Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Θετικό «δείγμα» Ελλάδας με Πολωνία

Δημοφιλή

Στο πρώτο της φιλικό τεστ ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά, η Ελλάδα επιβλήθηκε της Πολωνίας με σκορ 78-73.

Οι Πολωνοί πατούσαν καλύτερα από τους Έλληνες διεθνείς στο ξεκίνημα του αγώνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Σπανούλη να κυνηγάει τους αντιπάλους της στο σκορ. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 3-0 χάρη σε ισάριθμους πόντους του Μήτογλου, όμως οι Πολωνοί γρήγορα ανέλαβαν πρωτοβουλίες και προσπέρασαν. Η μέγιστη τιμή της διαφοράς έφτασε για τους φιλοξενούμενους στους 11 πόντους (16-27), όμως τελικά το τέλος της 1ης περιόδου έκλεισε για την Ελλάδα στο -8 (19-27).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικό για την Ελλάδα. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη άνοιξε το γκάζι και κατάφερε να καλύψει με ομαδικό μπάσκετ τη διαφορά. Μάλιστα, στο ημίχρονο προηγούταν και με 5 πόντους (46-41), δείχνοντας ότι είχε αφήσει πίσω της το νωθρό ξεκίνημα. Η Πολωνία δεν παράτησε εύκολα τα όπλα και επέστρεψε στον αγώνα παρά το γεγονός ότι η εθνική μας είχε φτάσει το προβάδισμά της στο +9 (54-45). Στο 30′ το σκορ ήταν σε απόλυτη ισορροπία (60-60) και όλα έδειχναν ότι το ματς θα είχε χαρακτήρα «θρίλερ».

Χουγκάζ, Καλάθης και Τολιόπουλος όμως έβαλαν… πλάτη στην περίοδο και έτσι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε στα φιλικά με το… δεξί, επικρατώντας με σκορ 78-73. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Τολιόπουλος με 12 πόντους, ενώ άλλους τόσους πρόσθεσε και ο Παπαγιάννης. Ο Έλληνας σέντερ εγκατέλειψε την αναμέτρηση στην περίοδο, όταν σε ένα μαρκάρισμα του Μπαλτσερόφσκι του σκίστηκε το φρύδι και έφυγε αιμόφυρτος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-27, 46-41, 60-60, 78-73

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Επίσημη η μεταγραφή του Μαρσιάλ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Έρικ...

Στην ίδια κατηγορία