Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ποτέ μην υποτιμάς τα «λιοντάρια»

Δημοφιλή

Πολλοί μπορεί να περίμεναν τους Σλοβάκους να μπουν κάπως φοβισμένοι και παθητικοί κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Euro. Έπεσαν έξω πανηγυρικά όμως, αφού οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν. Ο Χάνσκο από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή έκανε ένα σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πίκφορντ.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έμοιαζε να έχει αιφνιδιαστεί από τον τρόπο που μπήκε στο ματς η Σλοβακία, η οποία στο 12′ είχε ακόμα μία καλή στιγμή. Ο Χαράσλιν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε, αλλά ο Σακά έβαλε το πόδι του και άλλαξε την πορεία της μπαλας τελευταία στιγμή. Την πρώτη τους ευκαιρία, τα «τρία λιοντάρια» τη δημιούργησαν στο 23′, όταν η κεφαλιά του Κέιν πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, σε μία φάση που νωρίτερα ο Φόντεν διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, αλλά δεν πήρε τίποτα.

Η Σλοβακία πήρε αυτό που δικαιούταν βάσει της εικόνας της στο 25ο λεπτό. Δηλαδή το προβάδισμα στο σκορ. Ο Στρέλετς μοίρασε εξαιρετικά στον Στρανζ κι εκείνος «εκτέλεσε» τον Πίκφορντ μέσα από την περιοχή για το 0-1. Από ‘κει και έπειτα, η Αγγλία απέκτησε το πάνω χέρι στο ματς, αλλά δυσκολευόταν πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να αναλωθεί σε μία φλύαρη κατοχή.

Στην επανάληψη οι Άγγλοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και αποφασισμένοι να αλλάξουν τη μοίρα τους. Και στην πρώτη τους καλή στιγμή στο 50′, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τρίπιερ με ένα γύρισμα βρήκε τον Φόντεν κι εκείνος με μία προβολή σκόραρε, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε ποτέ, καθώς υπήρχε οφσάιντ. Έπειτα από δύο λεπτά, απείλησαν ξανά, με τον Κέιν να εξαπολύει ένα σουτ από καλή θέση και την μπάλα να κοντράρει στα σώματα.

Παρόλο που οι Σλοβάκοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να κρατήσουν το προβάδισμα τους, είχαν μία μεγάλη ευκαιρία και για δεύτερο γκολ στο 55′, με τον Στρέλετς να επιχειρεί να «κρεμάσει» τον Πίκφορντ από το κέντρο και την μπάλα να περνάει για λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία τους στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν ένας μονόλογος της Αγγλίας.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ ανέβαζε περισσότερο την πίεση της, αλλά η Σλοβακία είχε κλείσει εξαιρετικά τους χώρους, με αποτέλεσμα οι Άγγλοι να μην μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Στα τελευταία λεπτά όμως, είχαν τις στιγμές τους. Η πρώτη ήρθε στο 78′, με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Κέιν να περνάει άουτμ στο 81′ ήταν η δεύτερη, με τον Ράις να σημαδεύει το δοκάρι και στο 90+5′ ήρθε η τρίτη και… φαρμακερή. Ο απίστευτος Μπέλιγχαμ με ένα μυθικό ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Και πριν καλά καλά περάσουν τα πρώτα δευτερόλεπτα της παράτασης, η Αγγλία έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, έφτασε στην ολική ανατροπή, «ξεραίνοντας» εντελώς τη Σλοβακία. Μετά από κεφαλιά του Τόνεϊ, η μπάλα έφτασε στον Κέιν, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Σλοβάκο γκολκίπερ και έκανε το 2-1. Μετά το γκολ της ανατροπής, ο ρυθμός έπεσε αρκετά, όμως η Σλοβακία λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους του έξτρα χρόνου έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Πέκαρικ να αστοχεί από πολύ κοντινή απόσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δεύτερη χρονιά στον ΠΑΟΚ η Αργυρίου

Για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική περίοδο παραμένει στο γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα η Παναγιώτα Αργυρίου δεδομένου πως ο ΠΑΟΚ ανανέωσε τη...

Στην ίδια κατηγορία