Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στον τελικό ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Νικητής έφυγε από το Gloria Sports Arena ο ΠΑΟΚ mateco, καθώς επικράτησε με 81-80 επί της Οραντέα στο πλαίσιο του ημιτελικού για το προκριματικό τουρνουά του Basketball Champions League.

Το σύνολο του Μάσιμο Καντσελιέρι έκανε πρεμιέρα από την Αττάλεια της Τουρκίας, έχοντας μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση που κρίνει το εισιτήριο για τους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος σε μεγάλο μέρος του αγώνα, κυριαρχώντας και στα δύο μέρη του παρκέ και πήρε μία πανάξια πρόκριση στον τελικό των προκριματικών, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σολέ-Πετκιμσπόρ.

Για τους «ασπρόμαυρους» ξεχώρισαν οι Μπάρτλεϊ (27 π.), Κατσίβελης (14 π.) και Ρέινολντς (13 π.)

Με τρίποντα ξεκίνησε η Οραντέα, βρήκε «απαντήσεις» ο ΠΑΟΚ

Ο Μάσιμο Καντσελιέρι επέλεξε τους Κατσίβελη, Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Κρούζερ και Άπσον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Δυναμικά μπήκαν στο παρκέ αμφότερες οι ομάδες στην εκκίνηση του ματς, με τον Ρέινολντς να σκοράρει δύο φορές με σουτ μέσης απόστασης και η Οραντέα να απαντάει με τρία συναπτά τρίποντα από Ρίτσαρντ και Μπράουν.

Ο Ρέινολντς ηγήθηκε της «ασπρόμαυρης» επίθεσης στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κρατώντας τον ΠΑΟΚ κοντά στο σκορ (7-9) μετά από 3.5 αγωνιστικά λεπτά. Πόντο πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες, με τον Κατσίβελη να κάνει καλό παιχνίδι και στα δύο μέρη του παρκέ, κερδίζοντας αρχικά γκολ-φάουλ και στη συνέχεια ευστοχώντας σε τρίποντο για το 13-11 στα μισά της πρώτης περιόδου.

Οι εύστοχες βολές του Φόρεστερ και του Πετριλεβίσιους έφεραν νέα ισοπαλία (15-15) τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Οι άστοχες προσπάθειες των Παπαδάκη και Περσίδη, έδωσαν την ευκαιρία στην Οραντέα να προηγηθεί με πέντε πόντους (19-24) στο φινάλε της περιόδου, με τον Πρίτζετ να πετυχαίνει τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα. Το ρουμανικό κλαμπ είχε 5/8 τρίποντα στο πρώτο μέρος του αγώνα, ενώ μόλις ένα εύστοχο κατέγραψε η ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι.

«Θόλωσε» αλλά αντέδρασε ο ΠΑΟΚ

Ο γρήγορος ρυθμός του ματς συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Γιανγκ και Τορόκ να σκοράρει από την πλευρά της Οραντέα, ενώ Μπάρτλεϊ και Κρούζερ «απάντησαν» για το 24-31, μετά από ένα αγωνιστικό λεπτό. Η επιθετική ορμή των Ρουμάνων «θόλωσε» τον Δικέφαλο, γεγονός που έφερε τους Θεσσαλονικείς στο -9 (24-33), αναγκάζοντας τον Ιταλό κόουτς να πάρει τάιμ άουτ.

Τέσσερα διαδοχικά ριμπάουντ πήρε η Οραντέα, επτά λεπτά πριν το ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ mateco να δίνει δικαιώματα και να χάνει επιθέσεις. Ο Ταρόλις σκόραρε στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου, ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά στους εννιά πόντους (28-37). Η διαφορά, μάλιστα, έγινε διψήφια (28-39), αφού ο Νικολέσκου σκόραρε κάτω από τη ρακέτα και οι παίκτες του Καντσελιέρι δεν ακολούθησαν τη φάση.

Το γκολ-φάουλ του Μπάρτλεϊ διαδέχθηκε ένα καλάθι ακόμη του Αμερικανού γκαρντ, μειώνοντας τη διαφορά στους οκτώ (34-42) τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. «Πάγωσε» ο ρυθμός του παιχνιδιού για περίπου δύο λεπτά, με τις δύο ομάδες να είναι αμφότερες άστοχες. Το καλάθι του Φόρεστερ και το τρίποντο του Χέντερσον δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωσε 20 λεπτών, έφερε την «ασπρόμαυρη» αντεπίθεση, με τον Δικέφαλο να μειώνει στους τρεις πόντους (39-42). Δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η ισοφάριση με τρίποντο από τον Ρόκι Κρούζερ, ο οποίος ξεσήκωσε τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

«Βραχυκύκλωσε» η Οραντέα στο δεύτερο κομμάτι της περιόδου, με τον Δικέφαλο να τρέχει σερί 12-0 και να προσπερνά με τον Ρέινολντς (44-42). Οι Ρουμάνοι «απάντησαν» με τον Πρίτζετ στον αιφνιδιασμό, ενώ στη συνέχεια ο Ταρόλις κέρδισε βολές, διαμορφώνοντας το 44-45 του πρώτου ημιχρόνου.

Μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά ο Δικέφαλος κατέγραψε 54% στο δίποντο και 30% στο τρίποντο, ενώ την ίδια στιγμή η Οραντέα είχε 50% και 43% αντίστοιχα. Το πρόβλημα για τους «ασπρόμαυρους» εμφανίστηκε στα ριμπάουντ, εκεί όπου η ρουμανική ομάδα κυριάρχησε με 21 έναντι 17.

Γρήγορος ρυθμός, πολλές κατοχές και… ανάποδα σφυρίγματα έφεραν τον Δικέφαλο στο -4

Με τρίποντο του Μπράουν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι τον Κατσίβελη ως πρωταγωνιστή στην επίθεση στα πρώτα λεπτά. Το καλάθι του Μπάρτλεϊ στον αιφνιδιασμό έδωσε το προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους» (54-52), μετά από 3.5 λεπτά στην τρίτη περίοδο.

Το τρίποντο του Γουίλιαμς σε συνδυασμό με το γκολ-φάουλ του Πετριλεβίσιους έφεραν την Οραντέα στο +3 (55-58) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, με το ματς να έχει «τρελό» ρυθμό. Ο Κατσίβελης είχε ηγετικό ρόλο στο παρκέ του Gloria Sports Arena και με μεγάλα σουτ κρατούσε τον Δικέφαλο στο παιχνίδι (58-58) περίπου 4.5 λεπτά πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών. Οι βολές του Γουίλιαμς και το τρίποντο του Πρίτζετ από τη γωνία έδωσαν ξανά προβάδισμα στους Ρουμάνους (61-63), με το χρονόμετρο να δείχνει πως απομένουν τρία λεπτά για το τρίτο δεκάλεπτο.

Τα «φαλτσοσφυρίγματα» δεν απουσίασαν στην τρίτη περίοδο, με τους ρέφερι σε πολλές περιπτώσεις να ευνοούν την Οραντέα. Το φάουλ του Πρίτζετ στον Παπαδάκη μετατράπηκε σε «καθαρό κλέψιμο», ενώ το επιθετικό φάουλ του Γιανγκ στον Χέντερσον δόθηκε αμυντικό, αλλάζοντας τελείως τη διαμόρφωση του σκορ στα τελευταία δύο λεπτά της περιόδου. Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε με το buzzer beater του Ρίτσαρντ, ο οποίος διαμόρφωσε το 66-70 του τρίτου μέρους.

Το «πάλεψε» μέχρι τέλους και δικαιώθηκε

Με τρίποντο από τον Περσίδη ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος και τον Δικέφαλο να δηλώσει «παρών» στη διεκδίκηση του ματς. Ο Περσίδης κόπηκε αντικανονικά στο λέι απ, ωστόσο οι διαιτητές δεν είδαν παράβαση, γεγονός που εξόργισε τον κόουτς Καντσελιέρι και χρεώθηκε τεχνική ποινή. Η Οραντέα έφτασε στο +4 (69-73) περίπου 7.5 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα χάρη σε τρίποντο του Τόροκ.

Στα μισά της τέταρτης περιόδου, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (73-73), με τους «ασπρόμαυρους» να δίνουν «μάχες» και στα δύο μέρη του παρκέ. Ο Χέντερσον έδωσε προβάδισμα τριών πόντων (76-73) 4.5 λεπτά πριν τη λήξη, ενώ η Οραντέα έψαξε να βρει λύσεις στην επίθεση παίρνοντας προσπάθειες πίσω από τα 6.75.

Το καλάθι του Ρέινολντς έδωσε προσωρινά «ανάσα» στον Δικέφαλο, αλλά ο Ρίτσαρντ «απάντησε» γρήγορα με μακρινό σουτ, μειώνοντας στους δύο (78-76) τρία λεπτά πριν το φινάλε. Μεγάλο τρίποντο πέτυχε ο Μπάρτλεϊ μισό λεπτό πριν το φινάλε, δίνοντας προβάδισμα τριών πόντων (81-78) στον ΠΑΟΚ mateco.

Τελικά, ο Δικέφαλος κέρδισε την Οραντέα με 81-80 και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του προκριματικού τουρνουά, εκεί όπου θα έρθει αντιμέτωπος με τον νικητή του ζευγαριού Σολέ-Πετκιμσπόρ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στον τελικό της προκριματικής φάσης.

ΠΑΟΚ – Οραντέα: 81-80

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Κατσίβελης, Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Κρούζερ και Άπσον

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 19-24
2η: 25-21
3η: 22-25
4η: 15-10

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 44-45, 66-70, 81-80

Οι διαιτητές: Κόντε Αντόνιο (Ισπανία), Κρέγιτς Μπόρις (Σλοβενία), Πρακς Πίτερ (Ουγγαρία)

Τα στατιστικά του ματς:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία