Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Rams Park: Καλώς ήλθατε στην… Κόλαση!

Δημοφιλή

Το ιστορικό «Αλί Σαμί Γεν» ήταν από τα πρώτα γήπεδα παγκοσμίως που έτριζε συθέμελα από τις δονήσεις και την ηχητική βία των οπαδών της.

Από το 2011 η Γαλατασαράι στεγάζεται στο νέο της «παλάτι» που μετά από αρκετές αλλαγές ονοματοδοσίας (Türk Telecom, Nef) λέγεται πλέον Rams Park, μόνο που οι οπαδοί της αρέσκονται να το αποκαλούν κάπως διαφορετικά.

Χρησιμοποιούν την ορολογία «Cehennem», που σημαίνει «κόλαση», θέλοντας με αυτό τον τρόπο τι περιμένει κάθε φιλοξενούμενο.

Οι Τούρκοι κατέχουν ένα ιστορικό ρεκόρ που έχει καταγραφεί και στο βιβλίο Γκίνες, αυτό του πιο πολύβουου γηπέδου. Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες το όριο της έκθεσης που μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο σε απώλεια ακοής είναι τα 90-95 ντεσιμπέλ, κάποια στιγμή στις 18 Μαρτίου του 2011, οι οπαδοί της Γαλατά έπιασαν τα 140.76!

Στο γήπεδο υπάρχουν διάφορα τελετουργικά. Από το ανατριχιαστικό War Chant στην είσοδο των ομάδων, ως το σύνθημα σήμα-κατατεθέν της «τζιμ μπομ» όπου μετά από απόλυτη σιγή και μέτρημα ως το τρία όλο το γήπεδο χοροπηδάει σε έκσταση, όλα έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό του αντιπάλου.

Για να αντέξεις εκεί, θέλει κότσια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Δεν έχει να χάσει με Γαλατασαράι, παρά μόνο να κερδίσει

Καθετί καινούριο παρουσιάζει ενδιαφέρον, έτσι συμβαίνει και με την καινούρια μορφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που λανσάρει από φέτος η...

Στην ίδια κατηγορία