Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκληραίνουν οι ποινές της ΔΕΑΒ

Αισθητοποιούνται οι ποινές της ΔΕΑΒ στις ομάδες, κλείνοντας τα γήπεδα και μόνο με το άναμμα καπνογόνων και πυρσών σε κλειστά γήπεδα.

Tο νέο νομοσχέδιο που συζητείται από το πρωί στην Βουλή και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια το απόγευμα, περιλαμβάνει μία δέσμη 17 διατάξεων του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «έρχονται να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν τον ν. 5085/24, για την παραβατικότητα στον αθλητισμό, που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση τον περασμένο Φεβρουάριο, να ρυθμίσουν ζητήματα περί των εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών, να θωρακίσουν τη χρηστή οικονομική διαχείριση και εν πολλοίς, να λειτουργήσουν ως «γέφυρα», εν όψει της κωδικοποίησης της 25ετούς αθλητικής πολυνομοθεσίας και της κατάθεσης του νέου αθλητικού νόμου – πλαίσιο προς το τέλος του έτους».

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο σημειώνει ότι:

«Στις ειδικές περιπτώσεις επιβολής διοικητικών κυρώσεων στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων, που διεξάγονται σε κλειστές εγκαταστάσεις, προστίθεται και η αφή καπνογόνων και πυρσών.

Η ΔΕΑΒ θα επιβάλλει αυτόματα ποινή διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών, για την επόμενη εντός έδρας συνάντηση, εφόσον σε κλειστό γυμναστήριο ανάψει καπνογόνο ή πυρσός.

Έως τώρα τιμωρούνταν μόνο η ρίψη και όχι η αφή, η οποία πλέον επιτρέπεται μόνο σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Εξορθολογίζονται τα πρόστιμα της ΔΕΑΒ προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και το πλαίσιο υποβολής τους διαμορφώνεται από 1.000€ έως 50.000€.

Τα πρόστιμα από 10.000€ έως 1.000.000€, που ίσχυαν ανεξαιρέτως έως τώρα, παραμένουν μόνο για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες.

Η -υποχρεωτικά έγγραφη- υποβολή αιτήματος αναγνώρισης προς ΠΑΕ από υφιστάμενη ή υπό σύσταση Λέσχη Φιλάθλων, κοινοποιείται και στο Τμήμα Λεσχών της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού του Υπουργείου Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον υπάρχει έγγραφη υποβολή αιτήματος μίας ή και περισσοτέρων Λεσχών Φιλάθλων προς συγκεκριμένη ΠΑΕ και εκείνη δεν συναινέσει σε μία, τότε η ΠΑΕ δεν θα δικαιούται της επόμενης χρηματοδότησης από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Η χορήγηση συναίνεσης των ΠΑΕ για την αναγνώριση και λειτουργία της εκάστοτε Λέσχης Φιλάθλων τους εκπνέει στις 20 Αυγούστου κάθε έτους και πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν αναγνωρίζεται οποιαδήποτε Λέσχη Φιλάθλων η οποία δεν έχει υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Υπουργείο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Ξανά ματσάρες στο Champions League

Είκοσι οκτώ γκολ χθες στην πρεμιέρα της «νέας εποχής» του Champions League, 13 σήμερα στο δεύτερο «πιάτο» της 1ης...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version