Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΑΟΚ 2024-25: Αυτός είναι ο «χάρτης» των συμβολαίων

Η λήξη της σεζόν σηματοδοτεί απευθείας την έναρξη προγραμματισμού της αμέσως επόμενης περιόδου. Τι ακριβώς ισχύει με τα συμβόλαια όλων των ποδοσφαιριστών, που δεσμεύονται (και μη) με τον ΠΑΟΚ;

Ο Δικέφαλος κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, οι πανηγυρισμοί σιγά-σιγά κοπάζουν και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο πώς θα αρχίσει να διαμορφώνεται το ρόστερ για τη νέα σεζόν.

Τρεις παίκτες αγωνίστηκαν φέτος στον ΠΑΟΚ ως δανεικοί. Ουσιαστικά, βέβαια, οι δανεικοί ήταν δύο (Σουαλιό Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο), μια και το συμβόλαιο του Τόμας Κεντζιόρα με την Ντιναμό Κιέβου ολοκληρώνεται με τη λήξη της φετινής σεζόν. Συνεπώς, στο Δικέφαλο μπορούν να διαπραγματευτούν απευθείας με τον Πολωνό αμυντικό για τη συνέχιση της συνεργασίας τους, χωρίς να έχει κάποιο λόγο η ουκρανική ομάδα.

Από την άλλη, οι Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο επιστρέφουν σε Μπενφίκα και Λάτσιο αντίστοιχα, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα παραμείνουν κι εκεί. Ο μεν Μεϊτέ έχει άλλα δύο χρόνια συμβολαίου με την πορτογαλική ομάδα, ο δε Μάρκος Αντόνιο ανήκει στην αντίστοιχη ιταλική μέχρι το 2027.

Αλλοι τρεις παίκτες μένουν ελεύθεροι. Σ’ αυτούς, βέβαια, συμπεριλαμβάνεται κι ο Αντρέ Βιεϊρίνια, που συνιστά οπωσδήποτε μια ξεχωριστή περίπτωση, για τους λόγους που όλοι μπορούν ν΄ αντιληφθούν. Ο Ζίβκο Ζίβκοβις, ο δεύτερος παλαιότερος παίκτης του ΠΑΟΚ μετά τον Πορτογάλο (ο Σέρβος γκολκίπερ έκλεισε πέντε χρόνια θητείας στην Τούμπα) κι ο Στέφαν Σβαμπ έχουν επίσης ολοκληρώσει-βάσει των συμβολαίων τους-τη συνεργασία τους με το Δικέφαλο.

Μια… ενδιάμεση περίπτωση συνιστά ο Μπράντον Τόμας. Το περασμένο καλοκαίρι ο Ισπανός επιθετικός επέκτεινε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ για ακόμη ένα χρόνο, ωστόσο στο συμβόλαιο των δύο πλευρών μπήκε και οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο. Κι αυτή η οψιόν θα ενεργοποιηθεί μετά τα όσα πρόσφερε ο Τόμας στη διάρκεια της περιόδου, που πλέον έχει ολοκληρωθεί.

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά οχτώ παίκτες μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο συμβολαίων τους. Βέβαια, οι περιπτώσεις τους δεν βρίσκονται στον ίδιο παρονομαστή, κι ούτε η ύπαρξη συμβολαίου διασφαλίζει την παρουσία τους στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Παραδείγματος χάρη, ο Αλι Σαμάτα υπέγραψε πέρσι διετές συμβόλαιο, με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Αλλά κι οι Μαγκομέντ Οζντόεφ και Γιόνι Οτο έχουν συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025 με προοπτική επέκτασης ενός επιπλέον χρόνου. Οσο για τους Τάισον, Χάρη Τσιγγάρα, Γιάννη Μιχαηλίδη, Ράφα Σοάρες και Ιβάν Νέσμπεργκ έχουν συμβόλαιο σε ισχύ για ακόμη μία σεζόν. Λίγους μήνες μετά (Δεκέμβριος 2025) λήγει το συμβόλαιο του Στέφανου Τζίμα.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2026 δεσμεύονται με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ οι Χρήστος Ταλιχμανίδης, Ζοάν Σάστρε, Ράχμαν Μπάμπα, Γουΐλιαμ Τροόστ-Εκόνγκ, Τόμας Μουργκ και Αντρέ Ρικάρντο. Οσο για το συμβόλαιο του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2026.

Για άλλα τρία χρόνια (μέχρι τον Ιούνιο του 2027) δεσμεύονται οι Γιάννης Κωνσταντέλιας, Κίριλ Ντεσπόντοφ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς και για άλλα τέσσερα (μέχρι τον Ιούνιο του 2028) ο Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (;) ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ

Στον ΠΑΟΚ επιστρέφουν και οι πέντε παίκτες, που είχαν παραχωρηθεί σε άλλες ομάδες με τη μορφή του δανεισμού. Το πόσοι και ποιοι, βέβαια, από αυτούς θα έχουν θέση στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν, είναι κάτι που, προς το παρόν, δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Ο Φιλίπε Σοάρες είχε δοθεί στη Φαμαλικάο, με την οποία κατέγραψε μόλις οχτώ (κι αυτές ολιγόλεπτες) συμμετοχές. Ο 25χρονος Πορτογάλος κεντρικός μέσος είχε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ για άλλα δύο χρόνια (μέχρι τον Ιούνιο του 2026) κι αυτό μάλλον συνιστά πρόβλημα για την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ…

Αλλοι τέσσερις ήταν οι δανεικοί του ΠΑΟΚ. Οι Μάριος Τσαούσης και Παναγιώτης Τζίμας ήταν βασικά στελέχη του ΠΑΣ Γιάννινα (αμφότεροι μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο συνεργασίας τους με το Δικέφαλο), το ίδιο κι ο Ισμαΐλα Ουεντραόγκο με τον Πανσερραϊκό. Οσο για τον Λευτέρη Λύρατζη, φρόντισε κι αυτός ν’ αξιοποιήσει τον εξάμηνο δανεισμό του (από τον περασμένο Ιανουάριο και μετά) στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. Ο Καβαλιώτης αμυντικός έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

Αλλοι τρεις ξένοι παίκτες, που είχαν αποκτηθεί με την προοπτική να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα, ολοκλήρωσαν τη σεζόν με την αντίστοιχη δεύτερη του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, οι Νίκολας Κουαλιάτα και Χισάμ Κανίς έχουν συμβόλαιο με το Δικέφαλο για άλλα δύο και τρία χρόνια αντίστοιχα. Οσο για τον Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version