Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Σπουδαία εμφάνιση και διπλό για τον ΠΑΟΚ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Basket League ο ΠΑΟΚ mateco, καθώς επικράτησε στο Κ.Γ. «Ανδρέας Παπανδρέου» επί του Περιστερίου με 72-80 για την 1η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δίνοντας έμφαση στην άμυνα πήρε μία εντυπωσιακή νίκη σε μία δύσκολη έδρα. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν συγκεντρωμένοι, βρήκαν καθοριστικά μακρινά καλάθια κι έφτασαν σε ένα σπουδαίο διπλό.

Για τους «ασπρόμαυρους» ξεχώρισαν οι Κρούζερ (19 π.) και Χέντερσον (18 π.) και Μπάρτλεϊ (15 π.)

Ο κόουτς Καντσελιέρι επέλεξε τους Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Περσίδης, Κρούζερ και Άπσον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Γρήγορος ήταν ο ρυθμός στην εκκίνηση του αγώνα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν σε πολλές κατοχές και να επικρατεί ένας… βομβαρδισμός τριπόντων. Ο Πουλιανίτης ξεκίνησε τον χορό των τριπόντων, αλλά απάντησε ο Περσίδης, οδηγώντας το παιχνίδι σε ισοπαλία (6-6), μετά από δύο αγωνιστικά λεπτά.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +4 (10-6) με τον Πέιτον να σκοράρει στον αιφνιδιασμό, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μπάρτλεϊ. Περίπου τρία λεπτά έμεινε άσφαιρος ο ΠΑΟK mateco, δίνοντας την ευκαιρία στο Περιστέρι να φτάσει σε double score (12-6) στα μισά της πρώτης περιόδου. Με το τρίποντο του Κρούζερ και σε συνδυασμό με το καλάθι του Κατσίβελη οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στον πόντο (12-11) τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι «ασπρόμαυροι» εστίασαν στην άμυνα και βρήκαν ευκαιρίες να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό, φέρνοντας το ματς στα ίσα (15-15) με τον Κατσίβελη περίπου 1.5 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η κακή άμυνα του Φόρεστερ στα τελευταία δευτερόλεπτα, έδωσε την ευκαιρία στο Περιστέρι να προηγηθεί, με τον Ζούγρη να κερδίσει γκολ-φάουλ και να «γράφει» το 20-18 του πρώτου μέρους.

Στο +4 (26-22) έφτασε το Περιστέρι χάρη σε καλάθια των Αβδάλα και Πάπας, οι οποίοι έβαλαν δύσκολα στον Δικέφαλο στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Ο εξαιρετικός Ρόκι Κρούζερ μείωσε τη διαφορά στον πόντο (26-25), όντας αρκετά εύστοχος στο περιφερειακό σουτ. Στην εξίσωση της επίθεσης μπήκε ο Χέντερσον, ο οποίος με δύο διαδοχικά του τρίποντα έδωσε προβάδισμα τριών πόντων (32-35) στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου.

Με γκολ-φάουλ του Φόρεστερ ο ΠΑΟΚ κράτησε το προβάδισμα, ενώ στη συνέχεια ο Χέντερσον πυροβόλησε ξανά από τα 6.75, δίνοντας προβάδισμα με έξι πόντους (36-42) περίπου δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Το ημίχρονο διαμορφώθηκε με σκορ 37-46, μετά τις εύστοχες βολές του Κατσίβελη και το εξαιρετικό τελείωμα του Φόρεστερ κάτω από τη ρακέτα.

Οι «ασπρόμαυροι» κατέγραψαν 42% στο δίποντο και 58% στο τρίποντο, μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά, ενώ η ομάδα του Λιμνιάτη είχε 33% και 27% αντίστοιχα. Το σύνολο του Καντσελιέρι κυριάρχησε και στα ριμπάουντ έχοντας 24 έναντι 21 του Περιστερίου, αλλά και στα λάθη (9 έναντι 6).

Έντονος ήταν ο ρυθμός του αγώνα και στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Δικέφαλο να φτάνει στο +11 (42-53) έχοντας βρει καλάθια από τους Κρούζερ και Άπσον, ενώ την ίδια στιγμή ο Ρέινολντς φορτώθηκε με τέσσερα προσωπικά φάουλ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν τη διαφορά στους εννιά (46-55) βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση με τους Ζούγρη και Πουλιανίτη.

O ΠΑΟΚ ανέβασε ξανά τη διαφορά στους δέκα (47-57) στα μισά της τρίτης περιόδου, βρίσκοντας καλάθια από τους δύο σέντερ του (Άπσον και Φόρεστερ).

Στον αντίποδα, το Περιστέρι μειώσει με βολές του Κάρμπερι στους εννιά πόντους (51-60) στα τελευταία τρία λεπτά του δεκαλέπτου. Με δύο συναπτά τρίποντα του Χέντερσον οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο +13 (53-66), όντας σχεδόν αλάνθαστος πίσω από τα 6.75. Με το φοβερό τρίποντο του Μπάρτλεϊ και το καλάθι του Πάπας στο τελευταίο δευτερόλεπτο διαμορφώθηκε το 55-69 της τρίτης περιόδου.

Με αρκετά λάθη ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος, με τον Χέντερσον να πετυχαίνει ένα τρίποντο, που τελικά δεν μέτρησε, καθώς είχε λήξη η επίθεση των «ασπρόμαυρων». Το Περιστέρι μείωσε (64-71) με τους Χάρις και Πάπας, τη στιγμή που ο Παπαδάκης αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή. Ο Πάπας κάρφωσε στον αιφνιδιασμό, οδηγώντας τον κόουτς Καντσελιέρι σε τάιμ άουτ.

Ο Χάρις μείωσε στους τρεις (68-71), με το Περιστέρι να τρέχει σερί 13-2 στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με βολές του Χέντερσον η διαφορά έφτασε ξανά στους πέντε (68-73).

Το καλάθι του Μπάρτλεϊ έδωσε «ανάσα» στον ΠΑΟΚ, φτάνοντας στο +5 (70-75) περίπου 1.5 λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Τελικά επικράτησε ο Δικέφαλος με 72-80.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, όταν η Λίμπουργκ θα υποδεχθεί τον Δικέφαλο στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του FIBA Europe Cup.

Περιστέρι – ΠΑΟΚ: 72-80

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Περσίδης, Κρούζερ, Άπσον

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 20-18
2η: 17-28
3η: 18-23
4η: 17-11

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 37-46, 55-69, 72-80

Οι διαιτητές: Τσιμπούρης, Μαρινάκης, Κατραχούρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version