Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Το πανάκριβο μπάτζετ κι η αμφισβήτηση

Δημοφιλή

Άλλες εποχές το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα είχε βουλιάξει από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τις τόσες μεταγραφές αεροδρομίου. Τώρα, σιωπή. Επιφυλακτικότητα. Παγωμάρα.

Άλλες εποχές μία τέτοια πρόκριση επί της Λανς, θα ήταν ικανή να φέρει χαμό στα διαρκείας, να φέρει σιγουριά για sold-out στους ομίλους. Τώρα, όλοι περιμένουν το εντός έδρας παιχνίδι με την Τσέλσι στην League phase του Conference League. Απλώς, αυτό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Έχτισε το πιο ακριβό ρόστερ στην ιστορία του τριφυλλιού μετά την εποχή της πολυμετοχικότητας κι όμως έχει ακόμα τον κόσμο ακόμα εναντίον του, το επίπεδο συσπείρωσης παραμένει χαμηλό.

Υπολογίζεται ότι το μπάτζετ για φέτος αγγίζει τα 55 εκατομμύρια ευρώ, ένα νούμερο εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε ένα καράβι λεφτά για τον Ιωαννίδη, σκόρπισε πάνω από 20 εκατομμύρια για να εξασκήσει οψιόν αγοράς ή να αγοράσει με κανονική μεταγραφή τους Πελίστρι, Τετέ, Ίνγκασον, Ντραγκόφσκι, Γέντβαϊ, Μαξ έδωσε «χρυσά» συμβόλαια σε Μαξίμοβιτς, Ουναχί, θέλησε να κάνει ακόμα μία πανάκριβη «τρέλα» με τον Κορέα της Ίντερ κι όμως έχτισε ένα ελλειμματικό ρόστερ που χάνει από Αστέρα Τρίπολης, κερδίζει κατά λάθος στις καθυστερήσεις τον Λεβαδειακό και επιτρέπει 26 τελικές μέσα στην Λεωφόρο στην Καλλιθέα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν πείθει με τις μεθόδους του, ο Γιάννης Παπαδημητρίου αμφισβητείται έντονα και πιθανή ήττα στην Τούμπα, που θα αφήσει τους πράσινους στο -8 από την κορυφή, ίσως σημάνει απαρχή αλλαγών.

Ο Παναθηναϊκός που έκανε πρόσφατα ΑΜΚ ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ, κάνει all-in για το πρωτάθλημα, ψάχνει την υπέρβαση στην Ευρώπη, αλλά κινδυνεύει να μπει μέσα με τα μπούνια και να μπλέξει χοντρά με το Financial Fair Play, αφού τα έσοδα του δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτές τις υπέρογκες σπατάλες.

Είναι φανερό ότι με το έργο του νέου γηπέδου στο Βοτανικό στα σκαριά, ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να αγοράσει χρόνο, στήριξη, συσπείρωση, αποδοχή με τις πανάκριβες μεταγραφές.

Έχοντας τραβήξει στο παρελθόν όμως την πρίζα, όχι μία, αλλά δύο φορές, είναι λογικό να αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που θέλουν να χαρούν, μα δεν μπορούν. Άλλωστε, τα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία