Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Oταν έπαιξε τελικό κυπέλλου με Παναθηναϊκό στη… Λεωφόρο!

Συνέβη κι αυτό στην ιστορία του κυπέλλου, σαν σήμερα το 1955, να παίξει δηλαδή ο ΠΑΟΚ τελικό με τον Παναθηναϊκό στην έδρα των «πράσινων».

Μέχρι και τελευταία στιγμή περίμεναν στον ΠΑΟΚ τη συμμετοχή του Κουϊρουκίδη, του βασικού επιθετικού τους όπλου. Παρέμεινε, ωστόσο, ασθενής σε κλινική της Θεσσαλονίκης και δεν ταξίδεψε στην Αθήνα.

Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν πολύ ακριβά (40 και 25 δραχμές), με συνέπεια να μη διατεθεί ούτε το ένα τρίτο απ’ όσα είχαν κυκλοφορήσει.

Χαρακτηριστικά ο Τύπος της εποχής έγραφε (διατηρείται αυτούσια η ορθογραφία): «Ενώπιον 18.00 κενών θέσεων (διότι αι άλλαι 7.000 είχαν κατά σύμπτωσιν καταληφθή υπό ωρισμένων εύπορων φιλάθλων και υπό προσκεκλημένων της ΕΠΟ), διεξήχθη χθες εις το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο τελικός αγών του Κυπέλλου Ελλάδος! Η εικών των κενών κερκίδων ήταν απογοητευτική και η ατμόσφαιρα θλιβερά – κάθε άλλο παρά ατμόσφαιρα τελικού αγώνος για το Κύπελλο. Οι φίλαθλοι αυτοί, αυτό το μεγάλο ελληνικό κοινό, που ξέρη να εκτιμά και να κατακρίνη, έδωσε χθες με την αποχή του αποστομωτική απάντησι στην πρόσκλησι της ΕΠΟ να διατιμήση τα εισιτήρια του αγώνος στις εντελώς αδικαιολόγητα υψηλές τιμές των 40 και 25 δρχ».

Ο Παναθηναϊκός είχε και την τύχη με το μέρος του, αφού το 1-0 στο 24΄ από τον Κουρτζίδη σημειώθηκε όταν ο τελευταίος σούταρε από τα 70 μέτρα (!) και η μπάλα, με τη δύναμη του αέρα, κατέληξε στα δίχτυα της ασπρόμαυρης εστίας. Επτά λεπτά αργότερα ο Πανάκης διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού στο 58΄ ο διαιτητής Διαμαντόπουλος είχε αποβάλλει τους Πετρόπουλο και Δουκάκη.

Παναθηναϊκός: Χάλαρης, Αγγελόπουλος, Κουρτζίδης, Καζάκος, Λινοξυλάκης, Νεμπίδης, Ασημακόπουλος, Φωτεινός, Ζιέμης, Πετρόπουλος, Πανάκης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Κεμανίδης, Γερούδης, Καλογιάννης, Χασιώτης, Δουκάκης, Τσίντογλoυ, Καραφουλίδης, Γεντζής, Παπαδάκης, Κιουρτζής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Το… τείχος του Κοτάρσκι (video)

Τσαγκαράκης στο χορτάρι και Κουμπαράκης στο VAR επιχείρησαν να βάλουν «μπλόκο» στον ΠΑΟΚ στον Βόλο, χαρίζοντας στα πρώτα δευτερόλεπτα...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version