Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Θαλής Θεοδωρίδης: «Στα… αστέρια κι εμείς και οι άνδρες!»

Δημοφιλή

Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο γυναικών επέστρεψε στο γήπεδο με στόχο τη μεγάλη πρόκληση του Champions League, όπως και η ανδρική ομάδα. Ο προπονητής των πρωταθλητριών, Θαλής Θεοδωρίδης βγαίνει «Τετ Α Τετ» στη FORZA και μιλά για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και για αυτή που έρχεται, ζητώντας… δίψα από την ομάδα του.

Ίσως στη χρονιά με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό, η ομάδα σας πήρε αήττητη το νταμπλ. Ποιο ήταν το μυστικό;

«Οι ίδιες οι παίκτριες που είναι πολλά χρόνια στον χώρο μου εξομολογήθηκαν ότι αυτό ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων αυτών των ετών. Μπήκαν δυνατές ομάδες και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι όλες θέλαν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Το αν θα τα καταφέρει εξαρτάται από εσένα. Εμείς περάσαμε στα κορίτσια ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι με σοβαρότητα, αυτό είναι ένα από τα μυστικά μας».

Πως επιλέξατε να κάνετε το βήμα στο ποδόσφαιρο Γυναικών;

«Είχα τη δυνατότητα να εργαστώ στη Super League και στην Κύπρο, αλλά το γυναικείο ποδόσφαιρο μου έδωσε την ευκαιρία να δω πράγματα που δεν τα είχα φανταστεί. Αρχικά το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο, όσο κι αν αλλάζουν κάποια χαρακτηριστικά. Για εμένα ήταν ένα έξτρα κίνητρο να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο γυναικών, πόσω μάλλον όταν πρόκειται να δουλέψεις σε έναν τεράστιο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ. Είναι τιμή να είσαι εδώ».

Ποια η στόχευση σας ενόψει της νέας σεζόν;

«Φυσικά στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, θέλουμε το Κύπελλο και να περάσουμε στον όμιλο του Champions League κι εμείς και η ανδρική ομάδα. Αυτό θα είναι ό,τι καλύτερο για τον σύλλογο και την πόλη,  να έχουμε συνέχεια τέτοιους αγώνες. Βέβαια, θέλουμε να εξελίξουμε την παίκτριες μας, έχουμε πολλές νεαρές και ταλαντούχες. Όταν παίζουν οι Εθνικές… αδειάζει το προπονητικό μας κέντρο. Είναι μεγάλος στόχος η εξέλιξη τους».

Περιμένετε ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό;

«Θα αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Οι ομάδες που πέρσι θέλαν να διεκδικήσουν τίτλους ενισχύονται γιατί βλέπουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ανταγωνιστούν τον ΠΑΟΚ. Όλοι θα προσπαθήσουν να μας βάλουν δύσκολα. Πέρσι φέραμε δύο ισοπαλίες, και αυτές πανηγυρίστηκαν σαν νίκες. Ξέρουμε ότι θα περιμένουν την πρώτη μας ήττα».

Πως αντιμετωπίζετε τον κορεσμό που μπορεί να έρθει, μετά από τόσες επιτυχίες;

«Είναι δύσκολο το κομμάτι αυτό, κι εδώ έρχεται η μεγάλη μου ευθύνη, να κρατήσω την ομάδα διψασμένη για τίτλους και για νίκες. Πρέπει η ομάδα να είναι συνέχεια ταπεινή.  Αν έρθει ο κορεσμός, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να φύγουμε από την ομάδα ή να αποσυρθούμε από το άθλημα».

Γενικότερα πιστεύετε πως το ποδόσφαιρο γυναικών είναι σε καλό δρόμο;

«Βοήθησε η τηλεοπτική κάλυψη για να μπει το ποδόσφαιρο γυναικών στα σπίτια των Ελλήνων. Αυτή η προβολή που θα πρέπει να γίνει ακόμα μεγαλύτερη, δίνει τη δυνατότητα να το μάθει περισσότερο ο κόσμος. Είδαμε κι αρκετό κόσμο στα γήπεδα, αν και το δικό μας το κοινό το ξέραμε, είναι ένθερμο κι ακολουθεί την ομάδα και μας βοηθήσανε σε πάρα πολλά παιχνίδια. Νομίζω ότι θα υπάρχει συνέχεια στη νέα σεζόν, και σταδιακά θα βοηθηθεί και η Εθνική ομάδα» .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία