Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Θετικός απέναντι στην Γκραν Κανάρια ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ mateco αντιμετώπισε την ισχυρή Γκραν Κανάρια στο πλαίσιο του φιλικού τουρνουά του Κάλιαρι, με τον Δικέφαλο να δίνει την τελευταία αναμέτρησή του, πριν την επίσημη πρεμιέρα του στα προκριματικά του Basketball Champions League. Οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν με 70-78. Με μία δυνατή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας έμφαση στην άμυνα οι παίκτες του Μάσιμο Καντσελιέρι έκαναν ό,τι μπορούσαν απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα.

Ο Δικέφαλος έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, παίζοντας το δικό του παιχνίδι, ωστόσο στιγμές αδράνειας στην τέταρτη περίοδο έφεραν την ήττα. Χαρακτηριστικό είναι πως για περίπου τέσσερα λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν βρήκε καλάθι, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους να μειώσουν και τελικά να περάσουν μπροστά στο παιχνίδι. Η κακή επιθετική εικόνα των «ασπρόμαυρων» στο φινάλε του ματς έφερε την ήττα στη τελευταία -με τα μέχρι τώρα δεδομένα- φιλική αναμέτρηση. Από τους «ασπρόμαυρους» ξεχώρισε ο Χέντερσον, ο οποίος ήταν «καυτός» πίσω από τα 6.75.

Ο Μάσιμο Καντσελιέρι επέλεξε τους Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Περσίδη, Κρούζερ και Άπσον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Μόνο ιδανική δεν ήταν η εκκίνηση του Δικεφάλου στο παιχνίδι. Ο Μπρουσίνο με δύο προσωπικά του τρίποντα έδωσε προβάδισμα έξι πόντων (0-6) στην Γκραν Κανάρια, ένα προβάδισμα που αυξήθηκε στους εννιά, μετά από μακρινό σουτ του Τόμασον. Την ίδια στιγμή, Ρέινολντς και Άπσον αστόχησαν σε διαδοχικές προσπάθειες. Οι πρώτοι «ασπρόμαυροι» πόντοι ήρθαν από τις εύστοχες βολές του Μπάρτλεϊ, μειώνοντας τη διαφορά στους επτά (2-9), μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά στο Pala Pirastu.

Μπορεί η έναρξη της φιλικής αναμέτρησης να μην ήταν ιδανική, ωστόσο ο Δικέφαλος «έτρεξε» σερί με τον Μπάρτλεϊ και τον Περσίδη, μειώνοντας τη διαφορά στους τρεις (8-11). Μετά το τρίποντο του Περσίδη, εύστοχος από μακριά ήταν και ο Κρούζερ, που έφερε το ματς στα ίσα (11-11) στα μισά της πρώτης περιόδου.

Περίπου 1.5 λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο Αλμποθέν έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (16-20) σκοράροντας πίσω από τα 6.75. Αλμποθέν, Ουρμπάνιακ και Χόουμσλι σκόραραν στα τελευταία δευτερόλεπτα από την πλευρά των Ισπανών, ενώ οι Κατσίβελης, Φόρεστερ και Ρέινολντς έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για το 19-22 του πρώτου δεκαλέπτου.

Με τρίποντο του Σούρνα ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, φτάνοντας η Γκραν Κανάρια στο +6 (19-25). Μετά από δυνατές άμυνες εκατέρωθεν, Μπάρτλεϊ και Άπσον μείωσαν τη διαφορά στους δύο (23-25) περίπου έξι λεπτά πριν το ημίχρονο. Μάλιστα, στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου ο Μπάρτλεϊ βγήκε στον αιφνιδιασμό κι έδωσε τη μπάλα στον Άπσον, ο οποίος ισοφάρισε για το 25-25.

Το μακρινό σουτ του Χέντερσον έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (28-25) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Αμερικανός με νέο του καλάθι κράτησε τη διαφορά στους τρεις (32-29), με την ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι να παίζει σφιχτή άμυνα και να δικαιώνεται σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα.

Ο Δικέφαλος είχε φορτωθεί αρκετά ομαδικά φάουλ, γεγονός που έφερε τον Πελός αρκετές φορές στη γραμμή των βολών, πληγώνοντας τους «ασπρόμαυρους». Ο Σούρνα σκόραρε στο φινάλε του πρώτου μέρους, διαμορφώνοντας το σκορ σε 35-34.

