Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιμένουν γεμάτη Τούμπα το βράδυ της Κυριακής

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο τον Αρη, παιχνίδι που αναμένεται να παρακολουθήσει από κοντά περισσότερος κόσμος σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το βέβαιο είναι ότι όταν σε ένα ντέρμπι στην Τούμπα κόβονται λιγότερα από είκοσι χιλιάδες εισιτήρια, είναι… θέμα. Συνέβη στο ματς με τους «πράσινους», όπου διατέθηκαν 18.511 εισιτήρια. Αναμφίβολα, στον περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων συνέβαλλαν και οι πανάκριβες τιμές τους (40 ευρώ στις θύρες 5-6 και 25 ευρώ στη θύρα 8).

Η -όχι ωραία-εικόνα της μη γεμάτης Τούμπας είχε φανεί, βέβαια, από το πρώτο ματς της φετινής σεζόν. Στις 24 Ιουλίου ο -πρωταθλητής-ΠΑΟΚ υποδέχονταν την Μπόρατς Μπάνια Λούκα και η καταμέτρηση είχε δείξει 16.135 εισιτήρια. Ελαφρώς βελτιωμένη (17.678 εισιτήρια) ήταν η εικόνα στο ματς με τη Μάλμε, αλλά σίγουρα αναντίστοιχη της εξαιρετικά μεγάλης σημασίας του.

Οσο για το πρωτάθλημα; Η προσέλευση του κόσμου (7.668 εισιτήρια) στο ματς της πρεμιέρας με τον Πανσερραϊκό παρέπεμπε περισσότερο σε κάποιο… φιλικό παιχνίδι. Η Θεσσαλονίκη, βέβαια, είχε μισοαδειάσει από τους αδειούχους του Δεκαπενταύγουστου, η απογοήτευση από τον προ τεσσάρων ημερών αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από τους Σουηδούς είχε κυριαρχήσει, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι στις εξέδρες είχαν βρεθεί λιγότεροι από δέκα χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ.

Η Τούμπα είχε πολλές κενές θέσεις και στο παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς και ακόμη περισσότερες (10.171 εισιτήρια) στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, που συνέπεσε να ήταν το τέταρτο σερί εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ…

Το πρόβλημα της μειωμένης πληρότητας στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας είχε φανεί από πέρσι. Σε μια σεζόν, στο τέλος της οποίας ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε πρωταθλητής, ο μέσος όρος εισιτηρίων στους αγώνες πρωταθλήματος δεν ξεπέρασε καν τις δεκαπέντε χιλιάδες (14.109). Μια χρονιά νωρίτερα (σεζόν 2022-23) ήταν ακόμη πιο χαμηλός: 13.185. Η περίοδος 2021-22 δεν μπαίνει στην κουβέντα (μ. ο. 5. 750 εισιτηρίων στα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ) μια και ίσχυαν ακόμη ορισμένοι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ στη σεζόν 2020-21 τα γήπεδα παρέμειναν κλειστά για τον κόσμο.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΛ

Η Τούμπα είχε ικανοποιητική πληρότητα την τριετία 2018-2020. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι από τα 11.821 εισιτήρια της σεζόν 2016-17, ο μέσος όρος «εκτοξεύτηκε» στα 16.949 (η αναφορά γίνεται πάντα στα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ) την περίοδο 2017-18. Οσο για την περίοδο του νταμπλ (2018-19), τα εισιτήρια που κόβονταν κατά μέσο όρο στην Τούμπα έφθαναν τα 18.639. Ανάλογα υψηλός (18.425) ήταν ο μέσος όρος εισιτηρίων και την περίοδο 2019-20, τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο, όταν και σταμάτησε η δράση στα γήπεδα εξαιτίας του κορονοϊού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Άρης: Τελευταία προπόνηση με ένα ερωτηματικό

Την τελευταία του προπόνηση ενόψει του αυριανού αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα κάνει σήμερα ο Άρης, με...

Στην ίδια κατηγορία