Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα δεδομένα για Γκαμπιαντίνι- Ντιάν και το… κοινό πρόβλημα

Δημοφιλή

Δύο εβδομάδες πριν την αναχώρηση για την Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε έναν… αγώνα δρόμου για να καλύψει τα κενά του.

Παρότι στο τέλος της εβδομάδας είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση, η ημερομηνία ορόσημο είναι η 3η Ιουλίου, όταν και θα φύγει η ομάδα για το Τέχελεν της Ολλανδίας. Τότε ο Ράζβαν Λουτσέσκου πρέπει να έχει στη διάθεσή του όλα τα “όπλα” για να ετοιμάσει την ομάδα που θα παίξει στην Ευρώπη στις 27 Ιουλίου.

Για την ώρα, η μεγαλύτερη δυσκολία είναι στην επίθεση και δεν είναι τυχαίο το ότι ο Λουτσέσκου έδωσε τελικά το ΟΚ για να παραμείνει ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος θα υπογράψει για ένα χρόνο με αποδοχές 520.000 ευρώ συν μπόνους, που μπορούν να ανεβάσουν τις απολαβές του στις 700.000 ευρώ.

Βλέποντας ότι η απόκτηση του βασικού φορ δυσκολεύει και συνυπολογίζοντας ότι ο Τζίμας θα απουσιάσει λόγω εθνικής ομάδας από την προετοιμασία, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήθελε τουλάχιστο μια λύση στα χέρια του για την επίθεση.

Σε ό,τι αφορά τον βασικό φορ, ο ΠΑΟΚ επικέντρωσε σε δύο πολύ δύσκολες περιπτώσεις που ειδικά τέτοια εποχή, δεν είναι εύκολο να κλείσουν. Πρόκειται για τον 32χρονο Ιταλό, Μανόλο Γκαμπιαντίνι και τον επίσης 32χρονο Σενεγαλέζο, Εμπαγιέ Ντιάν.

Το πρόβλημα και με τους δύο, είναι πως ναι μεν αποτελούν επιλογές πρώτης γραμμής ΣΗΜΕΡΑ, αλλά οι απαιτήσεις τους εκτοξεύουν το κόστος σε επίπεδα που κανείς δεν είναι βέβαιος ότι αξίζει να κινηθεί ο ΠΑΟΚ, ενώ δεν είναι και περιπτώσεις που μπορούν να κλείσουν άμεσα.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Το πρόβλημα είναι πως και οι τρεις θέλουν τριετή ΚΛΕΙΣΤΑ συμβόλαια, με αποδοχές 1,7 εκατ το χρόνο ο Γκαμπιαντίνι και 1,5 εκατ. το χρόνο ο Ντιάν. Κι από την ώρα που πρόκειται για παίκτες, που το φθινόπωρο κλείνουν τα 32, είναι φανερό ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάει εύκολα σε τέτοια συζήτηση.

Στην Τούμπα πάλεψαν να κάμψουν τις αντιστάσεις των παικτών σε ότι αφορά την διάρκεια των συμβολαίων, αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα.

Σε ό,τι αφορά τον Ντιάν, που έκανε μια τρομερή χρονιά στην Τουρκία με την Καραμπούκσπορ (23 γκολ φέτος), ο Σενεγαλέζος είναι ελεύθερος και παρά την ηλικία του θεωρεί ότι μπορεί να βρει ένα μεγάλο συμβόλαιο, είτε στην Τουρκία, είτε αλλού, αν περιμένει. Οπότε δεν βιάζεται να μπει σε συζήτηση με τον ΠΑΟΚ για συμβόλαιο μικρότερης διάρκειας.

Σε ό,τι αφορά τον Γκαμπιαντίνι (7 γκολ φέτος), μιλάμε για παίκτη που μέχρι τον Σεπτέμβριο έχει συμμετοχές στην Εθνική Ιταλίας και προς το παρόν ΔΕΝ είναι ελεύθερος. Έχει ακόμη συμβόλαιο με τη Σαμπντόρια, η οποία μετά τον υποβιβασμό θέλει να αδειάσει το μπάτζετ της, αλλά προς το παρόν ο Γκαμπιαντίνι δεν είναι ελεύθερος. Η πλευρά του λέει ότι θα μείνει ελεύθερος, ωστόσο αυτό δεν το εγγυάται κανείς και όσο έχει συμβόλαιο, δεν έχει μεγάλη πίεση να βρει άμεσα ομάδα στα δεδομένα που θέλει.

Στην υπόθεση των Γκαμπιαντίνι και Ντιάν, ο ΠΑΟΚ επέλεξε να μπει σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης, γνωρίζοντας πως τα δεδομένα δεν είναι υπέρ του και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του…

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως μπορεί να εξελιχτούν αυτές οι υποθέσεις, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του ΠΑΟΚ, που δίνει και 1,5 εκατ. το χρόνο για φορ, αλλά όχι με κλειστό τριετές…


Τελευταία νέα

Όλη η προσοχή στο Βόλο

Επέστρεψε σε αγωνιστική δράση το βράδυ της Κυριακής (15/9) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική της...

Στην ίδια κατηγορία