Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΑΟΚ Β: Πώς έφθασε στο διαζύγιο με Αλεξιάδη

Δημοφιλή

Η λύση της συνεργασίας του ΠΑΟΚ Β με τον Αλέξη Αλεξιάδη δεν ήταν κι η πιο αναμενόμενη εξέλιξη. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς…

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση της περσινής Σούπερ Λιγκ 2, ο Αλεξιάδης συνέχισε τις προπονήσεις, έχοντας μαζί του και παίκτες από την Κ-19, προετοιμάζοντάς τους για την πρώτη τους σεζόν σε επαγγελματική κατηγορία.

Τι έκανε ο ΠΑΟΚ Β υπό τις οδηγίες του; Στις λεπτομέρειες έχασε την είσοδό του στα πλέι οφ, που ουσιαστικά θα σήμαινε την -από νωρίς-απαλλαγή από το άγχος της αποφυγής του υποβιβασμού (οι δεύτερες ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού τελικά δεν τα κατάφεραν). Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο Αλεξιάδης καθόλου δεν απαρνήθηκε της πάγιας φιλοσοφίας, της εκπαίδευσης δηλαδή και ανάδειξης παικτών, έτσι ώστε κάποιοι από αυτούς να μπορέσουν στο άμεσο μέλλον να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Μάλιστα, ειδικά στα παιχνίδια των πλέι άουτ, ο 40χρονος προπονητής και οι συνεργάτες του έριξαν ακόμη περισσότερο το μέσο όρο ηλικίας, προετοιμάζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το έδαφος για την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας.

Ο Αλεξιάδης είχε αναλάβει τον ΠΑΟΚ Β πριν από ένα χρόνο, τη στιγμή που είχε δημιουργηθεί στους περισσότερους η εντύπωση ότι διάδοχος του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου θα ήταν ο Στέλιος Μαλεζάς. Στον ΠΑΟΚ, άλλωστε, έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια μια άτυπη παράδοση, σύμφωνα με την οποία οι προπονητές ανεβαίνουν σταδιακά την κλίμακα στα τμήματα υποδομής μέχρι και τη δεύτερη ομάδα (ενίοτε και στην πρώτη, όπως συνέβη πριν σχεδόν τέσσερα χρόνια, όταν ο Γκαρσία διαδέχτηκε τον Αμπέλ Φερέιρα). Ο Μαλεζάς περίμενε ότι θα τηρούνταν η… επετηρίδα κι ότι θα του δίνονταν η ευκαιρία να δουλέψει σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ 2, αναλαμβάνοντας τον ΠΑΟΚ Β. Κι όταν τελικά, επικράτησαν άλλα κριτήρια και το χρίσμα δόθηκε στον Αλεξιάδη ο Μαλεζάς, θεωρώντας εαυτόν θιγμένο, υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή της Κ-19.

Στις… προγραμματικές του δηλώσεις ο Αλεξιάδης είχε θέσει ως κύριες προτεραιότητες στη δουλειά του την εξέλιξη των παικτών, αλλά και τη συνεργασία με την πρώτη ομάδα. «Είμαστε η βιτρίνα της ακαδημίας, η β΄ ομάδα είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία ομάδας, στην οποία έχουμε πολλαπλούς ρόλους και υποχρεώσεις. Η μία είναι να εξελίσσουμε τους ποδοσφαιριστές μας και το άλλο, το πιο σημαντικό, είναι να έχουμε συνεργασία με την πρώτη ομάδα» είχε τονίσει.

Η τελική απόφαση των υπευθύνων του ΠΑΟΚ Β ήταν να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Αλεξιάδη, όπως και με το συνεργάτη του, Θανάση Τερζή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πανικός στην Νεάπολη για τους Πρωταθλητές Ελλάδας!

Ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πάρτι στήθηκε στη Νεάπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας, με τους οργανωμένους οπαδούς του...

Στην ίδια κατηγορία