Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκανάρουν ΠΑΟΚ: «Άψογος στο τρανζίσιον»

Δημοφιλή

Αφορμή δοθείσης από την επικείμενη ευρωπαϊκή αναμέτρηση της Μπάνια Λούκα με τον ΠΑΟΚ για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ΜΜΕ της Βοσνίας ζήτησαν τη βοήθεια του Βλαντιμίρ Ίλιτς (σ.σ βοηθού προπονητή του Αστέρα Τρίπολης) προκειμένου να σκιαγραφήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το προφίλ των «ασπρόμαυρων». «Ο πρώην προπονητής της Κρούπα εργάζεται στην Ελλάδα και γνωρίζει πολύ καλά τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του ΠΑΟΚ που φιλοδοξεί να προκριθεί στην επόμενη φάση», επισημαίνεται από τους Βόσνιους που πέρασαν από ανάκριση τον Βλαντιμίρ Ίλιτς λίγες ώρες πριν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Δικεφάλου.

Η περσινή πορεία του ΠΑΟΚ που «αποτέλεσε έκπληξη προς όλους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος», ο τρόπος παιχνιδιού με τον Ράζβαν Λουτσέσκου και «οι παίκτες με ατομική ποιότητα που κάνουν τη διαφορά» βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο.

Αναλυτικότερα όσα τόνισε σε τοποθετήσεις του αναφορικά με τον ΠΑΟΚ:

«Πρόκειται για μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Προς έκπληξη όλων, κέρδισαν τον τίτλο την περασμένη σεζόν και το άξιζαν γιατί έπαιξαν έξοχα στα πλέι οφ και στο τέλος κατέκτησαν τον τέταρτο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία με θρίαμβο επί του Άρη. Την περασμένη σεζόν η ομάδα βελτιώθηκε όσο προχωρούσε το πρωτάθλημα. Διατήρησαν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας και ο προπονητής παρέμεινε ο ίδιος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, οπότε το σύστημα παιχνιδιού δεν θα αλλάξει πολύ.

 Το σίγουρο είναι ότι είναι πολύ συμπαγείς στο αμυντικό κομμάτι. Στην αρχή της σεζόν ήταν μια ομάδα που συχνά έπαιρνε την μπάλα στο μεσαίο τμήμα του γηπέδου και απειλούσε τον αντίπαλο με καλές μεταβάσεις. Καθώς προχωρούσε η σεζόν, γίνονταν καλύτεροι στο υψηλό πρέσινγκ. Το χρησιμοποιούσαν συχνά, ειδικά απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες. Έχουν τροποποιήσει τον τρόπο άμυνας τους και έχουν ένα ευρύ φάσμα αμυντικής νοοτροπίας που σίγουρα θα το δείξουν απέναντι στη Μπορατς.

Οι άνθρωποι της Μπάνια Λούκα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο δικό τους μισό και να μην χάσουν την μπάλα, γιατί εκεί βρίσκεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εστία του Ντάμιαν Σίσκοφσκι. Το μεγαλύτερο προσόν τους είναι η μετάβαση μετά την κατάκτηση της μπάλας. Σε αυτό το τμήμα, είναι πολύ καλοί, ειδικά στις θέσεις πτέρυγας όπου παίζουν οι Τάισον, Κίριλ Ντεσπόντοφ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Από εκείνη την πλευρά, η Μπόρατς πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και κυρίως σε ποια σημεία του γηπέδου χάνει την μπάλα, γιατί ο αντίπαλος είναι μια ομάδα που θα μετατρέψει την μπάλα που κερδίζεται στο αντίπαλο μισό σε ευκαιρία πολύ γρήγορα. Το μόνο θέμα είναι πόσο συγκεντρωμένοι θα είναι στο τέλος για να το μετατρέψουν σε στόχο. Δεν πρέπει να χαθεί η κατοχή στην πρώτη και τη δεύτερη περίοδο και πρέπει να παίξει με ασφάλεια σε αυτές τις ζώνες, χωρίς να πάρει πολλά ρίσκα για να μην δώσει στον αντίπαλο την ευκαιρία να πάρει την μπάλα και να αντεπιτεθεί.

Αυτό που είναι καλό για τον Μπόρατς είναι το γεγονός ότι η αγωνιστική περίοδος στην Ελλάδα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ο ΠΑΟΚ επίσης δεν έλυσε το θέμα του πρώτου επιθετικού, ακόμα ψάχνει λύσεις και έτσι είναι άγνωστο είναι ποιος θα παίξει μπροστά. Είμαι σίγουρος ότι το τεχνικό επιτελείο της Μπόρατς Μπάνια Λούκα έχει αναλύσει καλά τον αντίπαλο που έχει τεράστια ατομική ποιότητα.

Οι Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Κίριλ Ντεσπόντοφ, Τάισον, Άλι Σαμάτα, Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι εξαιρετικοί παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αναμένεται να παίξουν πολύ επιθετικά στο πρώτο ματς, ειδικά στην «Τούμπα» για να κερδίσουν το παιχνίδι υπέρ τους. Πιστεύω ότι η Μπόρατς θα μπορούσε να απειλήσει τον αντίπαλο μέσω αντεπίθεσης από τη δεξιά πλευρά και να ψάξει για ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Επίσημη η μεταγραφή του Μαρσιάλ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Έρικ...

Στην ίδια κατηγορία