Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Πρώτο τρίποντο για τον ΠΑΟΚ Β!

Δημοφιλή

Ανατροπή και πρώτο τρίποντο για τον, αήττητο μετά από τρεις αγωνιστικές, ΠΑΟΚ Β, που επικράτησε με 2-1 τον Μακεδονικό, με τους Ουρτάδο και Κωττά να πετυχαίνουν τα γκολ για την παρθενική νίκη της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου! Μετά το αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, ο Μακεδονικός ήταν αυτός που πήρε τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας αρκετά τον ΠΑΟΚ Β για να βρει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα.

Η πρώτη καλή στιγμή των, τυπικά, φιλοξενούμενων, ήρθε στο 6′, όταν ο Σικαρουλασβίλι έκανε δυνατό σουτ, με τον Μοναστηρλή να πέφτει στη γωνιά του για να αποκρούσει εντυπωσιακά, και να κρατήσει το 0-0. Στο 15′ ο Μακεδονικός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, από την οποία τελικά βρήκε το… γκολ! Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Κουϊρουκίδης τραυματίστηκε και πέρασε εκτός, για να μπει στο γήπεδο ο, μετέπειτα σκόρερ, Αντώνης Χερίδης.

Από ένα πλάγιο στα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Χάσεκ, που έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι, με τον Χερίδη να προλαβαίνει τον Λαγωνίδη, και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά να περνά τη μπάλα πάνω από τον Μοναστηρλή, για το 1-0 στο 20′. Αυτό το γκολ… αφύπνισε τον ΠΑΟΚ Β, που άρχισε να παίρνει άμεσα μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί, κυρίως με εκφραστή τον Ουρτάδο, που βοηθούσε τόσο σε δημιουργία, όσο και σε εκτέλεση, να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Στο 27′ ο Σμυρλής έβγαλε με ωραία μπαλιά τον Ουρτάδο απέναντι από τον Ταλιχμανίδη, με τον Έλληνα πορτιέρε να σταματά τον Κολομβιανό, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ Β δεν το έβαλε κάτω, με τον Ουρτάδο να υποδέχεται τη μπάλα χαμηλά, έξω από την περιοχή, να μοιράζει στον Κανίς, που από διαγώνια θέση στα δεξιά, σούταρε λίγο έξω στο 34′.

Η πίεση των «ασπρόμαυρων» ανέβαινε, και μετά από μια στημένη μπάλα στο 39′ ήρθε ακόμα μια σημαντική ευκαιρία. Ο Ουρτάδο έκανε κίνηση μεσοεπιθετικού, στην εξέλιξη μιας εκτέλεσης κόρνερ, έκανε «γλυκιά» σέντρα στην καρδιά της μικρής περιοχής, με την κεφαλιά του Λαγωνίδη να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Τελικά ο ΠΑΟΚ Β εξαργύρωσε την καλή του αγωνιστική εικόνα, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Γκούμας με εξαιρετική μπαλιά πίσω από το κέντρο, βρήκε τον Ουρτάδο, με τον Κολομβιανό να υποδέχεται τη μπάλα, να φεύγει μέτωπο προς την αντίπαλη εστία και να νικά τον Ταλιχμανίδη για το 1-1 στο 44′, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να διατηρούν τις ενδεκάδες που τελείωσαν το πρώτο, και το παιχνίδι να «πέφτει» σε τέμπο, με τον ΠΑΟΚ Β να έχει ναι μεν την κυριαρχία, χωρίς ωστόσο αυτή να μεταφράζεται σε κάποια καλή στιγμή στα καρέ του Ταλιχμανίδη.

Ο ΠΑΟΚ Β έψαχνε κυρίως την απειλή από μακρινά σουτ, του Τσαούση που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γκούμα, και του Σμυρλή, μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Τελικά το γκολ ήρθε από μια στημένη μπάλα, και μια λάθος αντίδραση στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Πιο συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κανίς, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Τασιούρα που δοκίμασε το σουτ, κι από τις κόντρες κατέληξε στον προωθημένο Κωττά, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 , στο 73′.

Ο Μακεδονικός μπορεί να κυνηγούσε το σκορ, αλλά φάσεις για να πετύχει το γκολ δεν βρήκε. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ Β ήταν αυτός που έφτασε μια ανάσα από το 3-1 στο 91′, με τον Τασιούρα να φεύγει στην κόντρα, να υποχρεώνει τον Ταλιχμανίδη σε εντυπωσιακή επέμβαση, και τους Μπράντονιτς- Ουρτάδο να μην μπορούν από κοντά να τελειώσουν το παιχνίδι. Τελικά το 2-1 ήταν το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ Β να παίρνει το πρώτο του τρίποντο, και μάλιστα με ανατροπή!

ΠΑΟΚ Β (Παπαβασιλείου – Ταξίδης): Μοναστηρλής, Τασιούρας, Σινανάι, Κωττάς, Λαγωνίδης, Τσοπούρογλου (72′ Καλόγηρος), Γρόσδης (90′ Πιτσώτης), Γκούμας (62′ Τσαούσης), Σμυρλής (72′ Μπράντονιτς), Κανίς (90′ Φίλων), Ουρτάδο.

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Χασάνογλου (74′ Ταβάρες), Πέδρο Λούκας, Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Ραμίρεζ, Χάσεκ (74′ Τοπαλίδης), Σιχαρουλασβίλι (64′ Ζαφειράκης), Κουϊρουκίδης (15′ λ.τ Χερίδης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Η FORZA έρχεται με φόρα! (pic)

Η FORZA έκανε το μεγάλο βήμα καινοτομώντας στο χώρο του Αθλητικού Τύπου To Σάββατο 5 Οκτωβρίου (και όλη την εβδομάδα)...

Στην ίδια κατηγορία