Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Super League: Zητά την κατάργηση των εξουσιών της ΔΕΑΒ

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας έχει κάνει την εμφάνισή της στα ελληνικά γήπεδα από τον περασμένο Φεβρουάριο και η ύπαρξή της έχει δημιουργήσει αρκετά παράπονα στις ελληνικές ομάδες, λόγω των ποινών, που επιβάλλονται στις ομάδες, υποκαθιστώντας τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Οι αυξημένες αρμοδιότητες της ΔΕΑΒ έχουν προκαλέσει αρκετές διαφωνίες ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και το ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο απασχολεί έντονα και την Super League.

Μάλιστα, η Λίγκα επιθυμεί την αφαίρεση των νέων αρμοδιοτήτων από την ΔΕΑΒ, διότι αναφορικά με τα πειθαρχικά ζητήματα «οι ΠΑΕ τιμωρούνται από τακτικά δικαιοδοτικά όργανα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που απαρτίζονται αμιγώς από τακτικούς δικαστές. Έτσι μια Π.Α.Ε. μπορεί να υφίσταται διπλή κύρωση για ένα πραγματικό περιστατικό / μία παράλειψη. Παράλληλα οι εν λόγω νομοθετικές προβλέψεις αντίκεινται καταφανέστατα στη βασική αρχή (των καταστατικών FIFA και UEFA) περί ανεξαρτησίας και αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου».

Αξίζει να επισημανθεί πως ο Δικέφαλος αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών στην πρώτη αγωνιστική των Play off της περασμένης -πλέον- σεζόν απέναντι στον Άρη, λόγω της σκανδαλώδους τιμωρία, που του επέβαλε η ΔΕΑΒ για μία κροτίδα που πυροδοτήθηκε στην κερκίδα. Παρά το γεγονός ότι η διάταξη σχετικά με τη ρίψη αντικειμένου ήταν ξεκάθαρη, σύμφωνα με την οποία η ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς θεατές επιβάλλεται όταν η ρίψη αντικειμένου είναι ικανή να προκαλέσει σωματική βλάβη, εντούτοις η τιμωρία δεν εξαλείφθηκε και ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στην πρεμιέρα των Play off χωρίς την παρουσία των φιλάθλων του.

Πάντως, αν δεν αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες της ΔΕΑΒ, η Super League θα ζητήσει την αντικατάσταση των μελών.

«Ο διορισμός των μελών της πρέπει να γίνεται με τρόπο που εγγυάται την αμεροληψία αλλά και ανεξαρτησία αυτών. Ως εκ τούτου θεωρούμε πως ο διορισμός αυτών πρέπει να γίνεται κατόπιν θετικής γνώμης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ή της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ή με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής (ως για παράδειγμα ισχύει επί διορισμού μελών των περισσότερων ανεξάρτητων διοικητικών αρχών) και όχι με απλή απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version