Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Θόδωρος Ζαγοράκης στη FORZA: «Ο ΠΑΟΚ πήρε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα όλων των εποχών!»

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης κάνει μια παύση από την προεκλογική εκστρατεία του – υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ γαρ- και την προώθηση της αυτοβιογραφίας του, «ΑΡΧΗΓΟΣ, η δική μου αλήθεια», για να… παίξει μπάλα στο δικό του γήπεδο και να μιλήσει, κυρίως, για τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ.

Ο «Ζαγόρ», όπως τον μάθαμε, δεν έχει αλλάξει συνήθειες παρότι έχουν περάσει τα χρόνια και πλέον διεκδικεί για τρίτη φορά την είσοδό του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το βράδυ της 19ης Μαΐου, το βράδυ της δόξας και της «ασπρόμαυρης» έκστασης, ήταν στην Τούμπα και πανηγύρισε σαν μικρό παιδί την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ.

– Προσωπικά το έγραψα και επιμένω να θεωρώ το φετινό πρωτάθλημα ως το πιο μάγκικο και αρσενικό που έχει κατακτήσει ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Συμφωνείς ή διαφωνείς;

«Συμφωνώ 100%. Ο ΠΑΟΚ πήρε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Η αποδοχή και η παραδοχή απ’ όλους τους αντιπάλους είναι η καλύτερη απόδειξη και κάτι που πρέπει να κάνει όλους τους ΠΑΟΚτσήδες υπερήφανους για την ομάδα μας. Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν το περίμεναν, να σου θυμίσω ότι πάρα πολλές φορές στη διάρκεια του πρωταθλήματος, είχαν τον ΠΑΟΚ εκτός διεκδίκησης, αλλά στο τέλος τους διέψευσε όλους, το πήρε δίκαια, εξάλλου έδειξε ότι ήταν η ομάδα που το άξιζε περισσότερο».

– Πότε πίστεψες ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το φετινό πρωτάθλημα;

«Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Εκεί η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να το πάρει. Η διαφορά είχε μειωθεί από την ΑΕΚ που είχε να πάει να παίξει μέσα στο Φάληρο, δεν ξέρω υπήρχε διάχυτη η αίσθηση ότι δε θα κέρδιζε τον Ολυμπιακό, κι όλα ήταν στα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ».

Τι άλλαξε από το ματς της Λαμίας και κατάφερε ο ΠΑΟΚ να κάνει αυτό το άκρως εντυπωσιακό «τέσσερα στα τέσσερα» στα τελευταία ντέρμπι της χρονιάς;

«Αυτός που άλλαξε ήταν ο Λουτσέσκου. Διάβασε τους αντιπάλους του. Διαφοροποίησε το στυλ και τον τρόπο παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ ξεκάθαρα έπαιξε και τα τέσσερα ντέρμπι για το αποτέλεσμα. Ο προπονητής του γνώριζε ότι θα βρει τον τρόπο να χτυπήσει στο ανοικτό γήπεδο, να βρει τα γκολ, άφησε την μπάλα στον αντίπαλο, αμύνθηκε σωστά και στο τέλος δικαιώθηκε».

– Αναφέρθηκες στον Ράζβαν Λουτσέσκου. Πόσο καθοριστική ήταν η συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Ο ΠΑΟΚ διαθέτει τον καλύτερο προπονητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ράζβαν θεωρώ ότι αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος που υπάρχει στη χώρα. Δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε και τα αποτελέσματα της δουλειάς του, το λέει η πορεία της ομάδας. Έφτασε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια στους «8» της Ευρώπης, έχασε την πρόκριση για ένα πέναλτι στο κύπελλο, πήρε το πρωτάθλημα… Αλήθεια, τι παραπάνω να έκανε αυτή η ομάδα φέτος; Τι άλλο να κάνει ο Λουτσέσκου για να αποδείξει τη δουλειά του;»

– Ποιο θεωρείς ότι ήταν το μυστικό και το κλειδί της φετινής επιτυχίας του ΠΑΟΚ;

«Έχοντας περάσει ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως πρόεδρος, από πολλά αποδυτήρια, θεωρώ ότι όλα ξεκινούν από εκεί μέσα. Όταν είναι καλά τα αποδυτήρια, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους σου. Ήταν σημαντικό λοιπόν ότι τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ ήταν σε άριστη κατάσταση και σ’ αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Λουτσέσκου και οι προσωπικότητες που υπήρχαν, όπως ο Βιεϊρίνια, ο Σβαμπ, ο Τάισον, ο Ζίβκοβιτς».

– Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που στέκονται στον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη…

«Ο Κωνσταντέλιας είναι το βαρόμετρο του ΠΑΟΚ. Ο Θεός τον έχει προικίσει με ένα σπάνιο ταλέντο, έχει δουλέψει, έχει εξελιχθεί, είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό και τη ροή του αγώνα με όσα μπορεί να κάνει με την μπάλα στα πόδια. Με μια απλή κίνηση. Θυμηθείτε τη φάση του γκολ με τον Άρη. Αυτός το ξεκλειδώνει και το δημιουργεί. Είναι καλό παιδί, έχει όλο το μέλλον μπροστά του, τα ίδια ισχύουν για τον Κουλιεράκη, τον Κοτάρσκι».

– Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Αν κάτι έχει λείψει από τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι μια πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα έρθει κι αυτό… Δίχως πίεση, θα έρθει κι αυτό κάποια στιγμή».

– Σε λίγες μέρες έχουμε Ευρωεκλογές. Υποψήφιος αυτή τη φορά με το ΠΑΣΟΚ. 

«Είμαστε στην τελική ευθεία. Αυτή τη φορά «τρέχω» με τη φανέλα του ΠΑΣΟΚ, γιατί θεώρησα ότι μου ταιριάζει περισσότερο, νιώθω καλύτερα στο ΠΑΣΟΚ και θέλω να υπηρετήσω τη χώρα μου για άλλη μια πενταετία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ



Τελευταία νέα

Τρομερά παιχνίδια στο Champions League

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Νταβίντ Ράγια στο Αταλάντα-Άρσεναλ (0-0), η ήττα της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο (2-1) με τη...

Στην ίδια κατηγορία

Exit mobile version