Για περίπου ένα λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο δεν σημειώθηκε κάποιο καλάθι. Ο Χόουμσλι ευστόχησε σε μία βολή και οι Κρούζερ-Χέντερσον σκόραραν για τους «ασπρόμαυρους» φτάνοντας στο +5 (40-35) μετά από 2.5 λεπτά στο δεύτερο μέρος.

Με τη βολή του Χέντερσον και το καλάθι-φάουλ του Φόρεστερ, ο ΠΑΟΚ έφτασε για πρώτη φορά στο +7 (44-37), όντας εντυπωσιακός στο τρίτο δεκάλεπτο.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν συμπληρώσει ομαδικά φάουλ στα μισά της τρίτης περιόδου, πηγαίνοντας στη γραμμή των βολών. Οι βολές των Ουρμπάνιακ και Χόουσμλι μειώσαν τη διαφορά, ωστόσο το τρίποντο του Κατσίβελη έφερε ξανά τη διαφορά στους επτά (49-42) περίπου 4.5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Εντυπωσιακός ήταν ο Χέντερσον πίσω από τα 6.75, βοηθώντας τα μέγιστα στην επίθεση των «ασπρόμαυρων», δίνοντας προβάδισμα οκτώ πόντων (52-44). Μπορεί να έχασε αρκετές βολές ο Παπαδάκης, ωστόσο με το τρίποντό του στο τελευταίο λεπτό έβαλε τον Δικέφαλο στο +8 (58-50). Κομβική ήταν η συνεισφορά του Αλοθέν στα τελευταία δευτερόλεπτα, καταφέρνοντας μαζί με τον Ντιόπ να μειώσει σε 58-54.

Άσχημο ήταν το ξεκίνημα του Δικέφαλο στην τέταρτη περίοδο, δεχόμενος δύο τρίποντα σε 40 δευτερόλεπτα από τους Μανιέμα και Τόμασον, χάνοντας το προβάδισμά του (58-60), αναγκάζοντας τον κόουτς Καντσελιέρι να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Για περίπου δύο λεπτά δεν σημειώθηκε κάποιο καλάθι, με τον Δικέφαλο να αστοχεί, ώσπου ο Ουρμπάνιακ καρφώνει για το 58-62, περίπου 6.5 λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά στην τέταρτη περίοδο, οι «ασπρόμαυροι» σκόραραν με εύστοχες βολές του Μπάρτλεϊ (60-62), όντες κακοί επιθετικά στο τελευταίο μέρος του ματς.

Με τους Ουρμπάνιακ και Μανιέμα έφτασαν στο +6 (62-68) οι Ισπανοί, βάζοντας δύσκολα στους Θεσσαλονικείς. Η Γκραν Κανάρια αύξησε το προβάδισμά τους στους δέκα πόντους (62-72) δύο λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, βρίσκοντας λύσεις από τους Τόμασον και Σούρνα, εκμεταλλευόμενη την έλλειψη συγκέντρωση του ΠΑΟΚ. Στο τελευταίο λεπτό «έτρεξε» σερί πέντε πόντων ο Δικέφαλος με τους Χέντερσον και Κρούζερ, μειώνοντας τη διαφορά στους πέντε (67-72).

Ο Χόουμσλι ευστόχησε σε βολές, αλλά ο Κατσίβελης μείωσε ξανά με τρίποντο (70-74), δείχνοντας πως η ομάδα του δεν τα παρατάει.

Η Γκραν Κανάρια επικράτησε με 70-78 επί του ΠΑΟΚ mateco, ο οποίος ήταν βελτιωμένος συγκριτικά με τη χθεσινή (6/9) εμφάνιση, ωστόσο δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια στο παιχνίδι και να πάρει τη νίκη.

ΠΑΟΚ – Γκραν Κανάρια: 70-78

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Περσίδης, Κρούζερ, Άπσον

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 19-22
2η: 16-12
3η: 23-20
4η: 12-24

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 35-34, 58-54, 70-78

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Επίσημη η μεταγραφή του Μαρσιάλ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Έρικ...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version