Λυγιά, με συνέπεια να κλείσει η εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλαιά εθνική οδό.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Ολυμπία Οδό «με εντολή της Τροχαίας γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην ΠΕΟ από τον κόμβο της Λυκοποριάς (Χ.Θ. 132) μέχρι τον κόμβο Δερβενίου (Χ.Θ. 140) και στα δύο ρεύματα λόγω της πυρκαγιάς».

Μεγάλη μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες

Στη φωτιά συνεχίζουν να επιχειρούν 390 πυροσβέστες, με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως του ήλιου 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας τραυματίας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα κι ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από τη βολή του νερού.

Διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, σήμερα, μέσω του 112 έχουν σταλεί μηνύματα στους κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Αστυνομία. Ειδικότερα, δύο σοροί εντοπίστηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο. Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αγνοούνται από χθες αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Μια φανέλα Μπακαγιόκο μπορεί να γίνει δική σου!

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του Τιεμουέ Μπακαγιόκο. Τα βήματα για να κερδίσετε τη φανέλα είναι πιο απλά...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version